Τι είναι το αρχείο ACF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ACF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ACF είναι πιθανότατα ένα αρχείο προσαρμοσμένου φίλτρου Adobe, μια μορφή που αποθηκεύει τιμές που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο Adobe Photoshop για χειρισμό των εικονοστοιχείων που υπάρχουν γύρω από ένα συγκεκριμένο εικονοστοιχείο.

Άλλα αρχεία ACF μπορούν αντ 'αυτού να χρησιμοποιηθούν με την πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών βίντεο Steam ως αρχείο προσωρινής αποθήκευσης εφαρμογών που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με τις λήψεις και τις ενημερώσεις.

Εάν το αρχείο ACF δεν βρίσκεται σε καμία από αυτές τις μορφές, μπορεί να είναι ένα αρχείο αεροσκάφους X-Plane ή ένα αρχείο δεδομένων χαρακτήρων παράγοντα.

Μια λιγότερο κοινή χρήση για ένα αρχείο ACF είναι ένα αρχείο ρύθμισης παραμέτρων εφαρμογής που χρησιμοποιείται στο Microsoft Visual Studio, μια μορφή που περιέχει ορισμένα χαρακτηριστικά μιας εφαρμογής. Μια ακόμη λιγότερο κοινή χρήση για την επέκταση ACF είναι μια μορφή που χρησιμοποιείται από το Inmagic DB / TextWorks.

Σημείωση: Το ACF σημαίνει επίσης Προσαρμοσμένα προσαρμοσμένα πεδία. Είναι ένα plugin που χρησιμοποιείται με ιστοσελίδες του WordPress.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ACF

Το αρχείο ACF χρησιμοποιείται πιθανότατα με το Adobe Photoshop, αλλά μόνο αν είναι ένα αρχείο προσαρμοσμένου φίλτρου Adobe. Για να ανοίξετε ένα αρχείο ACF στο Photoshop, μεταβείτε στο μενού Φίλτρο> Άλλο> Προσαρμοσμένο ... και επιλέξτε το κουμπί Φόρτωση ....

Εάν το συγκεκριμένο αρχείο ACF χρησιμοποιείται με τον Steam, ίσως μπορείτε να το ανοίξετε ως έγγραφο κειμένου χρησιμοποιώντας έναν απλό επεξεργαστή κειμένου όπως το Notepad ++. Εάν όχι, δοκιμάστε το βοηθητικό πρόγραμμα GCFScape από τα εργαλεία του Nem για να ανοίξετε ή να εξαγάγετε οποιαδήποτε αρχεία έξω από το αρχείο ACF. Αυτή η μορφή χρησιμοποιείται στην πιο πρόσφατη έκδοση του Steam, ενώ τα αρχεία GCF και NCF χρησιμοποιήθηκαν σε παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού.

Το X-Plane είναι ένας προσομοιωτής πτήσης που χρησιμοποιεί αρχεία ACF για την αποθήκευση ιδιοτήτων αεροσκαφών όπως τα όρια του αεροπλάνου και την ισχύ του κινητήρα. Εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση του X-Plane νεότερη από την έκδοση 10, τότε το αρχείο ACF είναι πιθανότατα ένα αρχείο κειμένου (άλλα είναι δυαδικά), πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να το ανοίξετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad στα Windows. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη μορφή στον ιστότοπο X-Plane Developer.

Αρχείο παράγοντα Τα αρχεία δεδομένων που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου ACF συσχετίζονται με το πλέον απομακρυσμένο λογισμικό Microsoft Animation animation. Χρησιμοποιούνται για την περιγραφή ενός χαρακτήρα και αποθηκεύονται με αρχεία Animation Character Animation (ACA). Ο επεξεργαστής χαρακτήρων του Microsoft Agent μπορεί να ανοίξει αυτούς τους τύπους αρχείων ACF.

Ένα αρχείο διαμόρφωσης εφαρμογής χρησιμοποιεί επίσης την επέκταση αρχείου .ACF και θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του Microsoft Visual Studio.

Εάν καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο ACF, μπορείτε να δοκιμάσετε να το ανοίξετε με το Inmagic DB / TextWorks.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ACF, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ACF, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ACF

Η μετατροπή ενός αρχείου ACF εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το τι χρησιμοποιείται το αρχείο ACF (δηλ. Σε ποια μορφή βρίσκεται). Για παράδειγμα, ίσως μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο X-Plane Aircraft σε μια νέα μορφή κειμένου, αλλά το αρχείο ACF του Adobe Photoshop πιθανώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε εάν θέλετε να προσπαθήσετε να μετατρέψετε το αρχείο ACF είναι να το ανοίξετε στο πρόγραμμα που το χρησιμοποιεί και, στη συνέχεια, να προσπαθήσετε να βρείτε ένα μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή .

Σημείωση: Οι περισσότερες μορφές αρχείων, ειδικά οι πιο δημοφιλείς μορφές όπως το PDF και το DOCX , μπορούν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει σε οποιαδήποτε μορφή που γνωρίζω ότι χρησιμοποιεί την επέκταση ACF.