Πώς να συνδέσετε το iPod Touch ή iPhone με το Wi-Fi

Για να έχετε την ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο για το iPhone σας και για να έχετε απευθείας πρόσβαση στο iPod touch με τον μόνο δυνατό τρόπο, πρέπει να συνδεθείτε στο Wi-Fi. Το Wi-Fi είναι μια ασύρματη σύνδεση υψηλής ταχύτητας που συναντάται συχνά στο σπίτι, στο γραφείο, στο καφέ, στα εστιατόρια και σε πολλά άλλα μέρη. Ακόμη καλύτερα, το Wi-Fi είναι γενικά δωρεάν και δεν έχει τα όρια δεδομένων που επιβάλλονται από τα μηνιαία σχέδια των τηλεφωνικών εταιρειών .

Ορισμένα δίκτυα Wi-Fi είναι ιδιωτικά και προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης (π.χ. το οικιακό σας δίκτυο ή το δίκτυο γραφείων σας), ενώ ορισμένα είναι δημόσια και διαθέσιμα σε οποιονδήποτε, είτε δωρεάν είτε έναντι αμοιβής.

Για να έχετε πρόσβαση στο Internet μέσω Wi-Fi στο iPhone ή στο iPod touch, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Από την Αρχική οθόνη, πατήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Στις Ρυθμίσεις, πατήστε Wi-Fi .
  3. Σύρετε το ρυθμιστικό στην επιλογή Ενεργοποίηση για πράσινο (στο iOS 7 και νεότερο) για να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi και να ξεκινήσετε τη συσκευή σας ψάχνοντας για διαθέσιμα δίκτυα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, θα δείτε μια λίστα όλων των διαθέσιμων δικτύων κάτω από την επικεφαλίδα Επιλέξτε ένα Δίκτυο (αν δεν βλέπετε τη λίστα, ενδέχεται να μην υπάρχει καμία εντός εύρους).
  4. Υπάρχουν δύο είδη δικτύων: δημόσια και ιδιωτικά. Τα ιδιωτικά δίκτυα διαθέτουν εικονίδιο κλειδώματος δίπλα τους. Το κοινό δεν το κάνει. Οι γραμμές δίπλα σε κάθε όνομα δικτύου υποδεικνύουν τη δύναμη της σύνδεσης - οι περισσότερες γραμμές, η πιο γρήγορη σύνδεση που θα λάβετε.
    1. Για να συμμετάσχετε σε ένα δημόσιο δίκτυο, απλώς αγγίξτε το όνομα του δικτύου και θα συμμετάσχετε.
  5. Αν θέλετε να συμμετάσχετε σε ένα ιδιωτικό δίκτυο, θα χρειαστείτε έναν κωδικό πρόσβασης. Πατήστε το όνομα του δικτύου και θα σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης. Πληκτρολογήστε το και πατήστε το κουμπί Συμμετοχή . Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι σωστός, θα συμμετάσχετε στο δίκτυο και θα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Internet. Εάν ο κωδικός πρόσβασης δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να τον εισάγετε ξανά (αν υποθέσετε ότι το ξέρετε, φυσικά).
  1. Οι πιο προηγμένοι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στο βέλος στα δεξιά του ονόματος δικτύου για να εισαγάγουν πιο συγκεκριμένες ρυθμίσεις, αλλά ο καθημερινός χρήστης δεν θα χρειαστεί αυτό.

Συμβουλές

  1. Εάν εκτελείτε iOS 7 ή νεότερη έκδοση, χρησιμοποιήστε το Κέντρο ελέγχου για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Wi-Fi με το πάτημα ενός κουμπιού. Κέντρο ελέγχου πρόσβασης μεταβαίνοντας από το κάτω μέρος της οθόνης.
    1. Το Κέντρο ελέγχου δεν θα σας αφήσει να επιλέξετε το δίκτυο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Αντίθετα, θα συνδεθεί αυτόματα σε δίκτυα που η συσκευή σας γνωρίζει ήδη όταν είναι διαθέσιμα, έτσι μπορεί να είναι εξαιρετική για γρήγορη σύνδεση στην εργασία ή στο σπίτι.