Σκηνικό 3: Επιλογή Λογισμικού Mac του Tom

Σύλληψη Gameplay, Δημιουργία Tutorials, Άμεση Screencast

Το Screenwriter 3 από το Synium Software είναι μια εφαρμογή καταγραφής οθόνης που μπορεί να καταγράψει οποιοδήποτε βίντεο (καθώς και ήχο) στην οθόνη του Mac σας. Το σκοινί είναι σχεδιασμένο για ευκολία στη χρήση, αλλά συσκευάζει όλες τις δυνατότητες που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ηχογραφήσεις σε επαγγελματικό screencast.

Το σκηνικό περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε την εγγραφή σας προσθέτοντας κείμενο, εικόνες, βίντεο, φωνητικές εντολές, κινούμενα σχέδια και άλλα εφέ ήχου και εικόνας. Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να εξάγετε την εγγραφή σας σε ένα αρχείο, να την ανεβάσετε στο YouTube ή να την στείλετε μέσω Mail, μεταξύ άλλων δυνατοτήτων.

Pro

Ενάντιος

Έχω χρησιμοποιήσει κάποιες εφαρμογές για την καταγραφή οθόνης στο παρελθόν, αλλά πάντα βρήκα το Screeniu να είναι ένα από τα πιο εύκολο στη χρήση, διατηρώντας παράλληλα πολλά από τα προηγμένα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για πολύπλοκες ροές εργασίας.

Αυτό καθιστά το Screeniu μια εξαιρετική επιλογή για τα πάντα, από τα σεμινάρια μέχρι τη λήψη του παιχνιδιού στο αγαπημένο παιχνίδι Mac.

Εγκατάσταση οθόνης 3

Η εγκατάσταση της οθόνης 3 είναι βασική μεταφορά και απόθεση. Τοποθετήστε την εφαρμογή Screeniu στο φάκελο Applications και, ως επί το πλείστον, είστε έτοιμοι να μεταβείτε. Υπάρχει, ωστόσο, ένα gotcha. Το screenium μπορεί να αποτυπώσει ήχο από το μικρό σας Mac και ορισμένες εφαρμογές της Apple. Αλλά αν θέλετε να συμπεριλάβετε τους ήχους του συστήματος ή τον ήχο που παράγεται από οποιαδήποτε εφαρμογή στο Mac σας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης ήχου τρίτου μέρους από το Rogue Amoeba που ονομάζεται Soundflower.

Επί του παρόντος, το Soundflower για το Yosemite και το El Capitan βρίσκεται σε beta. Αν το μόνο που χρειάζεστε είναι η δυνατότητα εγγραφής ήχου από το ενσωματωμένο μικρόφωνο του Mac σας, από το iTunes ή από ένα παιχνίδι, θα πρέπει να είστε σε θέση να το κάνετε χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε την beta έκδοση του Soundflower.

Χρησιμοποιώντας το Σκηνικό 3

Το σενάριο ανοίγει με μια απλή διεπαφή που σας προσκαλεί να επιλέξετε μία από τις τέσσερις διαφορετικές προεπιλογές για να ξεκινήσετε την εγγραφή της οθόνης σας. Μπορείτε να επιλέξετε μια περιοχή στην οθόνη σας για να εγγράψετε, να καταγράψετε ολόκληρη την οθόνη, να καταγράψετε οποιοδήποτε παράθυρο ή να καταγράψετε την οθόνη από μια συνδεδεμένη συσκευή iOS.

Κάτω από αυτές τις τέσσερις επιλογές είναι οι διαμορφώσεις εγγραφής που μπορείτε να επιλέξετε. Για παράδειγμα, το άνοιγμα των ρυθμίσεων βίντεο σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον ρυθμό καρέ. Ανοίξτε το στοιχείο της επιφάνειας εργασίας και μπορείτε να επιλέξετε να αποκρύψετε το φόντο της επιφάνειας εργασίας και να το αντικαταστήσετε με μια άλλη εικόνα ή να γεμίσετε ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας με ένα επιλεγμένο χρώμα. Το ποντίκι σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε το ποντίκι στην εγγραφή ή να τονίσετε πότε πατάτε το ποντίκι . Οι άλλες διαθέσιμες επιλογές καλύπτουν την επιλογή της εισόδου ήχου , της κάμερας και τη ρύθμιση ενός χρονόμετρου που θα χρησιμοποιηθεί κατά την εγγραφή.

Μόλις έχετε τις ρυθμίσεις όπως θέλετε, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγγραφή επιλέγοντας τον τύπο: Περιοχή, Πλήρης οθόνη, Ενιαίο Παράθυρο ή Συσκευή iOS. Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εγγραφή από το στοιχείο γραμμής μενού Screenum, από το εικονίδιο της βάσης ή από ένα σύνθετο πληκτρολόγιο που έχετε ρυθμίσει.

Επεξεργαστής οθόνης

Ο επεξεργαστής Screenium είναι ο χώρος όπου θα αφιερώσετε τον περισσότερο χρόνο, επεξεργάζοντας την καταγραφή της οθόνης σας. Το σκηνικό χρησιμοποιεί έναν πλήρως επεξεργασμένο συντάκτη που σας επιτρέπει να κόβετε, να μετακινείτε και να εισάγετε αντικείμενα στο ένα ή περισσότερα κομμάτια της χρονικής γραμμής. Τουλάχιστον, θα βρείτε ένα κομμάτι βίντεο. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν ηχητικά κομμάτια, ένα κομμάτι για μια φωτογραφική μηχανή και κομμάτια για φωτογραφίες, κείμενο, κινούμενα σχέδια και πολλά άλλα.

Ο επεξεργαστής υποστηρίζει την προσθήκη εικόνων, κειμένου, αποσπασμάτων βίντεο, σχημάτων, μεταβάσεων και εφέ βίντεο και ήχου. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προσθήκης φωνής κατά την προβολή των κλιπ. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ομιλία χρησιμοποιώντας το σύστημα κειμένου-ομιλίας της Mac.

Ο επεξεργαστής είναι εύκολος στη χρήση και έχει προηγμένες δυνατότητες, όπως δημιουργία δεσμών μεταξύ αντικειμένων, δημιουργία κινούμενων σχεδίων μέσα στον επεξεργαστή και εισαγωγή σημείων κεφαλαίων.

Εξαγωγή της εγγραφής οθόνης

Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή σας, εκτελέσατε τις απαιτούμενες επεξεργασίες και προσθέσατε τη φωνή σας (αν υπάρχει), τότε είστε έτοιμοι να εξάγετε το screencast σας για να το μοιραστείτε με άλλους. Το σενάριο μπορεί να μεταφορτώσει τη δημιουργία σας απευθείας στο YouTube και στο Vimeo. Επιπλέον, μπορείτε να το εξάγετε στο Mail, Messages, Facebook και Flickr, να το στείλετε μέσω AirDrop σε άλλη συσκευή ή απλά να το εξαγάγετε ως αρχείο βίντεο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες εφαρμογές βίντεο .

Τελικό Λόγο

Το Screenium είναι μια εύχρηστη εφαρμογή για την καταγραφή οθόνης, αλλά η ευκολία χρήσης του δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Ο σκουντουάκι επιτελείται εύκολα με τα πολύ ακριβότερα συστήματα καταγραφής οθόνης και είναι σε θέση να παράγει επαγγελματικά αποτελέσματα.

Το σενάριο είναι 49,99 δολάρια. Ένα demo είναι διαθέσιμο.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .