Τι είναι η τεχνολογία 2G Cellphone;

Το 2G παρουσιάζει δημοφιλή χαρακτηριστικά για κινητά τηλέφωνα

Στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων, όπου όλη η συζήτηση είναι περίπου 4G και 5G , ίσως να μην σκέφτεστε πολύ για την τεχνολογία 2G, αλλά χωρίς αυτό, ίσως να μην έχετε αργότερα "Gs" όπως 3G, 4G ή 5G .

2G: Στην αρχή

Το 2G σημαίνει ασύρματη ψηφιακή τεχνολογία δεύτερης γενιάς. Πλήρως ψηφιακά δίκτυα 2G αντικατέστησαν την αναλογική τεχνολογία 1G, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980. Τα δίκτυα 2G είδαν το πρώτο εμπορικό φως της ημέρας στο πρότυπο GSM . Το GSM, το οποίο κατέστησε δυνατή τη διεθνή περιαγωγή, είναι ένα ακρωνύμιο για το παγκόσμιο σύστημα κινητών επικοινωνιών.

Η τεχνολογία 2G για το πρότυπο GSM χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην εμπορική πρακτική το 1991 στη Φινλανδία από την Radiolinja, η οποία είναι τώρα μέλος της Elisa, μιας εταιρείας που ήταν γνωστή τη δεκαετία του 1990 ως τηλεφωνική εταιρεία του Ελσίνκι.

Η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας δεύτερης γενιάς είναι είτε πολλαπλή πρόσβαση διαίρεσης χρόνου ( TDMA ) είτε πολλαπλή πρόσβαση διαίρεσης κώδικα (CDMA).

Η ταχύτητα λήψης και φόρτωσης στην τεχνολογία 2G ήταν 236 Kbps. 2G προηγήθηκε 2.5G , η οποία γεφυρωμένη τεχνολογία 2G 3G .

Οφέλη από την τεχνολογία 2G

Όταν η 2G εισήχθη στα κινητά τηλέφωνα, εγκρίθηκε για διάφορους λόγους. Το ψηφιακό του σήμα χρησιμοποίησε λιγότερη ισχύ από τα αναλογικά σήματα, έτσι ώστε οι κινητές μπαταρίες να διήρκεσαν περισσότερο. Η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία 2G επέτρεψε την εισαγωγή SMS - το σύντομο και απίστευτα δημοφιλές μήνυμα κειμένου - μαζί με τα μηνύματα πολυμέσων (MMS) και τα μηνύματα εικόνας. Η ψηφιακή κρυπτογράφηση 2G προσέφερε ιδιωτικότητα στις κλήσεις δεδομένων και φωνής. Μόνο ο επιδιωκόμενος παραλήπτης μιας κλήσης ή ενός κειμένου θα μπορούσε να λάβει ή να το διαβάσει.

2G Μειονέκτημα

Τα κινητά τηλέφωνα 2G απαιτούσαν ισχυρά ψηφιακά σήματα για να λειτουργούν, επομένως ήταν απίθανο να δουλεύουν σε αγροτικές ή λιγότερο κατοικημένες περιοχές.