Διαδικτυακά ημερολόγια έναντι ιστολογίων

Δεν έρχονται πιο προσωπικά

Κανένας προσωπικός ιστότοπος δεν είναι πιο προσωπικός από ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Όταν γράφετε ένα ημερολόγιο στο διαδίκτυο, δημιουργείτε κάτι που είναι οικείο. Λες για τις ελπίδες σου, τα όνειρά σου και τις επιθυμίες σου. Κάθε μέρα ή εβδομάδα πηγαίνετε στην ιστοσελίδα σας και γράφετε για όλα τα πράγματα που κάνατε και πώς σας έκαναν να νιώσετε. Περιγράφεις στιγμές στη ζωή σου που μπορεί να μην θέλεις να γνωρίζουν στενούς φίλους και οικογένειες. Ωστόσο, μπορείτε να τους γράψετε online για να δείτε όλος ο κόσμος.

Γιατί να γράψω ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο;

Γιατί θα μπορούσε κάποιος να βάλει τις πιο οικείες σκέψεις του σε απευθείας σύνδεση ή να γράψει για πράγματα που δεν θα έλεγε στις μητέρες τους; Πιθανότατα θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι οι περισσότεροι διαδικτυακοί diarists δεν είναι εκκεντρικοί ή επιδεικτικοί άνθρωποι. Οι περισσότεροι είναι τακτικοί, καθημερινοί άνθρωποι. Μερικοί είναι μεμονωμένοι άνθρωποι που θέλουν να βρεθούν, μερικοί είναι επιχειρηματίες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αγχωτικές ζωές τους και κάποιοι είναι γονείς που τους αρέσει να μιλάνε για τα παιδιά τους.

Blogs

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να γράψουν ένα ιστολόγιο αντί για έναν ιστοχώρο διαδικτυακού ημερολογίου. Ένα weblog-ή ένα blog-είναι ιδανικό για ανθρώπους που δεν έχουν το χρόνο να δημιουργήσουν έναν ολόκληρο ιστότοπο και να το ενημερώσουν. Πολλοί ιστότοποι σάς επιτρέπουν να γράψετε το δικό σας blog στο διακομιστή τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε και να αρχίσετε να γράφετε. Η ενημέρωση γίνεται εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά. Ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες διαθέτουν ακόμα και λογισμικό που μπορείτε να κάνετε λήψη, το οποίο σας επιτρέπει να ανεβάσετε τις καθημερινές καταχωρήσεις σας απευθείας από την επιφάνεια εργασίας σας χωρίς να χρειάζεται πρώτα να συνδεθείτε στον ιστότοπο.

Μερικοί δημοφιλείς ιστότοποι φιλοξενίας ιστολογίων είναι το Blogger και το Live Journal. Προσφέρουν online ιστολόγια που είναι εύκολο να ενημερωθούν και να χρησιμοποιηθούν εύκολα. Εάν το δικτυακό ημερολόγιο ή το blog σας είναι το καλύτερο για εσάς, είναι θέμα γνώμης. Εάν θέλετε να έχετε ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο αλλά δεν έχετε χρόνο για να δημιουργήσετε και να ενημερώσετε έναν ιστότοπο, τότε κοιτάξτε τους ιστοτόπους φιλοξενίας ιστολογίων και επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Πάρτε Προσωπικά

Εάν θέλετε κάτι πολύ πιο προσωπικό που να δείχνει ποιος είστε και όχι μόνο τι κάνετε, τότε ένας ιστοχώρος online ημερολογίου μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος να πάτε. Ένα online ημερολόγιο είναι πιο προσωπικό από ένα blog επειδή προσθέτετε περισσότερα από αυτό απλώς τις καταχωρήσεις σας. Έχετε μια αρχική σελίδα που λέει στους ανθρώπους τι θα βρουν στον ιστότοπό σας συμπληρώνοντας με εικόνες που θέτουν τη διάθεση. Κατασκευάζετε μια σελίδα βιογραφίας που λέει στον αναγνώστη ποιος είστε και τι να περιμένετε να δει στον ιστότοπό σας. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη δοκίμια από εσάς για θέματα που σας ενδιαφέρουν ή άλμπουμ φωτογραφιών για να ολοκληρώσετε τον ιστότοπό σας.

Μην φοβάστε

Εάν φοβάστε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο επειδή πιστεύετε ότι οι φίλοι και η οικογένειά σας θα το βρουν και θα το διαβάσουν, μην το κάνετε. Πολλοί διαδικτυακοί διαλόγοι χρησιμοποιούν ένα ψεύτικο όνομα, ώστε κανείς να μην γνωρίζει ποιοι είναι. Χρησιμοποιούν επίσης μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το ψεύτικο τους όνομα, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί στον ιστότοπο.

Μερικοί άνθρωποι έχουν την αντίθετη ανάγκη. Χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης για τον ιστότοπό τους επειδή δεν θέλουν ξένους να διαβάσουν αυτό που γράφουν. Αντ 'αυτού, δίνουν τη διεύθυνση URL και τον κωδικό πρόσβασης σε φίλους που γνωρίζουν.

Γράφοντας το ημερολόγιό σας σε απευθείας σύνδεση δεν σας κάνει ένα παράξενο, παράξενο ή freakish πρόσωπο. Σας κάνει ακριβώς ένα άτομο που θέλει να δημιουργήσει έναν ιστοχώρο ώστε να μπορείτε να πείτε όλα για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τα ενδιαφέροντά σας. Σας κάνει ένα άτομο που θέλει να παρακολουθεί τη ζωή σας με έναν καινούργιο, σύγχρονο τρόπο και δεν πειράζει αν άλλοι το διαβάζουν και ενδεχομένως εμπνέονται από αυτό.