Τι είναι το προγνωστικό κείμενο T9;

T9 Predictive Text Έγινε η αποστολή μηνυμάτων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κινητές συσκευές

Το ακρωνύμιο T9 σημαίνει κείμενο σε 9 πλήκτρα. Το T9 "predictive texting" είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως σε μη-smartphones (αυτά που διαθέτουν ένα πληκτρολόγιο εννέα πλήκτρων παρόμοιο με ένα τηλέφωνο) για να επιτρέπουν στους χρήστες να στέλνουν κείμενο πιο γρήγορα και εύκολα. Αν έχετε τώρα ένα smartphone με πλήρες πληκτρολόγιο, θυμάστε όταν προσπαθήσατε να στείλετε ένα μήνυμα SMS στο παλιό σας τηλέφωνο clamshell; Ήταν το T9 που κατέστησε τη σύνταξη μηνυμάτων σε μια μικροσκοπική συσκευή δυνατή, φέρνοντας μηνύματα κειμένου και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε κινητές συσκευές με τρόπο που ποτέ δεν ήταν αποτελεσματικός πριν.

Αλήθεια - οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων έχουν τώρα smartphones (η μελέτη Pew Research αναφέρει ότι από το 2015 το 77% των ενηλίκων των ΗΠΑ κατέχουν smartphone σε αντίθεση με μόλις 18% που διαθέτουν κινητό τηλέφωνο που δεν είναι smartphone). Αλλά το μικρό μέγεθος του πληκτρολογίου στα smartphones μπορεί ακόμα να δυσκολέψει τη σύνταξη μηνυμάτων, οπότε εξακολουθεί να είναι σημαντική η πρόβλεψη του κειμένου (όχι μόνο του προγνωστικού κειμένου T9).

Όποιος έχει ένα κινητό τηλέφωνο με πληκτρολόγιο εννέα πλήκτρων, θα βρει το T9 ένα κρίσιμο εργαλείο. Αλλά ακόμη και ορισμένοι χρήστες smartphone επιλέγουν να επωφεληθούν από αυτό μέσω των διαφόρων εφαρμογών Android ή iPhone που προσθέτουν ένα πληκτρολόγιο T9 σε μια συσκευή. Αυτοί οι χρήστες εκτιμούν το μεγαλύτερο, εννέα ψηφίο πλέγμα και συχνά έχουν αναπτύξει ένα επίπεδο άνεσης με το πληκτρολόγιο T9 σε προηγούμενα τηλέφωνα, ώστε να βρίσκουν τα γραπτά μηνύματα ταχύτερα κατά τη χρήση τους.

Αλλά, ενώ η T9 πρωτοστάτησε στην ιδέα του προγνωστικού κειμένου, δεν είναι μόνο για τα πληκτρολόγια T9. Τα smartphones με πλήρη πληκτρολόγια συνήθως χρησιμοποιούν κάποιο είδος προγνωστικού κειμένου, ακόμα και αν δεν είναι συγκεκριμένο για το T9.

Πώς λειτουργεί το T9 σε κινητά τηλέφωνα πληκτρολογίων εννέα κλειδιών

Το T9 σας επιτρέπει να εισάγετε ολόκληρες λέξεις με ένα πάτημα ενός πλήκτρου σε ένα γράμμα, αντί να χρειαστεί να αγγίξετε ένα πλήκτρο πολλές φορές για να περιστρέψετε όλα τα πιθανά γράμματα μέχρι να φτάσετε σε αυτό που θέλετε. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο multi-tap χωρίς T9, θα πρέπει να πατήσετε "7" τέσσερις φορές για να πάρετε το γράμμα "s".

Σκεφτείτε την ανάγκη να γράψετε τη λέξη "καλό": Θα ξεκινήσετε με το "4" για να πάρετε "g", αλλά τι γίνεται με τα δύο "o" s; τρεις φορές και έπειτα τρεις φορές για το δεύτερο "o": Ouch.Με την ενεργοποίηση του T9, πρέπει να πατήσετε κάθε αριθμό μόνο μία φορά ανά γράμμα: "4663", επειδή το T9 "μαθαίνει" χρησιμοποιούνται λέξεις στο προγνωστικό λεξικό του.

Προγνωστική τεχνολογία του T9

Το T9 είναι μια πατενταρισμένη τεχνολογία που αναπτύχθηκε αρχικά από τον Martin King και άλλους εφευρέτες στην Tegic Communications, η οποία αποτελεί πλέον μέρος της Nuance Communications. Το T9 σχεδιάστηκε για να γίνει πιο έξυπνο, με βάση τις λέξεις που εισήγαγε ο χρήστης. Όταν εισάγονται ορισμένοι αριθμοί, το T9 αναζητά λέξεις στο λεξικό γρήγορης πρόσβασης. Όταν μια αριθμητική ακολουθία μπορεί να δώσει διάφορες λέξεις, το T9 εμφανίζει τη λέξη που συνήθως εισάγεται από τον χρήστη.

Εάν πληκτρολογηθεί μια νέα λέξη που δεν είναι στο λεξικό T9, το λογισμικό το προσθέτει στην βάση δεδομένων πρόβλεψης, έτσι ώστε να εμφανίζεται την επόμενη φορά.

Ενώ το T9 μπορεί να μάθει με βάση τις εμπειρίες των χρηστών, δεν μπορεί πάντα να μαντέψει σωστά τη λέξη που σκοπεύετε. Για παράδειγμα, το "4663" μπορεί επίσης να γράψει "κουκούλα", "σπίτι" και "πάει". Όταν πολλαπλές λέξεις μπορούν να δημιουργηθούν με την ίδια αριθμητική ακολουθία, καλούνται textonyms .

Ορισμένες εκδόσεις του T9 έχουν έξυπνη στίξη. Αυτό επιτρέπει στο χρήστη να προσθέσει στίξη λέξεων (δηλ. Την απόστροφο στο "όχι") και την πρόταση για στίξη (δηλαδή μια περίοδο στο τέλος μιας φράσης) χρησιμοποιώντας το πλήκτρο "1".

Το T9 μπορεί επίσης να μάθει ζεύγη λέξεων που χρησιμοποιείτε συχνά για να προβλέψετε την επόμενη λέξη.

Για παράδειγμα, το T9 θα μπορούσε να μαντέψει ότι πρόκειται να πληκτρολογήσετε "home" μετά από "go" εάν χρησιμοποιείτε συχνά το "go home".

T9 και Πρόβλεψη κειμένου στα Smartphones

Τα έξυπνα τηλέφωνα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν πρόβλεψη κειμένου, παρόλο που συνήθως χρησιμοποιούνται σε πλήρη πληκτρολόγια παρά σε πληκτρολόγια T9. Ονομάζεται επίσης αυτόματη διόρθωση σε smartphones, το κείμενο πρόβλεψης είναι η πηγή πολλών ξεκαρδιστικών λαθών και έχει δημιουργήσει εκατοντάδες δημοσιεύσεις και ιστότοπους αφιερωμένους σε μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη του.

Οι ιδιοκτήτες smartphone που επιθυμούν να επιστρέψουν στις απλούστερες ημέρες του πληκτρολογίου T9 μπορούν να εγκαταστήσουν έναν από έναν αριθμό εφαρμογών. Στο Android, εξετάστε το Perfect Keyboard ή το πληκτρολόγιο. Στις συσκευές iOS, δοκιμάστε το Type 9.

Ίσως η γραφή και τα μηνύματα T9 θα επανέλθουν στη μόδα, παρόμοια με την επιστροφή των πικάπ βινυλίου: πολλοί χρήστες εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ευκολία χρήσης, την απλότητα και την ταχύτητα.