Αντιμετώπιση προβλημάτων του Safari: Μην παραδοθείτε, επανεμφανίσετε

Χρησιμοποιήστε το μενού επανάληψης για ανανέωση μιας ιστοσελίδας

Το Safari διαθέτει μια σειρά από τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων , για να σας κρατάει το χιούμορ. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα να αναδημιουργηθεί ξανά μια ιστοσελίδα. Η εκ νέου απόδοση των δυνάμεων του Safari για επανασχεδίαση της τρέχουσας ιστοσελίδας που έχετε φορτώσει, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα σελίδα που είχε ήδη μεταφορτωθεί. Αυτό είναι διαφορετικό από την πιο κοινή εντολή ανανέωσης, η οποία κατεβάζει ένα νέο αντίγραφο της σελίδας.

Η επανάληψη της αναδόμησης χρησιμοποιείται καλύτερα όταν μια σελίδα που βλέπετε αρχίζει να εμφανίζει περίεργα αντικείμενα, όπως κείμενο ή εικόνες που δεν έχουν τοποθετηθεί, αλλαγές στο μέγεθος κειμένου ή άλλες ανωμαλίες προβολής. Μπορεί να μην βλέπετε αυτούς τους τύπους αλλαγών εκτός αν κάνετε κύλιση μέσω της ιστοσελίδας ή χρησιμοποιώντας μια λειτουργία ενσωματωμένη στην ιστοσελίδα, όπως ένα βίντεο.

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείτε την εντολή ανανέωσης ή επαναφόρτωσης (το κυκλικό βέλος στη γραμμή URL) για να ανανεώσετε μια σελίδα. Αυτό επαναφέρει ολόκληρη την ιστοσελίδα, μια διαδικασία που μπορεί να χρονοβόρα, ειδικά αν η σελίδα είναι βαριά. Η ανανεωμένη σελίδα μπορεί επίσης να έχει διαφορετικό περιεχόμενο από τη σελίδα που αρχικά κατεβάσατε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ιστότοπους ειδήσεων και άλλες ιστοσελίδες που ενημερώνονται δυναμικά.

Για να ανανεώσετε την τρέχουσα σελίδα χωρίς να αλλάξετε τα περιεχόμενά της, χρησιμοποιήστε την εντολή Repaint του Safari. Η εντολή Repaint αναγκάζει το Safari να επαναδημιουργήσει την τρέχουσα ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που έχουν ήδη ληφθεί. Ως αποτέλεσμα, η βαφή είναι σχεδόν στιγμιαία. Δεν υπάρχει λήψη για εκτέλεση και διατηρείτε το ίδιο περιεχόμενο.

Πώς να κάνετε ξανά μια ιστοσελίδα στο Safari

  1. Το μενού εντοπισμού σφαλμάτων Safari πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Εάν δεν εμφανίζεται το μενού εντοπισμού σφαλμάτων στη γραμμή μενού, ακολουθήστε τις οδηγίες στο μενού Debug του Enable Safari.
  2. Επιλέξτε "Debug, Force Repaint" από το μενού Safari.
  3. Μπορείτε επίσης να καλέσετε την εντολή 'Force Repaint' χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου 'Shift Command R' (ταυτόχρονα πατήστε τα πλήκτρα shift, εντολή και letter 'R').

Η τρέχουσα ιστοσελίδα θα επανεξεταστεί με τη χρήση της μηχανής εμφάνισης WebKit ενσωματωμένης στο Safari.