Πώς να FaceTime στο iPhone και το iPod touch

Η τεχνολογία FaceTime, τεχνολογία βίντεο και ήχου της Apple, είναι μία από τις πιο συναρπαστικές δυνατότητες που προσφέρει το iPhone και το iPod touch. Είναι διασκεδαστικό να βλέπετε το άτομο με το οποίο μιλάτε, όχι μόνο να το ακούσετε - ειδικά αν είναι κάποιος που δεν έχετε δει εδώ και πολύ καιρό ή δεν βλέπετε συχνά.

Για να χρησιμοποιήσετε το FaceTime , χρειάζεστε:

Η χρήση του FaceTime είναι πολύ εύκολη, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να χρησιμοποιήσετε το FaceTime στο iPhone ή το iPod touch.

Πώς να κάνετε μια κλήση FaceTime

  1. Ξεκινήστε βεβαιώνοντας ότι το FaceTime είναι ενεργοποιημένο για το iPhone σας. Ίσως την έχετε ενεργοποιήσει όταν ρυθμίσετε για πρώτη φορά τη συσκευή σας .
    1. Αν δεν έχετε ή δεν είστε βέβαιοι ότι το έχετε κάνει, αρχίστε αγγίζοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη . Αυτό που κάνετε στη συνέχεια εξαρτάται από την έκδοση του iOS που εκτελείτε. Στις πιο πρόσφατες εκδόσεις, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή FaceTime και πατήστε το. Σε ορισμένες παλιότερες εκδόσεις του iOS, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Τηλέφωνο και πατήστε το. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όταν βρίσκεστε στη σωστή οθόνη, βεβαιωθείτε ότι το ρυθμιστικό FaceTime είναι ρυθμισμένο στο On / green.
  2. Σε αυτήν την οθόνη, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσει έναν αριθμό τηλεφώνου, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και τα δύο που έχουν ρυθμιστεί για χρήση με το FaceTime. Για να χρησιμοποιήσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πατήστε Χρήση του αναγνωριστικού της Apple για FaceTime (σε παλαιότερες εκδόσεις, πατήστε Προσθήκη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ακολουθήστε τις οδηγίες). Οι αριθμοί τηλεφώνου υπάρχουν μόνο στο iPhone και μπορούν να είναι μόνο ο αριθμός που είναι συνδεδεμένος στο iPhone σας.
  3. Όταν το FaceTime έκανε το ντεμπούτο του, οι κλήσεις του θα μπορούσαν να γίνουν μόνο όταν το iPhone συνδεθεί σε ένα δίκτυο Wi-Fi (οι εταιρίες τηλεφώνου μπλοκάρισαν τις κλήσεις FaceTime μέσω των κυψελωτών δικτύων 3G), αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Τώρα, μπορείτε να κάνετε κλήσεις FaceTime είτε μέσω Wi-Fi ή 3G / 4G LTE. Έτσι, εφ 'όσον έχετε μια σύνδεση δικτύου, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση. Αν, ωστόσο, μπορείτε να συνδέσετε το iPhone σας σε ένα δίκτυο Wi-Fi πριν χρησιμοποιήσετε το FaceTime. Οι συνομιλίες βίντεο απαιτούν πολλά δεδομένα και η χρήση του Wi-Fi δεν θα καλύψει το όριο μηνιαίων δεδομένων σας .
  1. Μόλις ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις, υπάρχουν δύο τρόποι να FaceTime κάποιος. Κατ 'αρχάς, μπορείτε απλά να τις καλέσετε ως κανονικά και στη συνέχεια να πατήσετε το κουμπί FaceTime όταν ανάψει μετά την έναρξη της κλήσης. Θα μπορείτε να πατήσετε το κουμπί μόνο όταν καλείτε συσκευές με δυνατότητα FaceTime.
  2. Εναλλακτικά, μπορείτε να περιηγηθείτε στο βιβλίο διευθύνσεων iPhone, στην εφαρμογή FaceTime ενσωματωμένη στο iOS ή στην εφαρμογή Μηνύματα . Σε οποιαδήποτε από αυτές τις τοποθεσίες, βρείτε το άτομο που θέλετε να καλέσετε και πατήστε στο όνομά του. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί FaceTime (μοιάζει με μια μικρή κάμερα) στη σελίδα τους στο βιβλίο διευθύνσεών σας.
  3. Εάν εκτελείτε iOS 7 ή νεότερη έκδοση, έχετε άλλη επιλογή: Μια κλήση FaceTime Audio. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία FaceTime μόνο για μια φωνητική κλήση, η οποία σας εξοικονομεί από τη χρήση μηνιαίων μηνιαίων κινητών τηλεφώνων και στέλνει την κλήση σας μέσω των διακομιστών της Apple αντί της τηλεφωνικής σας εταιρείας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα δείτε είτε ένα εικονίδιο τηλεφώνου δίπλα στο μενού FaceTime που βρίσκεται πιο κάτω στη σελίδα επαφών τους είτε θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού FaceTime Audio. Πατήστε τους αν θέλετε να καλέσετε αυτόν τον τρόπο.
  1. Η κλήση FaceTime θα ξεκινήσει ακριβώς όπως μια κανονική κλήση, εκτός από το ότι η κάμερά σας θα ενεργοποιηθεί και θα δείτε τον εαυτό σας. Το άτομο στο οποίο πραγματοποιείτε την κλήση θα έχει την ευκαιρία να δεχτεί ή να αρνηθεί την κλήση σας αγγίζοντας ένα κουμπί στην οθόνη (θα έχετε την ίδια επιλογή εάν κάποιος σας κάνει FaceTimes).
    1. Εάν το αποδεχτούν, το FaceTime θα στείλει βίντεο από τη φωτογραφική μηχανή τους και αντίστροφα. Τόσο ένας πυροβολισμός από εσάς όσο και το άτομο με τον οποίο μιλάτε θα είναι ταυτόχρονα στην οθόνη.
  2. Τερματίστε μια κλήση FaceTime πατώντας το κόκκινο κουμπί Τέλος στο κάτω μέρος της οθόνης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι κλήσεις FaceTime μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε άλλες συμβατές με το FaceTime συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad, iPod touch και Mac. Αυτό σημαίνει ότι το FaceTime δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές Android ή Windows .

Εάν το εικονίδιο FaceTime φέρει ένα ερωτηματικό σε αυτό όταν πραγματοποιήσετε την κλήση σας ή αν δεν ανάψει, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το άτομο που καλείτε δεν μπορεί να δεχτεί μια κλήση FaceTime. Μάθετε για τους πολλούς λόγους που οι κλήσεις FaceTime δεν λειτουργούν και πώς να τις διορθώσετε.