Κορυφαίες απειλές κακόβουλων προγραμμάτων και πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Όταν ξυπνήσω, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να προσεγγίσω το smartphone μου και να ελέγξω για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα μπορούσα να έχω λάβει μια μέρα στην άλλη. Κατά τη διάρκεια του πρωινού, καλύπτω τα τρέχοντα γεγονότα μέσω του tablet μου. Κάθε φορά που έχω διακοπές κατά την εργασία, ελέγχω τον τραπεζικό μου λογαριασμό στο διαδίκτυο και πραγματοποιώ τις απαραίτητες συναλλαγές. Όταν φτάσω στο σπίτι, πυρπολήσω τον φορητό υπολογιστή μου και την περιήγηση στο Web για λίγες ώρες ενώ streaming ταινίες από την έξυπνη τηλεόραση μου.

Εάν είστε σαν εμένα, είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο όλη την ημέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επιτακτική η προστασία των συσκευών και των δεδομένων σας από κακόβουλο λογισμικό (κακόβουλο λογισμικό). Το κακόβουλο λογισμικό είναι ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών λογισμικού που έχουν αναπτυχθεί με κακόβουλη πρόθεση. Σε αντίθεση με το νόμιμο λογισμικό, το κακόβουλο λογισμικό εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εισαχθεί στον υπολογιστή σας με τη μορφή ενός ιού , σκουλήκι , δούρειος ίππος , λογική βόμβα , rootkit ή spyware . Ακολουθούν οι τελευταίες απειλές κακόβουλου λογισμικού που πρέπει να γνωρίζετε:

Ο ιός του FBI

Μήνυμα ειδοποίησης για τον ιό του FBI. Tommy Armendariz

Ο ιός του FBI (γνωστός και ως απάτη στο FBI Moneypack) είναι ένα επιθετικό κακόβουλο λογισμικό που παρουσιάζεται ως επίσημη προειδοποίηση του FBI, υποστηρίζοντας ότι ο υπολογιστής σας έχει αποκλειστεί λόγω παραβίασης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και σχετικών δικαιωμάτων. Η ειδοποίηση επιχειρεί να σας εξαπατήσει να πιστεύετε ότι επισκεφθήκατε παράνομα ή διανέμετε περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως βίντεο, μουσική και λογισμικό.

Αυτός ο δυσάρεστος ιός κλείνει το σύστημά σας και δεν έχετε κανένα μέσο να κλείσετε την αναδυόμενη ειδοποίηση. Ο στόχος είναι οι απατεώνες να σας εξαπατήσουν να πληρώσουν $ 200 για να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας. Αντί να πληρώσετε τα 200 δολάρια και να υποστηρίξετε περαιτέρω αυτούς τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις βήμα προς βήμα οδηγίες για την κατάργηση του ιού του FBI από το μηχάνημά σας. Περισσότερο "

Virus Redirect του Firefox

SearchForMore - Ανεπιθύμητη σελίδα. Tommy Armendariz

Εάν είστε χρήστης του Firefox, προσέξτε τον ιό Redirect Firefox. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό ανακατευθύνει το πρόγραμμα περιήγησης Firefox σε ανεπιθύμητους ιστότοπους. Επίσης, επαναπροσδιορίζει τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης για να χειριστεί τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης και να φορτώσει κακόβουλους ιστότοπους. Ο ιός ανακατεύθυνσης του Firefox θα επιχειρήσει να μολύνει το σύστημά σας με πρόσθετο κακόβουλο λογισμικό . Περισσότερο "

Υποψία

Backdoor Trojan Virus. Φωτογραφία © Jean Backus

Ένας Δούρειος ίππος είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο που κρύβει την ταυτότητά του προσποιούμενος ότι είναι κάτι χρήσιμο, όπως ένα βοηθητικό εργαλείο, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια κακόβουλη εφαρμογή. Suspicious.Emit είναι ένα σοβαρό backdoor Δούρειος ίππος που επιτρέπει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον μολυσμένο υπολογιστή σας. Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί τεχνικές έγχυσης κώδικα για να εμποδίσει την ανίχνευση και τοποθετεί ένα αρχείο autorun.inf στον ριζικό κατάλογο της μολυσμένης συσκευής. Ένα autorun.inf περιέχει οδηγίες εκτέλεσης για λειτουργικά συστήματα. Αυτά τα αρχεία βρίσκονται κυρίως σε αφαιρούμενες συσκευές, όπως USB flash drives. Προστατέψτε τα δεδομένα σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα . Περισσότερο "

Sirefef

Πειρατικό λογισμικό. Φωτογραφία © Minnaar Pieters

Το Sirefef (γνωστός και ως ZeroAccess) χρησιμοποιεί τη μυστικότητα για να αποκρύψει την παρουσία του και απενεργοποιεί τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του συστήματός σας. Ίσως να έχετε μολυνθεί από αυτόν τον ιό όταν κάνετε λήψη πειρατικού λογισμικού και άλλων προγραμμάτων που προωθούν την πειρατεία λογισμικού, όπως κλειδιά και ρωγμές που χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη της άδειας χρήσης λογισμικού. Το Sirefef στέλνει ευαίσθητες πληροφορίες σε απομακρυσμένους κεντρικούς υπολογιστές και προσπαθεί να σταματήσει το Windows Defender και το Τείχος προστασίας των Windows , προκειμένου να διασφαλίσει ότι η δική του κίνηση δεν θα σταματήσει. Περισσότερο "

Loyphish

Απάτη. Φωτογραφία © Jaime A. Heidel


Το Loyphish είναι μια σελίδα ηλεκτρονικού "ψαρέματος", το οποίο είναι μια κακόβουλη ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται για να κλέψει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης. Θα μεταμφιέζεται ως νόμιμη τραπεζική ιστοσελίδα και προσπαθεί να σας εξαπατήσει να συμπληρώσετε ένα ηλεκτρονικό έντυπο. Παρόλο που ενδέχεται να πιστεύετε ότι υποβάλλετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας στην αντίστοιχη τράπεζά σας, έχετε υποβάλλει τα στοιχεία σας σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα. Ο επιτιθέμενος θα χρησιμοποιήσει εικόνες, λογότυπα και λεξιλόγιο για να σας πείσει να σκεφτείτε ότι επισκέπτεστε την εξουσιοδοτημένη ιστοσελίδα της τράπεζας.

Η κατανόηση των κυριότερων τύπων κακόβουλου λογισμικού μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την απόκτηση εργαλείων για την προστασία του υπολογιστή σας. Για να αποτρέψετε τη μόλυνση από οποιαδήποτε από αυτές τις απειλές, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς και βεβαιωθείτε ότι το τείχος προστασίας είναι ενεργοποιημένο στον υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για όλο το εγκατεστημένο λογισμικό και ότι διατηρείτε πάντα το τρέχον λειτουργικό σας σύστημα . Τέλος, να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε άγνωστες ιστοσελίδες και ανοίγετε συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Περισσότερο "