Τα 10 καλύτερα παιχνίδια παζλ VR και παιχνίδια διαφυγής

Νέα είδη παιχνιδιών έχουν προκύψει χάρη στην πρόοδο όχι μόνο σε ακουστικά VR, αλλά και στο περιεχόμενο που ωθεί αυτό που μπορούν να κάνουν αυτές οι συσκευές.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, τα παιχνίδια παζλ CD-ROM όπως το Myst και το Riven χρησιμοποίησαν την πρόσθετη χωρητικότητα αποθήκευσης αυτού του νέου μέσου αποθήκευσης προσθέτοντας γραφικά στοιχεία που ξεπερνούσαν πολύ τα παραδοσιακά παιχνίδια της εποχής. Καθώς η έλευση του CD-ROM βοήθησε να προωθήσει το είδος του παιχνιδιού παζλ, η Εικονική Πραγματικότητα συμβάλλει στην αναζωογόνηση των παιχνιδιών γρίφων, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βυθίζεστε στο περιβάλλον.

Όταν νιώθετε σαν να είστε παρόντες στο περιβάλλον, το παιχνίδι βελτιώνεται σε πολλά επίπεδα. Για παιχνίδια τύπου παζλ, οι μηχανικοί του VR βοηθούν να συνδεθούν με τα στοιχεία του παζλ.

Ζωντανή δράση "αίθουσα διαφυγής" αίθουσες παιχνιδιών έχουν βρεθεί σε όλο τον κόσμο και να παρέχουν team-building βυθιζόμενες εμπειρίες επίλυσης παζλ στους πελάτες. Σε αυτές τις θέσεις, πληρώνετε ένα τέλος για να "παγιδευτεί" σε ένα δωμάτιο που πρέπει να ξεφύγετε. Η διαφυγή συνήθως περιλαμβάνει την επίλυση μιας σειράς λογικών παζλ.

Αυτές οι εμπειρίες αίθουσας διαφυγής με ζωντανή δράση έχουν εμπνεύσει τη δημιουργία παιχνιδιών VR διαφυγής δωματίου. Στο VR, δεν δεσμεύεστε από τους περιορισμούς του πραγματικού κόσμου, έτσι ώστε τα δωμάτια διαφυγής VR να είναι οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Ίσως πρέπει να ξεφύγετε από ένα μεσαιωνικό μπουντρούμι ή ίσως από ένα διαστημικό σταθμό.

Ας δούμε τα κορυφαία 10 καλύτερα παζλ VR και τα παιχνίδια διαφυγής που διατίθενται σήμερα.

10 από 10

Belko VR: Ένα πείραμα διαφυγής δωματίου

Φωτογραφία: Κορυφαία δεξιά γωνία, παραγωγές Yarvo, παιχνίδια χαρτοβιομηχανίας

Προγραμματιστής: Top Right Corner, Yarvo Productions, παιχνίδια χαρτοβιομηχανίας
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift

Συνήθως, τα παιχνίδια ταινίας είναι συχνά φοβερά. Είναι επειδή οι προγραμματιστές δεν έχουν δει την πραγματική ταινία που βασίζεται το παιχνίδι τους; Ισως. Παραδόξως, το παιχνίδι The Belko VR είναι στην πραγματικότητα αρκετά καλό για ένα παιχνίδι ταινίας.

Είναι σίγουρα ένα παιχνίδι για τα παιδιά και, δεδομένης της προϋπόθεσης, οι ενήλικες ίσως να μην βρίσκουν το όλο θέμα τόσο ελκυστικό, αλλά και για ένα ενδιαφέρον παιχνίδι διαφυγής, το οποίο συνδέει ωραία με την προϋπόθεση της ταινίας για την οποία το ονόμασε ( The Belko Πείραμα ).

Αυτό είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι δωμάτιο διαφυγής με ένα χρονόμετρο 15 λεπτών. Εάν αποτύχετε να ολοκληρώσετε τον στόχο εγκαίρως, τότε θα πεθάνετε.

Ο χρονομετρητής σε αυτό το παιχνίδι προσθέτει ένα στοιχείο άγχους σε όλη την κατάσταση, δημιουργώντας μια αίσθηση του επείγοντος και το κάνει ένα παιχνίδι παζλ / διαφυγής δωμάτιο που παίρνει το αίμα σας αντλώντας.

Η τιμή είναι σωστή: το παιχνίδι είναι ελεύθερο δεδομένου ότι δημιουργήθηκε κυρίως για την προώθηση της ταινίας Experiment Belko . Αν νομίζετε ότι μπορείτε να χειριστείτε το άγχος, δοκιμάστε αυτό το παιχνίδι. Οι παίκτες μπορεί να βιώσουν δύο διαφορετικές λήξεις ανάλογα με την επιλογή που κάνουν προς το τέλος. Περισσότερο "

09 από 10

Νεβρόσα: Πρελούδιο

Φωτογραφία: GexagonVR

Προγραμματιστής: GexagonVR
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift

Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια παζλ σας με ένα σωρό δόση τρομακτικό, τότε θα πρέπει να ελέγξετε έξω Nevrosa: Prelude .

Ο developer της Nevrosa θέλει το παιχνίδι να είναι τόσο τρομακτικό που δεν θα καταφύγει στη χρήση φτηνών jumpscares. Αυτό το παιχνίδι είναι σίγουρα μια ανατριχιαστική εμπειρία.

Ένα μοναδικό στοιχείο της Nevrosa: Το Prelude είναι ότι ενώ τα περισσότερα παιχνίδια παζλ διαφυγής δεν σας φέρνουν σε οποιοδήποτε είδος εικονικού φυσικού κινδύνου, η Nevrosa προσθέτει το στοιχείο αυτού του παζλ που θα μπορούσε πραγματικά να με βλάψει στο παιχνίδι διαφυγής. Μας θυμίζει λίγο από τις ταινίες SAW μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Nevrosa: Το Prelude είναι ένα παιχνίδι ελεύθερο για παιχνίδι. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, αυτό είναι απλώς μια εισαγωγή και δεν είναι πραγματικά ένα πλήρες παιχνίδι. Αυτή η ελεύθερη εμπειρία είναι απλώς να ωθήσει την όρεξή σας για το πλήρες παιχνίδι. Κατεβάστε Nevrosa: Prelude εάν τολμάτε. Περισσότερο "

08 από 10

ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Φωτογραφία: Υπερχείλιση

Προγραμματιστής: Υπέρβαση
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift

Το ABODE είναι ένας τίτλος παζλ indie που έχει χαρακτήρα. Είναι ένας πολύ σύντομος τίτλος, που έχει μόνο ένα δωμάτιο για να ξεφύγει, αλλά η τιμή του αντικατοπτρίζει αυτό. Αυτό είναι ένα από τα πιο φθηνά παιχνίδια VR διαφυγής δωματίων διαθέσιμα αυτή τη στιγμή.

Ο ABODE είναι ένας κλασικός τίτλος διαφυγής δωματίου. Λύστε πολλά παζλ για να βρείτε κλειδιά και τέτοια για να λύσετε άλλα παζλ μέχρι να λάβετε τελικά έναν κωδικό για να σας αφήσει να διαφύγετε από το δωμάτιο. Τα περισσότερα από τα παζλ δεν είναι τρομερά σκληρά, αλλά είναι διασκεδαστικά και απαιτούν τουλάχιστον λίγη σκέψη.

Τα γραφικά είναι lo-fi, αλλά είμαστε εδώ για τα παζλ, και ο ABODE παραδίδει αυτά. Το παιχνίδι είναι μια μικρή εμπειρία, αλλά ένα διασκεδαστικό ένα, ωστόσο. Περισσότερο "

07 από 10

Statik

Φωτογραφία: Tarsier Studios

Προγραμματιστής: Tarsier Studios
Πλατφόρμα VR: PlayStation VR

Πάρτε τα δημοφιλή κύπελλα fidget όλα τα παιδιά παίζουν με, να τα κάνουν σε πολύπλοκα παζλ, και στη συνέχεια να το αναμίξετε μαζί με μια πύλη-esque εργαστήριο ρύθμιση, και έχετε το Statik για PSVR. Αυτό το παιχνίδι είναι ένα αποκλειστικό PSVR και για καλό λόγο, καθώς σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε κουμπί του ελεγκτή DualShock 4 του PS4.

Σε αυτό το παιχνίδι, είστε υποκείμενο δοκιμής σε ένα εργαστήριο όπου πρέπει να λύσετε γρίφους που είναι στραμμένοι στα χέρια σας. Μπορείτε να αναστρέψετε το παζλ γύρω από κάθε γωνία που θέλετε και υπάρχουν στοιχεία παζλ σε κάθε πλευρά. Πρέπει να υπολογίσετε το παζλ μέσω δοκιμών και σφαλμάτων και χρησιμοποιώντας ενδείξεις, οι οποίες βρίσκονται συχνά στο περιβάλλον γύρω σας.

Ενώ προσπαθείτε να καταλάβετε το παζλ, το παιχνίδι προσθέτει λίγο άγχος και απόσπαση της προσοχής με τη μορφή επιστημόνων που φαίνεται να αναλύουν κάθε κίνηση σας και να γράφουν σημειώσεις στα clipboards τους. Δεν γνωρίζετε πραγματικά τι ψάχνουν ή ποιος είναι ο σκοπός των πειραμάτων, αλλά το όλο πράγμα πραγματικά σας κάνει να αισθανθείτε σαν κάποιο είδος ινδικού χοιριδίου και εμπνέετε λίγο παράνοια.

Αυτό είναι σίγουρα ένα must-have εάν διαθέτετε PlayStation VR και αγαπάτε παζλ. Περισσότερο "

06 από 10

Αγωγός

Φωτογραφία: Υπερχείλιση

Προγραμματιστής: Υπέρβαση
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift

Από τους κατασκευαστές του ABODE , ένα άλλο παιχνίδι παζλ στη λίστα μας, έρχεται Διευθυντής . Παρόλο που το ABODE ήταν ένα καλό, αν και σύντομο παιχνίδι διαφυγής, ο αγωγός είναι περισσότερο ένα παιχνίδι παζλ-περιπέτειας.

Σε αντίθεση με το ABODE που διαθέτει μια μοναδική τοποθεσία (εκτός αν μετράτε το μπάνιο στο ABODE ως επιπλέον δωμάτιο), αυτό το παιχνίδι διαθέτει πολλαπλές τοποθεσίες και έχει το μοναδικό μηχανικό παιχνιδιού να χρειαστεί να λειτουργήσει ένα τρένο για να σας μεταφέρει στην επόμενη θέση. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης ένα είδος όπλου, ένα κανόνι βαρύτητας. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει να μετακινήσετε τα πράγματα γύρω ή να αρπάξετε τα πράγματα και να τα συντρίψετε σε τοίχους για να τα απενεργοποιήσετε.

Όπως έκαναν με το άλλο παιχνίδι παιχνιδιών διαφυγής παιχνιδιών παζλ, ABODE , Overflow (ο developer) επέλεξε και πάλι να πάει με "lo-fi" γραφικά σε αντίθεση με τον φανταχτερό φωτορεαλισμό. Μας αρέσει αυτή η επιλογή καθώς ας εστιάσετε στα καθήκοντα παζλ στο χέρι και δημιουργείτε ένα λιγότερο απαιτητικό παιχνίδι. Περισσότερο "

05 από 10

SVRVIVE - Ο Deus Helix

Φωτογραφία: SVRVIVE Studios

Προγραμματιστής: SVRVIVE Studios
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift

Εάν τα παζλ παιχνιδια αλλοδαπών είναι το πράγμα σας, το SVRViVE είναι ένας άλλος τίτλος που αξίζει να εξεταστεί. Αυτό το παιχνίδι παίζετε έναν αναγκαστή στρατευμένο του οποίου η αποστολή είναι να αποκτήσετε κομμάτια "Helix" λύνοντας παζλ σε διάφορες εξωγήινες τοποθεσίες στις οποίες τηλεμεταφέρονται. Λύστε όλα τα παζλ, και οι αλλοδαποί λένε ότι θα σας δώσουν τη ζωή σας πίσω. Αποτυγχάνετε να τα λύσετε και θα είστε ... καλά ... προσπαθήστε μόνο να μην αποτύχετε.

Για να πάρετε τα πόδια σας βρεγμένα, αρχίζετε σε ένα βασικό σενάριο διαφυγής για την πρώτη αποστολή και στη συνέχεια το παιχνίδι μετακινείται σταδιακά σε μεγαλύτερες πολύ πιο ποικίλες αλλοδαπές τοπικές ρυθμίσεις.

Αν ψάχνετε για δύσκολα παζλ όπου μπορείτε να πάρετε το χρόνο σας για να εργαστείτε τα πράγματα έξω, τότε αυτό το παιχνίδι μπορεί να αξίζει μια δοκιμή. Περισσότερο "

04 από 10

Φανταστική παρανόηση

Φωτογραφία: Παιχνίδια Northway, Radial Games Corp

Προγραμματιστής: Northway Games, Radial Games Corp
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift

Αν σας αρέσουν τα παζλ παιχνίδια φυσικής που σας κάνουν να αισθανθείτε σαν εφευρέτης και μέλος του πληρώματος pit, ταυτόχρονα, τότε το Fantastic Contraption μπορεί να είναι σωστά μέχρι το σοκάκι σας.

Fantastic Contraption είναι ένα παιχνιδιάρικο παιχνίδι παζλ με πολλούς χαρακτήρες και τόνους επιπέδων για να σας κρατήσει απασχολημένο. Η βασική προϋπόθεση του παιχνιδιού είναι να οικοδομήσουμε μια εφεύρεση για να μετακινήσουμε ένα κομμάτι παζλ από το σημείο «Α» στο σημείο «Β». Το έδαφος μεταξύ των σημείων «Α» και «Β» μπορεί να είναι κλίση, σκάλες, αριθμός τρελών δυνατοτήτων.

Πρέπει να χτίσετε ένα απλό μηχάνημα για να μετακινήσετε το κομμάτι του παζλ σας μέσα από το εμπόδιο του εδάφους. Σας δίνεται διάφορα μέρη μηχανών, μερικά που λειτουργούν ως κινητήρες, μερικοί που λειτουργούν σαν τροχοί, και μερικοί που προσθέτουν υποστήριξη σε άλλα μέρη. Συνδυάζετε αυτά τα εξαρτήματα σε VR σχεδόν με το να τα κουμπώνετε μαζί. Όταν νομίζετε ότι έχετε δημιουργήσει το τέλειο μηχάνημά σας πατήστε το κουμπί "αναπαραγωγή" και δείτε εάν λειτουργεί. Αν το κάνει, ωραίο, στο επόμενο επίπεδο. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε είναι πίσω στο εικονικό σχέδιο για να τσίμπημα το μηχάνημά σας και να προσπαθήσουμε ξανά.

Αυτό το παιχνίδι γρίφων είναι σίγουρα για δημιουργικούς τύπους όλων των ηλικιών. Ο προγραμματιστής πρόσθεσε πρόσφατα έναν επεξεργαστή επιπέδου για τη δημιουργία περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν και να παίξουν επίπεδα που κατασκευάστηκαν από άλλους χρήστες. Αυτό αυξάνει σημαντικά την αξία επανάληψης για αυτό το παιχνίδι. Περισσότερο "

03 από 10

Υποβολή

Φωτογραφία: Cyan Inc.

Προγραμματιστής: Cyan Inc.
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift

Στην εισαγωγή, αναφέρθηκαν κλασικά παιχνίδια παζλ όπως το Myst , ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια περιπέτειας παζλ όλων των εποχών. Έτσι, ό, τι συνέβη με την ομάδα πίσω από το Myst ; Τι κάνουν πρόσφατα; Η απάντηση: Υποβολή .

Ναι, αυτό είναι σωστό, η Cyan, η ομάδα πίσω από το θρυλικό Myst , δημιούργησαν ένα άλλο ξένο παιχνίδι παζλ και αυτή τη φορά είναι χτισμένο από το έδαφος για την εικονική πραγματικότητα. Η κατοίκηση ονομάστηκε "ο πνευματικός διάδοχος του Myst και του Riven ".

Δεν θα δίνουμε μεγάλη ιστορία, αλλά αυτό το παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι διαφυγής δωμάτιο σε μεγάλη κλίμακα με παζλ σε όλη. Δεν προσπαθείτε να ξεφύγετε μόνο από ένα δωμάτιο, αλλά έναν ολόκληρο πλανήτη για να βρεθείτε στο σπίτι σας.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους τίτλους παζλ που μπορούν να ολοκληρωθούν σε μία ή δύο ώρες, η Obduction αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο. Κάποια σχόλια ανέφεραν ότι χρειάστηκαν περίπου δυόμισι ημέρες για να ολοκληρωθούν. Περισσότερο "

02 από 10

Σας περιμένω να πεθάνετε

Φωτογραφία: Παιχνίδια Schnell

Προγραμματιστής: Schnell Games
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR

Σκεφτήκατε ποτέ ότι ήσαστε James Bond ή κάποιος άλλος διάσημος μυστικός πράκτορας όταν ήσασταν παιδί; Το 007 βρισκόταν πάντοτε σε δύσκολες καταστάσεις που φαινόταν να εγγυώνται τον σχεδόν σίγουρο θάνατό του, όμως θα επιβίωνε πάντα μέσα από την εφευρετικότητα του.

Σας περιμένω να πεθάνεις είναι ένα παιχνίδι παζλ VR που απομακρύνει το σύνολο της συσκευής plot plot-agent-caught-in-a-trap και κάνει ένα πραγματικά διασκεδαστικό παιχνίδι έξω από αυτό.

Ένα από τα σενάρια στο demo πριν από την κυκλοφορία σας έχει σε ένα φανταχτερό Bond-esque gadget γεμάτο αυτοκίνητο που είναι σε ένα αεροπλάνο. Ο στόχος σας είναι να ξεφύγετε από το αεροπλάνο ξεκινώντας το αυτοκίνητο και κάπως να το βγείτε από το αεροπλάνο. Μπόνους (ή σπόιλερ): εμπλέκονται πυραύλοι.

Αν σας αρέσει να πρέπει να λύσετε γρίφους σαν να εξαρτάται η ζωή σας από αυτό, τότε αυτό το παιχνίδι είναι για σας. Περισσότερο "

01 από 10

Η Γκαλερί - Επεισόδιο 1: Κλήση του Starseed

Φωτογραφία: Cloudhead Games Ltd.

Προγραμματιστής: Cloudhead Games Ltd.
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift

Η Γκαλερί - Επεισόδιο 1: Κλήση του Star Seed είναι μέρος του παιχνιδιού παζλ, μέρος μυστήριο, με στοιχεία διαφυγής. Στην κλήση του Star Seed η αποστολή σας είναι να βρείτε την αδερφή σας που λείπει. Ξεκινάτε σε ένα μυστηριώδες νησί και ακολουθήστε τις ενδείξεις που άφησε η αδελφή σας σε μια σειρά ταινιών κασέτας ήχου. Οι προγραμματιστές αποκαλούν το παιχνίδι ένα "παιχνίδι χτισμένο για VR εμπνευσμένο από φανταστικές ταινίες σκοτεινής δεκαετίας του 80".

Αυτό το παιχνίδι θυμίζει την τηλεοπτική εκπομπή LOST, με το μυστηριώδες νησιωτικό επιστημονικό εργαστήριο θέμα. Λογική παζλ αφθονούν σε όλο. Η προσοχή στη λεπτομέρεια στα περιβάλλοντα βοηθά πραγματικά να δημιουργήσει μια εξαιρετική αίσθηση εμβύθισης, η οποία είναι ίσως ένας από τους λόγους που η HTC Vive επέλεξε αυτό ως μια από τις επιλογές δέσμης περιεχομένου τους.

Το όλο παιχνίδι αισθάνεται καλά σχεδιασμένο και γυαλισμένο. Οι μηχανισμοί τηλεμεταφοράς VR είναι επίσης πολύ καλές, ειδικά για άτομα που διαθέτουν μόνο μικρούς χώρους παιχνιδιού VR. Κατά τη γνώμη μας, αυτός είναι ένας τίτλος που πρέπει να έχεις αν είσαι σε παζλ / παιχνίδια περιπέτειας VR. Αυτό το παιχνίδι είναι επίσης μόνο ένα επεισόδιο. Περισσότερα επεισόδια αναμένονται στο εγγύς μέλλον.

Τα περιβάλλοντα αυτού του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά πλούσια και λεπτομερή και ο μηχανικός αποθέματος σακιδίων είναι ο τρόπος με τον οποίο τα παιχνίδια περιπέτειας πρέπει να κάνουν απογραφή από τώρα και στο εξής. Περισσότερο "

Αλήθεια

Αυτό είναι μόνο το πρώτο κύμα των παιχνιδιών παζλ VR, πιστεύουμε ότι το καλύτερο είναι ακόμα να έρθει. Θα ενημερώσουμε τη λίστα μας με νέους τίτλους, όπως υπαγορεύει ο ανταγωνισμός, οπότε φροντίστε να ελέγχετε συχνά εδώ