Τα μηνύματα εισόδου και εξόδου των μηνυμάτων εικόνας MMS

Αναρωτιέστε τι είναι η υπηρεσία MMS (Multimedia Messaging Service); Έχουμε την απάντηση

Τα μηνύματα MMS, τα οποία αντιπροσωπεύουν την υπηρεσία μηνυμάτων πολυμέσων , παίρνουν ένα μήνυμα κειμένου SMS ( Short Message Service ) ένα βήμα παραπέρα. Όχι μόνο το MMS επιτρέπει μεγαλύτερα μηνύματα κειμένου πέρα ​​από το όριο των 160 χαρακτήρων SMS, υποστηρίζει επίσης εικόνες, βίντεο και ήχο.

Μπορείτε να δείτε το MMS σε δράση όταν κάποιος σας στέλνει ένα μήνυμα κειμένου ως μέρος ενός ομαδικού κειμένου ή όταν λαμβάνετε μια εικόνα ή ένα βίντεο κλιπ πάνω από την κανονική εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων. Αντί να έρθετε ως κανονικό κείμενο, μπορεί να σας ειπωθεί ότι έχετε ένα εισερχόμενο μήνυμα MMS ή ενδέχεται να μην λάβετε το πλήρες μήνυμα μέχρι να βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου ο πάροχος υπηρεσιών σας έχει καλύτερη κάλυψη.

Το MMS αναπτύχθηκε για πρώτη φορά εμπορικά το Μάρτιο του 2002 από την Telenor στη Νορβηγία. Είναι προφέρεται ως em-em-ess και μερικές φορές αναφέρεται μόνο ως εικόνα μηνυμάτων .

Απαιτήσεις και περιορισμοί MMS

Αν και το περιεχόμενο MMS λαμβάνεται συχνά από το κινητό τηλέφωνο του παραλήπτη ακριβώς όπως το SMS, το MMS μερικές φορές απαιτεί πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε κοινόχρηστο σχέδιο που έχει πρόσβαση σε δεδομένα, ίσως διαπιστώσετε ότι ακόμα και αν το συγκεκριμένο σας τηλέφωνο δεν πληρώνει για δεδομένα, ορισμένα από αυτά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για εισερχόμενα ή εξερχόμενα μηνύματα MMS.

Ορισμένοι μεταφορείς επιβάλλουν μέγιστο μέγεθος αρχείου 300 KB για μηνύματα MMS, αλλά δεν αποτελεί απαίτηση, αφού δεν υπάρχει κανόνας που πρέπει να τηρεί ο κάθε μεταφορέας. Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να στείλετε μια εικόνα, φωνητική εγγραφή ή βίντεο εάν οι πληροφορίες είναι πολύ μεγάλες ή πολύ μεγάλες.

Ωστόσο, μερικές συσκευές κινητής τηλεφωνίας συμπιέζουν αυτόματα τα πολυμέσα ώστε να ταιριάζουν με αυτό το συνιστώμενο μέγεθος 300 KB, οπότε πιθανώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε υπερβολικά για αυτό, εκτός αν προσπαθείτε να στείλετε ένα πολύ μεγάλο ήχο / βίντεο κλιπ.

Εναλλακτικές λύσεις MMS

Η αποστολή του περιεχομένου πολυμέσων και των μακρών μηνυμάτων κειμένου είναι μερικές φορές πολύ πιο εύκολη όταν στέλνετε μηνύματα μέσω γραπτού μηνύματος, επειδή σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείπετε τη συγκεκριμένη περιοχή της συσκευής σας για να ανοίξετε κάποια άλλη εφαρμογή ή να περάσετε από διαφορετικό μενού μόνο για να δείξετε σε κάποιον ένα βίντεο. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικά σε MMS που χρησιμοποιούν εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για μέσα μαζικής ενημέρωσης και εξαιρετικά μακρά μηνύματα κειμένου.

Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για την αποστολή των πληροφοριών ως δεδομένων. Δουλεύουν σε Wi-Fi και κινητά σχέδια δεδομένων και έρχονται σε διάφορες μορφές.

Μερικές είναι υπηρεσίες ηλεκτρονικής αποθήκευσης αρχείων που σας επιτρέπουν να ανεβάσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια να έχετε έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο να τα μοιραστείτε με άλλους. Για παράδειγμα, το Google Photos είναι μια εφαρμογή που λειτουργεί τόσο στο iOS όσο και στο Android και σας επιτρέπει να ανεβάσετε όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας στο Λογαριασμό σας Google και να τα μοιραστείτε με οποιονδήποτε.

Το Snapchat είναι μια δημοφιλής εφαρμογή κοινής χρήσης εικόνων που απλοποιεί τη κοινή χρήση φωτογραφιών για να την κάνει περισσότερο σαν γραπτά μηνύματα. Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες και σύντομα βίντεο σε οποιονδήποτε άλλο με τη χρήση του Snapchat και η εφαρμογή υποστηρίζει ακόμη και γραπτά μηνύματα μέσω του Διαδικτύου.

Για την αποστολή μηνυμάτων με μήκος μεγαλύτερο από 160 χαρακτήρες, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου, όπως το Messenger και το WhatsApp, είναι τέλειες εναλλακτικές λύσεις για τα κανονικά SMS.