Φορητό Vs εργαλείο αποκατάστασης αρχείων του. Δυνατότητα εγκατάστασης;

Ποια επιλογή είναι καλύτερη για ανάκτηση δεδομένων: Εγκατάσταση ή φορητή;

Τα περισσότερα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων έρχονται σε δύο μορφές, φορητά και εγκατεστημένα , αλλά που επιλέγετε;

Είναι φορητό καλύτερο από το εγκαταστημένο όταν πρόκειται για προγράμματα αποκατάστασης αρχείων ή αντίστροφα;

Η ακόλουθη ερώτηση είναι μία από τις πολλές που θα δείτε στις Ενέργειες ανάκτησης αρχείων :

"Βρήκα ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων που φαίνεται καλό, αλλά υπάρχουν δύο επιλογές λήψης: & # 39; φορητό & # 39; και μπορούν να εγκατασταθούν. & nbsp; Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσω; & # 34;

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι και οι δύο εκδόσεις του εργαλείου κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Με άλλα λόγια, είναι πανομοιότυπα προγράμματα, εκτός από μια πολύ σημαντική διαφορά:

Η εγκατεστημένη έκδοση εγκαθίσταται στον σκληρό σας δίσκο , τοποθετώντας αρχεία σε όλο τον υπολογιστή σας στη διαδικασία - όπως τα περισσότερα προγράμματα που κάνετε λήψη ή αγοράζετε.

Η φορητή έκδοση δεν εγκαθίσταται στον σκληρό σας δίσκο, αλλά αντίθετα τρέχει στον φάκελο στον οποίο έχετε εκχωρήσει τα περιεχόμενα του αρχείου.

Σε γενικές γραμμές, μου αρέσουν τα φορητά, αυτοδύναμα προγράμματα. Δεν αφήνουν συντομεύσεις, αρχεία DLL και κλειδιά μητρώου σε όλο τον υπολογιστή σας. Επίσης, δεν χρειάζεται να απεγκατασταθούν, απλά να διαγραφούν από το σημείο όπου βρίσκονται. Είναι μια συνολική "καθαρότερη" εμπειρία, κατά τη γνώμη μου, να χρησιμοποιείτε φορητό λογισμικό όταν μπορείτε.

Τώρα, πολλαπλασιάστε την προτίμησή μου για φορητό λογισμικό γενικά 1.000.000 φορές και αυτό έρχεται κοντά στο πόσο προτιμώ τα φορητά προγράμματα αποκατάστασης αρχείων έναντι των εγκαταστάσεων που εγκαθίστανται, και εδώ γιατί:

Εάν έχετε διαβάσει όλες τις ερωτήσεις στο FAQ μου , τότε γνωρίζετε ήδη ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι ένα αρχείο που έχετε διαγράψει θα είναι ανακτήσιμο είναι να σταματήσετε να γράφετε πληροφορίες στη μονάδα δίσκου που είχε αρχείο σε αυτό . Αν δεν το γνωρίζατε, τώρα το κάνετε.

Η εγκατάσταση λογισμικού είναι ένα από τα πιο δύσκολα για εγγραφή πράγματα που θα μπορούσατε ενδεχομένως να κάνετε, οπότε η "εγκατάσταση" ενός προγράμματος αποκατάστασης αρχείων είναι ένα πολύ ειρωνικό και δυνητικά καταστροφικό πράγμα που πρέπει να κάνετε.

Σε ένα τέλειο σενάριο, το οποίο μπορεί ή όχι να είναι δυνατό για εσάς, θα επιλέξετε την φορητή έκδοση ενός δωρεάν προγράμματος ανάκτησης αρχείων, θα το κατεβάσετε σε μια άλλη μονάδα δίσκου, όπως μια μονάδα flash ή το δεύτερο σκληρό δίσκο, και θα τρέξετε απευθείας από εκεί .

Εκεί όπου εκτελείτε ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων από το οποίο δεν επηρεάζει την αναζήτηση των διαγραμμένων αρχείων, μην ανησυχείτε γι 'αυτό.

Δείτε το Πρόγραμμα Ανάκτησης Δεδομένων που θα αντικαταστήσει τα πάντα που διαγράψατε ποτέ; και Πόσος είναι πολύς χρόνος για να μην είναι δυνατή η ανάκτηση ενός αρχείου; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γιατί είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σε αυτό που κάνετε αφού συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να ξεδιαλύνετε ένα αρχείο.

Μια σχετική ανησυχία που έχω ακούσει είναι εάν η διαδικασία σάρωσης αρχείων ανάκτησης δεδομένων η ίδια γράφει δεδομένα στη μονάδα δίσκου, ενδεχομένως να επηρεάσει τυχόν μελλοντική ανάκαμψη εάν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται δεν καλύπτεται. Η απάντηση σε αυτό, ευτυχώς, είναι όχι. Μη διστάσετε να σαρώσετε με όσα εργαλεία θέλετε - απλά θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τη φορητή έκδοση!