Πλοήγηση στη γραμμή μενού του Adobe Photoshop

Ας ξεκινήσουμε εξερευνώντας τα βασικά στοιχεία του χώρου εργασίας του Photoshop. Υπάρχουν τέσσερις κύριοι αντίγραφοι στο χώρο εργασίας του Photoshop: η γραμμή μενού, η γραμμή κατάστασης, η εργαλειοθήκη και οι παλέτες. Σε αυτό το μάθημα, θα μάθουμε για τη γραμμή μενού.

Η γραμμή μενού

Η γραμμή μενού αποτελείται από εννέα μενού: Αρχείο, Επεξεργασία, Εικόνα, Στρώμα, Επιλογή, Φίλτρο, Προβολή, Παράθυρο και Βοήθεια. Πάρτε μερικά λεπτά τώρα για να εξετάσετε κάθε ένα από τα μενού. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι ορισμένες εντολές μενού ακολουθούνται από ελλείψεις (...). Αυτό υποδεικνύει μια εντολή που ακολουθείται από ένα πλαίσιο διαλόγου όπου μπορείτε να εισαγάγετε πρόσθετες ρυθμίσεις. Ορισμένες εντολές μενού ακολουθούν ένα δεξιό βέλος. Αυτό υποδεικνύει ένα υπομενού σχετικών εντολών. Καθώς εξερευνάτε κάθε μενού, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στα υπομενού επίσης. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι πολλές εντολές ακολουθούν συντομεύσεις πληκτρολογίου. Σταδιακά, θα θέλετε να γνωρίσετε αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου, καθώς μπορεί να είναι απίστευτοι εξοικονομητές χρόνου.

Καθώς κάνουμε το δρόμο μας μέσα από αυτό το μάθημα, θα μάθουμε τις πιο χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου καθώς πηγαίνουμε μαζί.

Εκτός από τη γραμμή μενού, το Photoshop διαθέτει συχνά μενού για την πρόσβαση σε μερικές από τις πιο πιθανές εντολές ανάλογα με το εργαλείο που επιλέξατε και από εκεί που κάνετε κλικ. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού ευαίσθητων περιεχομένων κάνοντας δεξί κλικ στα Windows ή πατώντας το πλήκτρο Control σε ένα Macintosh.

Ένα από τα πιο βολικά μενού για τα συμφραζόμενα μπορεί να προσπελαστεί κάνοντας δεξί κλικ / ελεγχόμενο κλικ στη γραμμή τίτλου ενός εγγράφου για γρήγορη πρόσβαση στις παράμετροι διπλασιασμού εντολών, διαστάσεων εικόνας και καμβά, πληροφοριών αρχείων και ρύθμισης σελίδας. Εάν γνωρίζετε ήδη πώς να ανοίξετε μια εικόνα, προχωρήστε και δοκιμάστε την τώρα. Διαφορετικά, θα μάθετε πώς στην επόμενη ενότητα.