Χρησιμοποιώντας το iBooks και το iBookstore

01 από 05

Χρησιμοποιώντας το iBooks και το iBookstore

iBooks βιβλιοθήκη. Apple Inc.

Με τον συνδυασμό της οθόνης εμφάνισης οθόνης υψηλής ανάλυσης και των καταπληκτικών εφαρμογών, η ανάγνωση ebooks στο iOS είναι μια θεραπεία. Όχι μόνο οι εραστές βιβλίων λαμβάνουν μια ευρεία επιλογή εφαρμογών ebook για να διαλέξουν, αν χρησιμοποιούν την εφαρμογή ebooks της Apple, iBooks, μπορούν να συγχρονίσουν τα βιβλία τους και να διαβάσουν σε όλες τις συσκευές τους και να απολαύσουν μερικές μεγάλες κινούμενες εικόνες.

Αν ψάχνετε να φτάσετε στον κόσμο των ηλεκτρονικών βιβλίων ή θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε iBooks, διαβάστε για να μάθετε πώς να διαβάζετε στο iBooks, να ελέγχετε τον τρόπο εμφάνισης βιβλίων, αναζήτησης και σχολιασμού βιβλίων και πολλά άλλα.

Δεδομένου ότι το iBooks είναι διαθέσιμο για iPhone, iPod touch και iPad, εκτελώντας iOS 4.0 ή νεότερη έκδοση, αυτό το άρθρο ισχύει για όλες αυτές τις συσκευές.

Πριν βυθίσουμε βαθιά, ίσως θελήσετε να δείτε αυτά τα βασικά τρόπους:

02 του 05

Ανάγνωση iBooks

Οι επιλογές ανάγνωσης σε μια σελίδα iBooks.

Οι πιο βασικές πτυχές της ανάγνωσης βιβλίων στο iBooks είναι πολύ απλές. Πατώντας σε ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη σας (η διεπαφή βιβλιοθήκης που εμφανίζεται όταν ανοίγετε iBooks) ανοίγει το βιβλίο. Πατήστε στη δεξιά πλευρά της σελίδας ή σύρετε από τη δεξιά πλευρά προς τα αριστερά για να μεταβείτε στην επόμενη σελίδα. Αγγίξτε την αριστερή πλευρά ή σπρώξτε από αριστερά προς τα δεξιά για να επιστρέψετε σε μια σελίδα. Αυτά μπορεί να είναι τα βασικά, αλλά υπάρχουν αρκετές επιλογές που μπορούν να κάνουν την εμπειρία ανάγνωσης πιο ευχάριστη.

Γραμματοσειρές

Μπορείτε να προτιμήσετε μια διαφορετική γραμματοσειρά από την προεπιλογή που χρησιμοποιεί το iBooks (Palatino). Αν ναι, μπορείτε να διαλέξετε από άλλα πέντε. Για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά που διαβάζετε ένα βιβλίο σε:

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς για να κάνετε την ανάγνωση ευκολότερη. Για να γινει αυτο:

Χρωματιστά

Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η ανάγνωση με το προεπιλεγμένο λευκό φόντο του iBooks είναι δύσκολη ή μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση του ματιού. Αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, δώστε στα βιβλία σας ένα πιο ευχάριστο φόντο σέπιας πατώντας στο εικονίδιο aA και μετακινώντας το ρυθμιστικό Sepia σε On .

Λάμψη

Η ανάγνωση σε διαφορετικές θέσεις, με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού, απαιτεί διαφορετικές φωτεινότητες οθόνης. Αλλάξτε τη φωτεινότητα της οθόνης σας αγγίζοντας το εικονίδιο που μοιάζει με έναν κύκλο με γραμμές γύρω του. Αυτός είναι ο έλεγχος φωτεινότητας. Μετακινήστε το ρυθμιστικό προς τα αριστερά για λιγότερη φωτεινότητα και προς τα δεξιά για περισσότερα.

Πίνακας περιεχομένων, Αναζήτηση & σελιδοδείκτη

Μπορείτε να περιηγηθείτε στα βιβλία σας με τρεις τρόπους: από τον πίνακα περιεχομένων, την αναζήτηση ή τους σελιδοδείκτες.

Αποκτήστε πρόσβαση στον πίνακα περιεχομένων του κάθε βιβλίου αγγίζοντας το εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία που μοιάζει με τρεις παράλληλες γραμμές. Στον πίνακα περιεχομένων, πατήστε οποιοδήποτε κεφάλαιο για να μεταβείτε σε αυτό.

Αν ψάχνετε για συγκεκριμένο κείμενο στο βιβλίο σας, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης. Αγγίξτε το εικονίδιο μεγεθυντικού φακού επάνω δεξιά και εισαγάγετε το κείμενο που αναζητάτε. Εάν βρίσκεται στο βιβλίο, εμφανίζονται τα αποτελέσματα. Αγγίξτε κάθε αποτέλεσμα για να μεταβείτε σε αυτό. Επιστρέψτε στα αποτελέσματά σας πιέζοντας ξανά το μεγεθυντικό φακό. Καταργήστε την αναζήτησή σας πατώντας το X δίπλα από τον όρο αναζήτησης που καταχωρίσατε.

Παρόλο που το iBooks παρακολουθεί την ανάγνωσή σας και σας επιστρέφει εκεί που έχετε σταματήσει, ίσως θέλετε να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε ενδιαφέρουσες σελίδες για να επιστρέψετε αργότερα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το εικονίδιο σελιδοδεικτών στην επάνω δεξιά γωνία. Θα γίνει κόκκινο. Για να καταργήσετε τον σελιδοδείκτη, πατήστε ξανά. Για να προβάλετε όλους τους σελιδοδείκτες σας, μεταβείτε στον πίνακα περιεχομένων και επιλέξτε την επιλογή Σελιδοδείκτες . Πατήστε το καθένα για να μεταβείτε σε αυτό το σελιδοδείκτη.

Αλλα χαρακτηριστικά

Όταν πατήσετε και κρατήσετε μια λέξη, μπορείτε να επιλέξετε τα παρακάτω από το αναδυόμενο μενού:

03 του 05

iBooks Μορφές

Προσθήκη PDF σε iBooks. image copyright Apple Inc.

Παρόλο που το iBookstore είναι ο κύριος τρόπος για να διαβάσετε τα ebooks στην εφαρμογή iBooks, δεν είναι το μόνο μέρος. Από δημόσιες πηγές όπως το Project Gutenberg σε PDF, υπάρχουν πολλές επιλογές για καλή ανάγνωση στο iBooks.

Πριν αγοράσετε ένα ebook από ένα κατάστημα εκτός από το iBooks, όμως, πρέπει να ξέρετε ότι θα λειτουργήσει με το iPhone, το iPod touch ή το iPad. Για να το κάνετε αυτό, ελέγξτε τη λίστα των μορφών ebook που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα iBooks .

Προσθήκη αρχείων που έχουν ληφθεί στα iBooks

Αν έχετε κατεβάσει ένα έγγραφο συμβατό με το iBooks (ειδικά PDF ή ePUB) από άλλον ιστότοπο, η προσθήκη του στη συσκευή σας iOS είναι πολύ εύκολη.

04 του 05

Συλλογές iBooks

Συλλογές iBooks. image copyright Apple Inc.

Αν έχετε περισσότερα από λίγα βιβλία στη βιβλιοθήκη του iBooks, τα πράγματα μπορούν να γεμίσουν πολύ γρήγορα. Η λύση για την αποκατάσταση των ψηφιακών βιβλίων σας είναι οι Συλλογές . Η λειτουργία Συλλογές στο iBooks σάς επιτρέπει να ομαδοποιήσετε παρόμοια βιβλία μαζί για να διευκολύνετε την περιήγηση στη βιβλιοθήκη σας.

Δημιουργία συλλογών

Προσθήκη βιβλίων σε συλλογές

Για να προσθέσετε βιβλία σε συλλογές:

Προβολή συλλογών

Μπορείτε να δείτε τις συλλογές σας με δύο τρόπους:

Εναλλακτικά, μπορείτε να σπρώξετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά κατά την προβολή της διεπαφής του βιβλίου. Αυτό σας μεταφέρει από μια συλλογή στην άλλη. Το όνομα της συλλογής θα εμφανιστεί στο κεντρικό κουμπί στο επάνω μέρος της οθόνης.

Επεξεργασία & διαγραφή συλλογών

Μπορείτε να επεξεργαστείτε το όνομα και τις παραγγελίες των συλλογών ή να τα διαγράψετε.

05 του 05

Ρυθμίσεις iBooks

Ρυθμίσεις iBooks. image copyright Apple Inc.

Δεν υπάρχουν πολλές άλλες ρυθμίσεις για να ελέγχετε στο iBooks, αλλά υπάρχουν μερικές που ίσως θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές, πατήστε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη της συσκευής σας, μεταβείτε με κύλιση προς τα κάτω στο iBooks και πατήστε το.

Πλήρης αιτιολόγηση - Από προεπιλογή, τα iBooks έχουν ένα ανοιχτό δεξιό άκρο. Εάν προτιμάτε να είναι ομαλή η άκρη και το κείμενο να είναι μία ομοιόμορφη στήλη, προτιμάτε την πλήρη αιτιολόγηση. Μετακινήστε αυτό το ρυθμιστικό στο Ενεργοποιημένο για να το ενεργοποιήσετε.

Αυτόματη συλλαβισμός - Για να δικαιολογηθεί πλήρως το κείμενο, απαιτείται κάποια συλλαβισμός. Εάν εκτελείτε iOS 4.2 ή νεότερη έκδοση, μεταβείτε σε αυτό το στοιχείο Ενεργοποιημένο για να δημιουργήσετε συλλαβή λέξεων αντί για να τις αναγκάσετε σε μια νέα γραμμή.

Πατήστε αριστερό περιθώριο - Επιλέξτε τι συμβαίνει όταν πατάτε την αριστερή πλευρά της οθόνης στο iBooks - μετακινηθείτε προς τα εμπρός ή πίσω στο βιβλίο

Συγχρονισμός Σελιδοδεικτών - Αυτόματος συγχρονισμός των σελιδοδεικτών σας σε όλες τις συσκευές σας που εκτελούν iBooks

Συλλογές συγχρονισμού - Το ίδιο, αλλά με συλλογές.