Τρόπος αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στα Windows

Κάθε φορά που επιλέγετε έναν σύνδεσμο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάνετε κλικ σε μια συντόμευση σε μια διεύθυνση URL ή εκτελέσετε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που προκαλεί την εκκίνηση ενός προγράμματος περιήγησης, τα Windows θα ανοίξουν αυτόματα την προεπιλεγμένη επιλογή. Εάν δεν έχετε αλλάξει ποτέ αυτή τη ρύθμιση, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης είναι πιθανότατα Microsoft Edge.

Αν το Microsoft Edge δεν είναι το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε καθημερινά, ή εάν ορίσατε κατά λάθος άλλο πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλογή, η αλλαγή αυτής της ρύθμισης είναι αρκετά απλή αλλά ποικίλλει ανάλογα με την εφαρμογή. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθετε πώς να κάνετε πολλά δημοφιλή προγράμματα περιήγησης την προεπιλεγμένη επιλογή στα Windows 7.x, 8.x ή 10.x. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης ενδέχεται να σας ζητήσουν να τα κάνετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης αμέσως κατά την εκκίνηση, ανάλογα με την τρέχουσα διαμόρφωση τους. Αυτά τα σενάρια δεν καλύπτονται από το σεμινάριο, καθώς, όταν συμβαίνουν, είναι αυτονόητα.

Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται μόνο σε χρήστες υπολογιστών / φορητών υπολογιστών που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Windows 7.x, 8.x ή 10.x. Σημειώστε ότι όλες οι οδηγίες των Windows 8.x σε αυτό το σεμινάριο υποθέτουν ότι εκτελείτε σε λειτουργία Desktop.

01 από 07

Google Chrome

(Εικόνα © Scott Orgera).

Για να ορίσετε το Google Chrome ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

02 του 07

Mozilla Firefox

(Εικόνα © Scott Orgera).

Για να ορίσετε τον Mozilla Firefox ως τον προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

03 του 07

Internet Explorer 11

(Εικόνα © Scott Orgera).

Για να ορίσετε τον IE11 ως τον προεπιλεγμένο σας πρόγραμμα περιήγησης των Windows, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Εάν θέλετε να επιλέξετε μόνο ένα συγκεκριμένο σύνολο τύπων αρχείων και πρωτοκόλλων που θα ανοίξουν από το IE11, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιλογή προεπιλογών για αυτό το πρόγραμμα .

04 του 07

Maxthon Cloud Browser

(Εικόνα © Scott Orgera).

Για να ορίσετε το πρόγραμμα περιήγησης Cloud Browser ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

05 του 07

Microsoft Edge

Scott Orgera

Για να ορίσετε το Microsoft Edge ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10 , ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

06 του 07

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

(Εικόνα © Scott Orgera).

Για να ορίσετε την υπηρεσία Opera ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

07 του 07

Σαφάρι

(Εικόνα © Scott Orgera).

Για να ορίσετε το Safari ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.