Μια εύκολη λύση για ένα πρόβλημα παρακολούθησης μαγικού ποντικιού

Κρατήστε τα jitters μακριά από το Magic Mouse σας ή το Magic Trackpad

Το Magic Mouse είναι μακράν το καλύτερο ποντίκι της Apple μέχρι σήμερα. Ωστόσο, παρόλο που η Apple είναι γνωστή για το γεγονός ότι ξοδεύει πολύ χρόνο για το σχεδιασμό, την εργονομία και τη διασφάλιση της ποιότητας, το Magic Mouse έχει μερικές ιδιορρυθμίες που κάποιοι (συμπεριλαμβανομένων και εμού) έχουν παρατηρήσει.

Έχω ήδη παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να διορθώσετε το Magic Mouse disconnects που μαστίζουν μερικούς χρήστες. Μετά το ζήτημα αποσύνδεσης, το επόμενο πιο συνηθισμένο παράπονο είναι ένα μαγικό ποντίκι που σταματά ξαφνικά την παρακολούθηση ή γίνεται τραχύ.

Προσδιορισμός του προβλήματος παρακολούθησης του μαγικού ποντικιού

Υπάρχουν δύο συνήθεις λόγοι για το μαγικό ποντίκι να επιδεικνύει διστακτική συμπεριφορά παρακολούθησης. Αντιμετώπισα τον πρώτο λόγο - οι μπαταρίες έχασαν την επαφή με τους τερματικούς σταθμούς της μπαταρίας, ένα κάπως κοινό πρόβλημα για το αρχικό μαγικό ποντίκι - στο άρθρο που αναφέρθηκε παραπάνω. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να σχετίζεται με ένα αδύναμο σχεδιασμό του τερματικού της μπαταρίας. Η μπαταρία χάνει στιγμιαία τη σύνδεσή της, προκαλώντας στιγμιαία απώλεια της σύνδεσης Bluetooth από το Magic Mouse και το Mac.

Μπορείτε να ελέγξετε αν αυτό είναι το ζήτημα στην περίπτωσή σας, ανεβάζοντας γρήγορα το Magic Mouse από την επιφάνεια που την χρησιμοποιείτε. Αν η πράσινη λυχνία LED αναβοσβήνει, είναι καλή ένδειξη ότι οι μπαταρίες είναι λίγο χαλαρές. Ακολουθήστε τις οδηγίες του άρθρου Magic Mouse disconnects για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Το Magic Mouse 2 δεν έχει πρόβλημα με το τερματικό της μπαταρίας. Όταν η Apple ενημέρωσε το Magic Mouse, αφαιρεί τις τυπικές μπαταρίες AA και αντ 'αυτού κάνει χρήση μιας προσαρμοσμένης επαναφορτιζόμενης μπαταρίας που δεν είναι προσβάσιμη από το χρήστη.

Από τη στιγμή που ο επανασχεδιασμός τέθηκε σε ισχύ, υπήρξαν πολύ λίγες, αν και οποιεσδήποτε, καταγγελίες που αποδίδονται στη μπαταρία που χάνει συνδέσεις.

Gunk και άλλα αντικείμενα

Ο δεύτερος λόγος που το μαγικό ποντίκι σας μπορεί να παραλείπει ή να διστάζει είναι ότι τα συντρίμμια, η βρωμιά, η σκόνη και το κουβάρι έχουν κατατεθεί στον οπτικό αισθητήρα του ποντικιού.

Υπάρχει μια απλή λύση για αυτό, που απαιτεί απλώς τον καθαρισμό του αισθητήρα. Δεν απαιτείται αποσυναρμολόγηση. Απλά γυρίστε το παραβατικό τρωκτικό πάνω και χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να φυσήξετε το κουβάρι. Αν δεν έχετε πεπιεσμένο αέρα στο χέρι, απλώς σκουπίστε και χτύπημα στο άνοιγμα του αισθητήρα.

Όταν τελειώσετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε το μαξιλάρι του ποντικιού σας ή την επιφάνεια εργασίας όπου χρησιμοποιείτε το Magic Mouse. Παρόλο που το μαγικό ποντίκι χρησιμοποιεί οπτική παρακολούθηση, μπορεί ακόμα να παραλάβει συντρίμμια που μπορεί να εμποδίσει τον μηχανισμό παρακολούθησης του να λειτουργεί σωστά.

Η λανθασμένη παρακολούθηση συνεχίζεται μετά τον καθαρισμό

Ενώ είναι πιθανό ότι το Magic Mouse σας παρουσιάζει πρόβλημα υλικού, εξακολουθεί να υπάρχει ένας συνηθέστερος λόγος για παράξενη συμπεριφορά παρακολούθησης του ποντικιού σας και αυτό είναι ένα αρχείο διεφθαρμένων προτιμήσεων που χρησιμοποιεί το Mac για να ρυθμίσει το Magic Mouse όταν είναι ενεργοποιημένο για πρώτη φορά.

Υπάρχουν ορισμένα αρχεία προτιμήσεων που σχετίζονται με το ποντίκι που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το πρόβλημα. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε είτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε ένα κάθε φορά και στη συνέχεια να δείτε αν το ποντίκι αρχίζει να συμπεριφέρεται, είτε μπορείτε να το αφαιρέσετε όλα μαζί, ένα είδος πυρηνικής επιλογής. να απαλλαγείτε από όλα αυτά, και αφήστε το Mac σας να ξαναφτιάξει τις προτιμήσεις.

Στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλη σημασία ποια μέθοδος χρησιμοποιείτε, γι 'αυτό θα απαριθμήσω τα ονόματα αρχείων και θα σας αφήσει να αποφασίσετε ποιοι παίρνουν το heave-ho:

Αρχεία προτιμήσεων συσκευής κατάδειξης

Αρχείο προτιμήσεων

Χρησιμοποιηθηκε απο

com.apple.AppleMultitouchMouse.plist

Magic Mouse

com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.mouse.plist

Magic Mouse

com.apple.driver.AppleHIDMouse.plist

Ενσύρματο ποντίκι της Apple

com.apple.AppleMultitouchTrackpad.plist

Trackpad

com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.trackpad.plist

Magic Trackpad

Όλα τα παραπάνω αρχεία προτιμήσεων βρίσκονται στον φάκελο Βιβλιοθήκη χρηστών, συγκεκριμένα ~ / Library / Preferences /. Ο φάκελος Βιβλιοθήκη χρηστών και όλο το περιεχόμενό του κρυμμένα από προεπιλογή στις εκδόσεις των OS X και macOS από το OS X Lion. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον κρυφό φάκελο, θα πρέπει πρώτα να κάνετε ο φάκελος της Βιβλιοθήκης ορατός.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, τον οποίο περιγράφω στον οδηγό: Το OS X είναι ο κρυφός φάκελος της βιβλιοθήκης σας .

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την αφαίρεση διαφόρων πεδίων προτιμήσεων από το Mac σας. Κανονικά, η κατάργηση παραθύρων προτιμήσεων δεν θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, εκτός από την επαναφορά των προτιμήσεων στην προεπιλεγμένη τους κατάσταση. Παρ 'όλα αυτά, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του Mac σας προτού προχωρήσετε.

Προχωρήστε και κάντε τη βιβλιοθήκη χρηστών ορατή, στη συνέχεια ανοίξτε το φάκελο με τίτλο Προτιμήσεις μέσα στο φάκελο Βιβλιοθήκη. Μέσα στο φάκελο Προτιμήσεις, θα βρείτε τα αρχεία προτίμησης που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα.

Εάν παρακολουθείτε προβλήματα με το ποντίκι σας Magic, δοκιμάστε να σύρετε τα δύο αρχεία του Magic Mouse στον κάδο απορριμμάτων. Ομοίως, αν το trackpad σας προκαλεί προβλήματα, αρπάξτε τα δύο αρχεία που χρησιμοποιούνται από το trackpad ή το Magic Trackpad και μεταφέρετέ τα στα σκουπίδια.

Τέλος, εάν το παλιό σας ενσύρματο ποντίκι είναι ακατάλληλο, μπορείτε να μεταφέρετε το αρχείο του στον κάδο απορριμμάτων.

Μόλις τοποθετήσετε τα κατάλληλα αρχεία προτίμησης στον κάδο απορριμμάτων, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Mac. Όταν το Mac σας ξεκινήσει, θα εντοπίσει το ποντίκι ή το trackpad που είναι συνδεδεμένο με το Mac, αναζητήστε το αρχείο προτιμήσεων για φόρτωση και ανακαλύψτε ότι λείπουν τα απαραίτητα αρχεία. Στη συνέχεια, το Mac σας θα επαναδημιουργήσει τα αρχικά προεπιλεγμένα αρχεία προτίμησης για τη συσκευή κατάδειξης.

Με νέα αρχεία προτίμησης στη θέση σας, το σφάλμα παρακολούθησης του ποντικιού ή του trackpad θα πρέπει να διορθωθεί. Ωστόσο, θα πρέπει να επιστρέψετε στις Προτιμήσεις συστήματος και να επαναρυθμίσετε είτε το παράθυρο προτιμήσεων του ποντικιού είτε του τραπεζιού για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας, αφού αυτές θα έχουν επαναφερθεί στην προεπιλεγμένη κατάσταση.