Επιλέξτε Audio in and out Από τη γραμμή μενού του Mac σας

Η αλλαγή των εισόδων ή εξόδων ήχου είναι απλά μια επιλογή-κλικ μακριά

Το Mac διαθέτει μια σειρά από επιλογές ήχου και ήχου, τόσο πολλές στην πραγματικότητα, αν χρησιμοποιείτε τακτικά περισσότερα από ένα, μπορεί να βρείτε την τυποποιημένη μέθοδο επιλογής πηγής εισόδου ήχου ή προορισμού εξόδου ήχου, δυσκίνητη στην καλύτερη περίπτωση.

Ανάλογα με το μοντέλο Mac σας, μπορεί να έχετε αρκετές πηγές για την είσοδο ήχου, συμπεριλαμβανομένου του αναλογικού, του ψηφιακού (οπτικού) και του μικροφώνου. Το ίδιο ισχύει και για την έξοδο ήχου. θα μπορούσατε να έχετε εσωτερικά ηχεία, αναλογικά (ακουστικά) και ψηφιακά (οπτικά) έξω. Και αυτές είναι μόνο οι κανονικές επιλογές που μπορεί να εμφανίζονται στο παράθυρο Προτιμήσεις ήχου.

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το Mac σας και τις συσκευές ήχου τρίτων που έχετε συνδέσει με αυτό, θα μπορούσατε να έχετε αρκετές πρόσθετες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των USB , Thunderbolt ή FireWire που μπορεί να έχετε. Και δεν χρειάζεται καν να συνδεθούν φυσικά με το Mac σας. Έχετε μια τηλεόραση Apple που θα εμφανίζεται ως διαθέσιμη έξοδος ήχου; Τι συμβαίνει με ένα ακουστικό Bluetooth; ναι, αυτό πρόκειται να εμφανιστεί ως έξοδος, και ίσως και μια είσοδος, αν έχει ένα μικρόφωνο.

Το ζήτημα είναι, αν χρειάζεται να επιλέξετε μία από τις συσκευές ήχου σας, τότε το παράθυρο προτιμήσεων ήχου, μέρος των προτιμήσεων συστήματος, δεν είναι ο ευκολότερος ή πιο διαισθητικός τρόπος επιλογής.

Ευτυχώς, η Apple πρόσθεσε μια εναλλακτική μέθοδο επιλογής μιας πηγής για τον ήχο, καθώς και μια συσκευή για την έξοδο ήχου και μπορεί να βρεθεί στη γραμμή μενού της Apple .

Όταν μετακινείτε το δρομέα σας στη γραμμή μενού, μπορεί να παρατηρήσετε ένα εικονίδιο ελέγχου έντασης ήχου κοντά στην δεξιά πλευρά της γραμμής μενού. Τοποθετώντας τον κέρσορα στον έλεγχο έντασης ήχου και κάνοντας κλικ μία φορά αποκαλύπτει ένα ρυθμιστικό για τη ρύθμιση της έντασης. Αλλά ενώ αυτό είναι σίγουρα βολικό, δεν παρέχει τρόπο για να επιλέξετε την πηγή ή τον προορισμό - ή μήπως;

Ένα από τα πολλά μυστικά του Mac είναι η συγγένειά του με τα μενού που έχουν εναλλακτικές λειτουργίες. Αυτές οι εναλλακτικές λειτουργίες συνήθως χρησιμοποιούνται με τη χρήση ειδικού πλήκτρου τροποποίησης και ο έλεγχος έντασης στη γραμμή μενού δεν διαφέρει.

Αλλαγή εισόδου ή εξόδου ήχου

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογής και κάντε κλικ στο εικονίδιο έντασης ήχου (το μικρό ηχείο) στη γραμμή μενού του Mac σας. Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις εισόδους ήχου και τις εξόδους ήχου του Mac σας. Κάντε κλικ στην είσοδο ή την έξοδο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και θα γίνει η αλλαγή. Εάν δεν εμφανίζεται το εικονίδιο έντασης ήχου στη γραμμή μενού σας, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Ενεργοποιήστε τον Έλεγχο έντασης ήχου στη γραμμή μενού

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) στην αποβάθρα ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Κάντε κλικ στο παράθυρο Προτιμήσεις ήχου στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο στοιχείο 'Εμφάνιση τόμου στο μενού'.
  4. Κλείσιμο Προτιμήσεις συστήματος.
  5. Η δυνατότητα αλλαγής του ήχου μέσα ή έξω είναι τώρα μόνο μια επιλογή-κλικ μακριά.

Τώρα που γνωρίζετε για αυτό το πρακτικό συμβουλή, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στην πηγή ήχου και τον προορισμό σας πολύ πιο γρήγορα και εύκολα από το να πρέπει να περάσετε από τις Προτιμήσεις Συστήματος.