Εδώ είναι πώς να διαγράψετε το Autorun Worms

Τι είναι οι ιών INF Autorun και πώς να τα αφαιρέσετε

Ένας "σκουλήκι autorun" είναι ένας ιός που παραβιάζει ένα αρχείο autorun.inf και τρέχει στον υπολογιστή σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Μπορούν να εξαπλωθούν σε ένα δίκτυο μέσω μονάδων χαρτογράφησης ή από υπολογιστή σε υπολογιστή μέσω μονάδων USB / thumb.

Τα σκουλήκια Autorun ενδέχεται να προσποιούνται ότι είναι νόμιμα προγράμματα που φαίνονται αυθεντικά ή ότι μπορεί να είναι κρυμμένα πίσω από τις σκηνές και να τρέχουν μόνο ως σενάρια. Συνήθως κατεβάζουν επιπλέον κακόβουλο λογισμικό , όπως τα backdoors και τα κλοπές με κωδικό πρόσβασης.

Πώς να αφαιρέσετε έναν ιό autorun

Πριν ξεκινήσετε αυτά τα βήματα, σαρώστε τον υπολογιστή σας για κακόβουλα προγράμματα . Εάν το λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να καταργήσει αυτόματα τον ιό, μπορείτε να αποφύγετε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Εάν είστε σε θέση να διαγράψετε τον ιό τύπου worm χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες από αυτόν τον σύνδεσμο, προχωρήστε και ολοκληρώστε το Βήμα 1 παρακάτω μόνο για πρόσθετη προστασία.

  1. Το πρώτο βήμα για την αφαίρεση ενός ιού τύπου "autorun" είναι η απενεργοποίηση της λειτουργίας αυτόματης εκκίνησης που επιτρέπει στα προγράμματα να ξεκινούν αυτόματα. Αυτό θα αποτρέψει το ίδιο πράγμα να συμβεί καθώς ακολουθείτε αυτά τα βήματα.
  2. Στη συνέχεια, αναζητήστε στη ρίζα κάθε μονάδας που είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας για ένα αρχείο που ονομάζεται autorun.inf . Αυτό περιλαμβάνει την αναζήτηση σε όλες τις μονάδες flash και στους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους .
    1. Συμβουλή: Ένας πραγματικά γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα αναζήτησης αρχείων όπως το Everything. Μερικές φορές είναι πολύ πιο γρήγορα από τις προεπιλεγμένες δυνατότητες αναζήτησης των Windows.
    2. Σημείωση: Ίσως χρειαστεί να εμφανίσετε κρυφά αρχεία για να δείτε το αρχείο INF.
  3. Ανοίξτε το αρχείο autorun.inf με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ή το Notepad ++.
  4. Αναζητήστε τυχόν γραμμές που ξεκινούν με Label = και shellexecute = . Σημειώστε το όνομα του αρχείου που ορίζεται από αυτές τις γραμμές.
  5. Κλείστε το αρχείο INF και διαγράψτε το από τη μονάδα.
  6. Εντοπίστε το αρχείο που καθορίστηκε στο Βήμα 4 και διαγράψτε επίσης αυτό το αρχείο.
    1. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Everything που αναφέρθηκε παραπάνω για να το κάνετε αυτό αφού αναζητά όλους τους σκληρούς δίσκους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
    2. Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία κακόβουλου λογισμικού ή επανεμφανίζονται μετά τη διαγραφή, χρησιμοποιήστε ένα εκκινήσιμο πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να εκτελέσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς πριν ξεκινήσει η εκκίνηση των Windows και προτού το κακόβουλο λογισμικό να έχει την ευκαιρία να εκτελεστεί. τότε θα πρέπει να μπορείτε να διαγράψετε με ασφάλεια τα αρχεία προορισμού.
  1. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για όλες τις τοπικές, χαρτογραφημένες και αφαιρούμενες μονάδες δίσκου.

Σημαντικό: Αν βρείτε τον εαυτό σας με το σκουλήκι αυτόματου εντοπισμού και συνειδητοποιήσετε ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς δεν το έχει πιάσει, θα πρέπει να προβλέπετε άλλες λοιμώξεις που μπορεί να υπάρχουν στον υπολογιστή σας, καθώς και να αντιληφθείτε ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς ή το πρόγραμμα τείχους προστασίας μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί και / ή παραβιάζονται. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή προστασίας από ιούς λειτουργεί σωστά δοκιμάζοντάς την έναντι του αρχείου δοκιμής EICAR.