Τι είναι ένα αρχείο XLSB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XLSB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XLSB είναι ένα αρχείο δυαδικού βιβλίου εργασίας Excel. Αποθηκεύουν πληροφορίες σε δυαδική μορφή αντί για XML, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα άλλα αρχεία του Excel (όπως το XLSX ).

Δεδομένου ότι τα αρχεία XLSB είναι δυαδικά, μπορούν να διαβαστούν από και να γραφτούν πολύ πιο γρήγορα, καθιστώντάς τα εξαιρετικά χρήσιμα για πολύ μεγάλα υπολογιστικά φύλλα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLSB

Προειδοποίηση: Είναι δυνατό για ένα αρχείο XLSB να έχουν ενσωματωμένες μακροεντολές σε αυτό, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν κακόβουλο κώδικα. Είναι σημαντικό να δίνετε μεγάλη προσοχή κατά το άνοιγμα εκτελέσιμων μορφών αρχείων όπως αυτό που μπορεί να έχετε λάβει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να τις κατεβάσετε από ιστότοπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι. Δείτε τη λίστα των εκτελέσιμων αρχείων επεκτάσεων για μια λίστα με επεκτάσεις αρχείων για να αποφύγετε και γιατί.

Το Microsoft Office Excel (έκδοση 2007 και νεώτερο) είναι το κύριο πρόγραμμα λογισμικού που χρησιμοποιείται για να ανοίξετε αρχεία XLSB και να επεξεργαστείτε αρχεία XLSB. Εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση του Excel, μπορείτε ακόμα να ανοίγετε, να επεξεργάζεστε και να αποθηκεύετε αρχεία XLSB μαζί του, αλλά πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το δωρεάν πακέτο συμβατότητας του Microsoft Office.

Εάν δεν διαθέτετε εκδόσεις του Microsoft Office, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OpenOffice Calc ή το LibreOffice Calc για να ανοίξετε αρχεία XLSB.

Το δωρεάν πρόγραμμα προβολής Excel της Microsoft σάς επιτρέπει να ανοίγετε και να εκτυπώνετε αρχεία XLSB χωρίς να χρειάζεστε το Excel. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο αρχείο και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε στην ίδια μορφή - θα χρειαστείτε το πλήρες πρόγραμμα Excel για αυτό.

Τα αρχεία XLSB αποθηκεύονται με χρήση συμπίεσης ZIP , οπότε ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν αρχείο zip / unzip για να "ανοίξετε" το αρχείο, αυτό δεν θα σας αφήσει να το διαβάσετε ή να το επεξεργαστείτε όπως τα προγράμματα από τα παραπάνω μπορούν να κάνουν.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLSB

Αν έχετε το Microsoft Excel, το OpenOffice Calc ή το LibreOffice Calc, ο ευκολότερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο XLSB είναι να ανοίξετε το αρχείο στο πρόγραμμα και να το αποθηκεύσετε ξανά στον υπολογιστή σας σε άλλη μορφή. Ορισμένες μορφές αρχείων που υποστηρίζονται από αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν XLSX, XLS , XLSM, CSV , PDF και TXT.

Εκτός από την υποστήριξη ορισμένων μορφών αρχείων που αναφέρονται παραπάνω, το FileZigZag είναι ένας άλλος μετατροπέας XLSB που μπορεί να αποθηκεύσει το XLSB σε XHTML, SXC, ODS , OTS, DIF και σε πολλές άλλες μορφές. Το FileZigZag είναι ένας σε απευθείας σύνδεση μετατροπέας αρχείων , οπότε πρέπει πρώτα να μεταφορτώσετε το αρχείο XLSB στον ιστότοπο, προτού κατεβάσετε το αρχείο που έχει μετατραπεί.

Αρχεία XLSB και μακροεντολές

Η μορφή XLSB είναι παρόμοια με XLSM - και οι δύο μπορούν να ενσωματώσουν και να εκτελέσουν μακροεντολές αν το Excel έχει ενεργοποιημένες τις μακροεντολές (δείτε πώς να το κάνετε αυτό εδώ).

Ωστόσο, ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το XLSM είναι μια μακρο-συγκεκριμένη μορφή αρχείου. Με άλλα λόγια, το "M" στο τέλος της επέκτασης αρχείου υποδηλώνει ότι το αρχείο μπορεί να περιέχει μακροεντολές ή να μην περιέχει μακροεντολές, ενώ το μη-μακροπρόθεσμο αντίγραφο XLSX μπορεί επίσης να έχει μακροεντολές, αλλά δεν μπορεί να τις εκτελέσει.

Το XLSB, από την άλλη πλευρά, μοιάζει πολύ με το XLSM, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και εκτέλεση μακροεντολών, αλλά δεν υπάρχει μακρο-ελεύθερη μορφή, όπως συμβαίνει με το XLSM.

Όλα αυτά πραγματικά σημαίνει ότι δεν είναι τόσο εύκολα κατανοητό αν μια μακροεντολή μπορεί να υπάρχει στη μορφή XLSM, οπότε είναι σημαντικό να καταλάβετε από πού προέρχεται το αρχείο για να βεβαιωθείτε ότι δεν φορτώνει επιβλαβείς μακροεντολές.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία XLSB

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίξει με τα προτεινόμενα προγράμματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι ότι η επέκταση αρχείου για το αρχείο σας διαβάζει στην πραγματικότητα ως ".XLSB" και όχι μόνο κάτι που μοιάζει παρόμοιο. Είναι πραγματικά εύκολο να συγχέουμε άλλες μορφές αρχείων με XLSB, δεδομένου ότι οι επεκτάσεις τους είναι τόσο παρόμοιες.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε πραγματικά να ασχοληθεί με ένα αρχείο XLB που δεν ανοίγει στο Excel ή το OpenOffice με τον κανονικό τρόπο όπως θα περίμενε κανείς ένα αρχείο XLSB να λειτουργήσει. Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα αρχεία.

Τα αρχεία XSB είναι παρόμοια με τον τρόπο γραφής της επέκτασης αρχείου, αλλά είναι πραγματικά αρχεία XACT Sound Bank που δεν έχουν καμία σχέση με το Excel ή τα λογιστικά φύλλα γενικά. Αντίθετα, αυτά τα αρχεία Microsoft XACT αναφέρουν αρχεία ήχου και περιγράφουν πότε πρέπει να παιχτούν κατά τη διάρκεια ενός βιντεοπαιχνιδιού.

Αν δεν έχετε ένα αρχείο XLSB και γι 'αυτό δεν λειτουργεί με τα προγράμματα που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα, τότε ερευνήστε την επέκταση αρχείων που έχετε, ώστε να μπορείτε να μάθετε ποιο πρόγραμμα ή ιστοσελίδα μπορεί να ανοίξει ή να μετατρέψει το αρχείο σας.

Ωστόσο, αν έχετε ένα αρχείο XLSB που χρειάζεστε βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XLSB και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.