Πώς να αντιστρέψετε τα χρώματα (aka Dark Mode) σε iPhone και iPad

Μειώστε την τάση των ματιών προσαρμόζοντας την οθόνη σας σε λιγότερο φωτισμό

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει το iPhone ή το iPad στο σκοτάδι έχει βιώσει πιθανώς κάποια πίεση των ματιών από την αντίθεση ανάμεσα στη φωτεινή οθόνη και τα σκοτεινά περίεργα. Με το iOS 11 , η Apple εισήγαγε ένα χαρακτηριστικό - συνήθως αποκαλούμενο "σκοτεινή λειτουργία", αν και αυτό δεν είναι τεχνικά σωστό - που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την οθόνη σας για χρήση στο σκοτάδι.

Είναι σκοτεινή λειτουργία η ίδια με την έξυπνη αντιστροφή;

Η σκοτεινή λειτουργία είναι μια λειτουργία ορισμένων λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών που αλλάζουν τα χρώματα στη διεπαφή χρήστη από τα τυπικά φωτεινά έως τα πιο σκούρα χρώματα που είναι πιο κατάλληλα για χρήση τη νύχτα και για την αποφυγή της καταπόνησης των ματιών. Αυτό μπορεί να γίνει είτε από τον χρήστη είτε αυτόματα με βάση το φως του περιβάλλοντος ή την ώρα της ημέρας.

Από τεχνική άποψη, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το "σκοτεινό" για το iPhone ή το iPad, επομένως δεν υπάρχει ρύθμιση με αυτό το όνομα.

Το χαρακτηριστικό που πολλοί άνθρωποι αποκαλούν Dark Mode είναι στην πραγματικότητα ονομάζεται Smart Invert. Αντιστρέφει τα χρώματα που εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής (τα ανοιχτά χρώματα γίνονται σκοτεινά, τα μαύρα γίνονται λευκά, κ.λπ.). Μπορεί κάποια μέρα να είναι μια πραγματική σκοτεινή λειτουργία στο iOS , αλλά τώρα η έξυπνη αναστροφή του iOS 11 είναι η μόνη επιλογή.

Γιατί θα θέλατε να αντιστρέψετε τα χρώματα;

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν σκοτεινή λειτουργία τη νύχτα για να μειώσουν την αντανάκλαση και την καταπόνηση των ματιών. Άλλοι άνθρωποι, ωστόσο, αντιστρέφουν τα χρώματα για να βοηθήσουν με προβλήματα όρασης. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο μικρό και κοινό όσο η τύφλωση του χρώματος ή μια πιο σοβαρή κατάσταση.

Για αυτούς τους χρήστες, το iOS έχει προσφέρει από καιρό μια δυνατότητα προσβασιμότητας που ονομάζεται Classic Invert. Περισσότερα για το πώς η Έξυπνη αντιστροφή και η Classic Invert διαφέρουν αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Η σκοτεινή λειτουργία και η νύχτα μετατοπίζουν το ίδιο πράγμα;

Όχι. Ενώ η λειτουργία Smart Invert / Dark Mode και Night Shift ρυθμίζουν τα χρώματα της οθόνης iPhone ή iPad σας, δεν το κάνουν με τον ίδιο τρόπο. Η νυχτερινή μετατόπιση - μια δυνατότητα διαθέσιμη στο iOS και στο Mac - αλλάζει τον συνολικό τόνο των χρωμάτων στην οθόνη, μειώνοντας το μπλε φως και καθιστώντας τον τόνο της οθόνης πιο κίτρινο.

Αυτό πιστεύεται ότι αποφεύγεται η διακοπή του ύπνου που μερικοί άνθρωποι βιώνουν από τη χρήση μπλε χρωματισμένων οθονών στο σκοτάδι. Το Smart Invert, από την άλλη πλευρά, αλλάζει μερικά από τα χρώματα που χρησιμοποιεί η διεπαφή χρήστη, αλλά διατηρεί τον βασικό τόνο άλλων εικόνων.

Πώς να αντιστρέψετε τα χρώματα στο iPhone και το iPad

Για να αντιστρέψετε τα χρώματα σε ένα iPhone ή iPad με iOS 11 ή νεότερη έκδοση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Πατήστε Πρόσβαση .
  4. Αγγίξτε την επιλογή Προβολή καταλυμάτων .
  5. Πατήστε Αντιστροφή χρωμάτων .
  6. Σε αυτή την οθόνη, έχετε δύο επιλογές: Smart Invert και Classic Invert . Και τα δύο αντιστρέφουν τα χρώματα της οθόνης. Το Smart Invert είναι λίγο πιο λεπτό, όμως, επειδή δεν αντιστρέφει όλα τα χρώματα. Αφήνει ορισμένα επιλεγμένα χρώματα, όπως σε εικόνες, μέσα και μερικές εφαρμογές, στα αρχικά τους χρώματα. Το Classic Invert απλά αναστρέφει τα πάντα.
  7. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο πράσινο / πράσινο για την επιλογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μία φορά τη φορά. Με ένα από τα ρυθμιστικά που είναι ενεργοποιημένα, τα χρώματα στην οθόνη σας θα αντιστραφούν.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα ανεστραμμένα χρώματα στο iPhone και το iPad

Για να επιστρέψετε τα ανεστραμμένα χρώματα στις αρχικές τους ρυθμίσεις, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Πατήστε Πρόσβαση .
  4. Αγγίξτε την επιλογή Προβολή καταλυμάτων .
  5. Πατήστε Αντιστροφή χρωμάτων .
  6. Μετακινήστε το ενεργό ρυθμιστικό στο off / white.

Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε γρήγορα τη σκοτεινή λειτουργία

Εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε τα Dark Mode τακτικά, πιθανότατα θα θέλετε κάτι πιο γρήγορα από 7 βρύσες για να το ενεργοποιήσετε. Ευτυχώς, μπορείτε να το κάνετε ενεργοποιώντας την ενσωματωμένη συντόμευση πρόσβασης, η οποία περιλαμβάνει αναστροφή χρώματος. Δείτε πώς:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Πατήστε Πρόσβαση .
  4. Μεταβείτε στο κάτω μέρος και πατήστε Συντόμευση πρόσβασης .
  5. Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε ποιες δυνατότητες προσβασιμότητας είναι διαθέσιμες στη συντόμευση. Αγγίξτε κάθε επιλογή που θέλετε - συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων χρωμάτων αντιστροφής , των κλασικών χρωμάτων αντιστροφής ή και των δύο - και στη συνέχεια αφήστε την οθόνη.
  6. Τώρα, όποτε θέλετε να αντιστρέψετε τα χρώματα, κάντε τριπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα και εμφανίζεται ένα μενού από το κάτω μέρος της οθόνης που περιέχει τις επιλογές που έχετε επιλέξει.
  7. Αγγίξτε μια επιλογή για να αντιστρέψετε τα χρώματα και έπειτα πιέστε Ενεργοποίηση .