Τι είναι το αρχείο CACHE;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CACHE

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CACHE περιέχει προσωρινές πληροφορίες που το πρόγραμμα απομακρύνει επειδή υποθέτει ότι θα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά σύντομα. Κάνοντας αυτό επιτρέπει στο λογισμικό να φορτώνει τις πληροφορίες γρηγορότερα απ 'ότι θα χρειαζόταν για να βρει τα αρχικά δεδομένα.

Τα αρχεία CACHE δεν προορίζονται να ανοίξουν από κανέναν επειδή το πρόγραμμα που το χρησιμοποιεί, θα το χρησιμοποιήσει όταν χρειαστεί και στη συνέχεια θα απορρίψει τα αρχεία CACHE όταν είναι απαραίτητο. Ορισμένα αρχεία CACHE μπορούν να πάρουν αρκετά μεγάλο μέγεθος ανάλογα με το πρόγραμμα και τα δεδομένα με τα οποία εργάζεστε.

Εάν το αρχείο CACHE σας είναι σε διαφορετική μορφή, μπορεί να είναι ένα αρχείο Snacc-1.3 VDA.

Σημείωση: Αν προσπαθείτε να μάθετε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία που δημιουργήθηκαν από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας και τα οποία σπάνια τελειώνουν στην επέκταση .CACHE, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς εξαλείφω τη μνήμη cache του προγράμματος περιήγησης; για βοήθεια.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CACHE

Τα περισσότερα αρχεία CACHE που συναντάτε δεν προορίζονται να ανοίξουν από εσάς. Μπορείτε να ανοίξετε ένα εάν θέλετε να το δείτε ως έγγραφο κειμένου , αλλά πιθανότατα δεν θα σας βοηθήσει να διαβάσετε το αρχείο όπως συνηθίζετε με κανονικές μορφές κειμένου όπως TXT, DOCX κλπ. Το πρόγραμμα που δημιούργησε το Το αρχείο CACHE είναι το μόνο λογισμικό που μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Ωστόσο, μερικά από τα αρχεία CACHE, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο λογισμικό Face Robot της Autodesk (το οποίο αποτελεί μέρος του Softimage της Autodesk που έχει διακοπεί), μπορούν να ανοίξουν με το χέρι μέσω του προγράμματος. Δείτε αυτό το σεμινάριο σχετικά με την αποθήκευση και τη φόρτωση ενός αρχείου προσωρινής μνήμης αναπαραγωγής γρήγορης αναπαραγωγής για να δείτε πώς γίνεται αυτό.

Σημείωση: Δεδομένου ότι τα αρχεία CACHE χρησιμοποιούνται από περισσότερα προγράμματα από ό, τι μόνο το λογισμικό της Autodesk και για άλλους μοναδικούς σκοπούς, πρέπει να ελέγξετε με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε το αρχείο CACHE για να δείτε αν είναι δυνατό να ανοίξετε ένα όπως μπορείτε με το Autodesk πρόγραμμα.

Για να ανοίξετε ένα αρχείο CACHE για να το δείτε στη μορφή κειμένου, απλά χρησιμοποιήστε έναν κανονικό επεξεργαστή κειμένου όπως το Windows Notepad ή έναν από τους καλύτερους καταλόγους του Free Text Editors . Και πάλι, το κείμενο είναι πιθανότατα κωδικοποιημένο, οπότε πιθανότατα δεν θα εξυπηρετήσει κανένα πραγματικό σκοπό.

Συμβουλή: Επειδή αυτοί οι επεξεργαστές κειμένου δεν αναγνωρίζουν την επέκταση αρχείου .CACHE ως έγγραφο κειμένου, πρέπει πρώτα να ανοίξετε το πρόγραμμα και στη συνέχεια να αναζητήσετε το αρχείο CACHE μέσα από το πρόγραμμα.

Τα αρχεία Snacc-1.3 VDA σχετίζονται με το πρόγραμμα Snacc (Sample Neufeld ASN.1 to C Compiler). Δεν είμαι σίγουρος αν το Snacc ανοίγει απευθείας το αρχείο CACHE ή αν απλώς χρησιμοποιεί αρχεία CACHE με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CACHE

Τα αρχεία CACHE δεν είναι σε κανονική μορφή όπως άλλα αρχεία, επομένως δεν μπορείτε να μετατρέψετε τα αρχεία CACHE σε JPG, MP3 , DOCX, PDF , MP4 κλπ. Ενώ αυτοί οι τύποι αρχείων μπορούν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο μετατροπής αρχείων , σε ένα αρχείο CACHE δεν θα βοηθήσει.

Ωστόσο, τα αρχεία CACHE που μπορούν να προβληθούν 100% σε έναν επεξεργαστή κειμένου μπορούν βεβαίως να μετατραπούν σε άλλο μορφότυπο κειμένου όπως HTM , RTF , TXT κ.λπ. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω του ίδιου του επεξεργαστή κειμένου.

Αν έχετε ένα αρχείο CACHE από ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το Evolution Engine της Digital Extreme, ο Εξολκέας Cache Extractor του Evolution Engine θα μπορούσε να το ανοίξει.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους φακέλους κρυφής μνήμης

Ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα φάκελο .CACHE. Το Dropbox είναι ένα παράδειγμα - δημιουργεί ένα κρυφό φάκελο .dropbox.cache μετά την εγκατάσταση του. Δεν έχει καμία σχέση με αρχεία .CACHE. Δείτε το φάκελο προσωρινής αποθήκευσης Dropbox; για λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο αυτού του φακέλου.

Ορισμένα προγράμματα σάς επιτρέπουν να βλέπετε τα αρχεία που αποθηκεύονται από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας, αλλά, όπως σας είπα παραπάνω, τα αποθηκευμένα αρχεία πιθανώς δεν χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .CACHE. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως το ChromeCacheView για να δείτε τα αρχεία που έχει αποθηκεύσει το Google Chrome στο φάκελο προσωρινής μνήμης του ή το MZCacheView για Firefox.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία CACHE

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CACHE και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.