Πώς να ελέγξετε τον υπολογιστή σας από το iPad σας

Πάρτε τον έλεγχο του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας Parallels Access ή RealVNC

Ίσως να μην πιστεύετε πόσο εύκολο είναι να ελέγξετε τον υπολογιστή σας από το iPad σας. Αυτό που μοιάζει με μια πολύ περίπλοκη διαδικασία, πραγματικά βράζει κάτω από τρία σχετικά απλά βήματα: εγκατάσταση ενός λογισμικού στον υπολογιστή σας, λήψη μιας εφαρμογής στο iPad σας και αναγγελία της εφαρμογής iPad πώς να βλέπετε τον υπολογιστή σας. Στην πραγματικότητα, η επιλογή του λογισμικού που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση της εργασίας μπορεί να είναι πιο δύσκολη από την ίδια την ίδια την εργασία.

Όλα τα πακέτα λογισμικού που σας επιτρέπουν να ελέγχετε εξ αποστάσεως τον υπολογιστή σας ακολουθούν αυτά τα τρία απλά βήματα, αλλά για αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε σε δύο πακέτα: RealVNC και Parallels Access.

Γνωριμία με τις επιλογές

Το RealVNC είναι μια δωρεάν λύση για όσους το χρησιμοποιούν για προσωπική χρήση. Η δωρεάν έκδοση δεν περιλαμβάνει απομακρυσμένη εκτύπωση ή μερικές από τις προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας, αλλά για τη βασική πράξη ελέγχου του υπολογιστή σας από το iPad σας, είναι στη διάθεση σας. Περιλαμβάνει επίσης κρυπτογράφηση AES 128 bit για την προστασία των δεδομένων σας. Όπως και πολλά πακέτα απομακρυσμένου ελέγχου, θα ελέγξετε το κουμπί του ποντικιού με το δάχτυλό σας. Μια μόνο βρύση θα είναι ένα κλικ του κουμπιού του ποντικιού, μια διπλή βρύση θα είναι ένα διπλό κλικ, και αγγίζοντας δύο δάχτυλα θα μεταφραστεί ως κάνοντας κλικ στο δεξί κουμπί. Επίσης, θα έχετε πρόσβαση σε διάφορες χειρονομίες αφής, όπως η γρήγορη πλοήγηση για την κύλιση μιας λίστας ή το ζουμ-ζουμ για εφαρμογές που υποστηρίζουν ζουμ.

Το Parallels Access κοστίζει 19,99 δολάρια ετησίως (2018 τιμές), αλλά αν σκοπεύετε να ελέγχετε τον υπολογιστή σας από το iPad σας σε τακτική βάση, το κόστος αξίζει τον κόπο. Αντί να πάρει απλά τον έλεγχο του ποντικιού, το Parallels Access μετατρέπει τον υπολογιστή σας σε αυτό που ουσιαστικά είναι ένας διακομιστής εφαρμογής. Το iPad σας εκκινεί εφαρμογές μέσω ενός ειδικού συστήματος μενού, με κάθε κομμάτι λογισμικού να λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους οθόνης στο iPad σας. Μπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε με τις εφαρμογές σαν να ήταν μια εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει την πρόσβαση στα μενού και τα κουμπιά με το δάχτυλό σας για να τα ενεργοποιήσετε χωρίς να ανησυχείτε για τη μεταφορά του δείκτη του ποντικιού σε αυτά. Το Parallels Access αφαιρεί επίσης την ακρίβεια που απαιτείται μερικές φορές για τον έλεγχο ενός υπολογιστή από ένα iPad, μεταφράζοντας σχεδόν απουσιάζει σε ένα κουμπί σε ένα σωστό πάτημα κουμπιού. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας μια σύνδεση 4G ή ένα απομακρυσμένο Wi-Fi.

Ένα μειονέκτημα για την Parallels Access είναι ότι ο υπολογιστής σας δεν είναι τόσο εύχρηστος όσο ελέγχεται εξ αποστάσεως, οπότε αν ελπίζετε να καθοδηγήσετε κάποιον μέσω αποστολής από απόσταση, αναλαμβάνοντας τον υπολογιστή για να «δείξει» τον τρόπο να το κάνει ή για οποιονδήποτε άλλος λόγος που πρέπει να ελέγξετε τον υπολογιστή τόσο άμεσα όσο και έμμεσα μέσω του iPad, το Parallels Access δεν είναι η καλύτερη λύση. Αλλά για τους περισσότερους άλλους λόγους για τον έλεγχο ενός υπολογιστή μέσω iPad, η Parallels Access είναι η καλύτερη διαθέσιμη λύση.

Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε την πρόσβαση Parallels για τον έλεγχο του υπολογιστή σας

  1. Πρώτον, θα χρειαστεί να καταχωρίσετε ένα λογαριασμό και να κατεβάσετε το λογισμικό στον υπολογιστή σας. Το Parallels Access λειτουργεί σε Windows και Mac OS. Ξεκινήστε αυτό το βήμα με την επίσκεψη αυτού του ιστοτόπου
  2. Ο ιστότοπος πρέπει να σας μεταφέρει σε μια σελίδα που σας ζητά να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε. Κάντε κλικ στο Εγγραφή για να καταχωρίσετε ένα νέο λογαριασμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook ή το Google Plus για να καταχωρίσετε ένα λογαριασμό ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης.
  3. Μόλις καταχωρίσετε έναν λογαριασμό, θα σας δοθεί η δυνατότητα λήψης του πακέτου για Windows ή για Mac.
  4. Μετά τη λήψη, κάντε κλικ στο ληφθέν αρχείο για να εγκαταστήσετε το λογισμικό. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού που εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας, θα σας ζητηθεί πού να το εγκαταστήσετε και να συμφωνήσετε με τους όρους παροχής υπηρεσιών. Μετά την εγκατάσταση, ξεκινήστε το λογισμικό για πρώτη φορά και, όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του λογαριασμού σας.
  5. Τώρα που το λογισμικό βρίσκεται στον υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Parallels Access από το App Store.
  6. Μετά την ολοκλήρωση της λήψης, ξεκινήστε την εφαρμογή. Και πάλι, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό που δημιουργήσατε. Μόλις γίνει αυτό, θα δείτε τους υπολογιστές που εκτελούν αυτήν τη στιγμή το λογισμικό Parallels Access. Αγγίξτε τον υπολογιστή που θέλετε να ελέγξετε και θα εμφανιστεί ένα σύντομο βίντεο δίνοντάς σας ένα σεμινάριο στα βασικά στοιχεία.

Θυμηθείτε: Θα πρέπει πάντα να τρέχετε το λογισμικό Parallels Access στον υπολογιστή σας πριν να έχετε πρόσβαση σε αυτό με το iPad σας.

Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το RealVNC για τον έλεγχο του υπολογιστή σας

  1. Πριν από τη λήψη του λογισμικού RealVNC στον υπολογιστή σας, θα θελήσετε πρώτα να αποκτήσετε ένα κλειδί άδειας χρήσης για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό. Χρησιμοποιήστε αυτόν το σύνδεσμο για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο και να ενεργοποιήσετε το VNC. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον τύπο άδειας "Μόνο δωρεάν άδεια, χωρίς χαρακτηριστικά πριμοδότησης". Πληκτρολογήστε το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη χώρα πριν κάνετε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να λάβετε το κλειδί σας. Συνεχίστε και αντιγράψτε αυτό το κλειδί στο πρόχειρο. Θα το χρειαστείτε αργότερα.
  2. Στη συνέχεια, ας μεταφορτώσουμε το λογισμικό για τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να βρείτε το πιο πρόσφατο λογισμικό για Windows και Mac στην ιστοσελίδα του RealVNC.
  3. Μετά την ολοκλήρωση της λήψης, κάντε κλικ στο αρχείο για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση. Θα σας ζητηθεί μια τοποθεσία και να συμφωνήσετε με τους όρους παροχής υπηρεσιών. Ενδέχεται επίσης να σας ζητηθεί να ορίσετε μια εξαίρεση για το τείχος προστασίας σας. Αυτό θα επιτρέψει στην εφαρμογή iPad να επικοινωνεί με τον υπολογιστή σας χωρίς να το εμποδίζει το τείχος προστασίας.
  4. Θα σας ζητηθεί επίσης το κλειδί εγγραφής που περιγράφεται παραπάνω. Αν το αντιγράψατε στο πρόχειρο, μπορείτε απλά να το επικολλήσετε στο πλαίσιο εισαγωγής και να πατήσετε συνέχεια.
  5. Όταν ξεκινήσει το λογισμικό VNC, θα σας ζητηθεί να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης θα χρησιμοποιηθεί κατά τη σύνδεση στον υπολογιστή.
  1. Μόλις παρέχεται ο κωδικός πρόσβασης, θα δείτε ένα παράθυρο με μια σημείωση "Ξεκινήστε". Αυτό θα σας δώσει τη διεύθυνση IP που απαιτείται για τη σύνδεση με το λογισμικό.
  2. Στη συνέχεια, κατεβάστε την εφαρμογή από το App Store.
  3. Όταν ξεκινάτε την εφαρμογή, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ρυθμίσετε τον υπολογιστή που προσπαθείτε να ελέγξετε. Κάνετε αυτό πληκτρολογώντας τη διεύθυνση IP από πάνω και δίνοντας στον υπολογιστή ένα όνομα όπως το "My PC".

Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να ελέγξετε τον δείκτη του ποντικιού μετακινώντας το δάχτυλό σας γύρω από την οθόνη. Μια κουκκίδα στο iPad θα μεταφραστεί σε ένα κλικ, με διπλό πάτημα σε ένα διπλό κλικ και μια βρύση με δύο δάχτυλα σε δεξί κλικ. Αν ολόκληρη η επιφάνεια εργασίας σας δεν εμφανίζεται στην οθόνη, μετακινήστε απλά το δάχτυλό σας στην άκρη της οθόνης για να μετακινηθείτε σε όλη την επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πείρο για να μεγεθύνετε τη χειρονομία για μεγέθυνση και σμίκρυνση.