Πώς να ενεργοποιήσετε το μενού εντοπισμού σφαλμάτων του Safari για να αποκτήσετε προστιθέμενες δυνατότητες

Βρείτε το κρυφό μενού του Safari

Το Safari έχει από καιρό ένα κρυφό μενού Debug που περιέχει κάποιες πολύ χρήσιμες δυνατότητες. Προοριζόμενο αρχικά για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να εντοπίζουν σφάλματα στις ιστοσελίδες και τον κώδικα JavaScript που τρέχει σε αυτά, το μενού εντοπισμού σφαλμάτων κρυμμένο επειδή οι εντολές που συμπεριλήφθηκαν στο μενού θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον όλεθρο στις ιστοσελίδες.

Με την κυκλοφορία του Safari 4 το καλοκαίρι του 2008, πολλά από τα πιο χρήσιμα στοιχεία μενού στο μενού Debug μεταφέρθηκαν στο νέο μενού Ανάπτυξη .

Αλλά το κρυφό μενού Debug παρέμεινε, και μάλιστα πήρε μια εντολή ή δύο, καθώς η ανάπτυξη του Safari συνεχίστηκε.

Η Apple έκανε την πρόσβαση στο κρυφό μενού Ανάπτυξη μια εύκολη διαδικασία, απαιτώντας μόνο ένα ταξίδι στις προτιμήσεις του Safari. Η πρόσβαση στο μενού εντοπισμού σφαλμάτων, από την άλλη πλευρά, είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Η ενεργοποίηση του παραθύρου εντοπισμού σφαλμάτων του Safari απαιτεί τη χρήση του τερματικού , ένα από τα αγαπημένα μας εργαλεία για την πρόσβαση σε κρυφές λειτουργίες του OS X και των πολλών εφαρμογών του. Ο τερματικός σταθμός είναι αρκετά ισχυρός. μπορεί να κάνει ακόμη και το Mac να αρχίσει να τραγουδάει , αλλά αυτό είναι λίγο ασυνήθιστο χρήσιμο για την εφαρμογή. Σε αυτήν την περίπτωση, πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το Terminal για να τροποποιήσουμε τη λίστα προτιμήσεων του Safari για να ενεργοποιήσετε το μενού Debug.

Ενεργοποιήστε το μενού εντοπισμού σφαλμάτων του Safari

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities / Terminal.
  2. Καταχωρίστε την ακόλουθη γραμμή εντολών στο τερματικό. Μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε το κείμενο στο Terminal (συμβουλή: τριπλό κλικ στη γραμμή του κειμένου παρακάτω για να επιλέξετε ολόκληρη την εντολή) ή απλά πληκτρολογήστε το κείμενο όπως φαίνεται. Η εντολή είναι μια ενιαία γραμμή κειμένου, αλλά το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να το σπάσει σε πολλές γραμμές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει την εντολή ως μία γραμμή στο τερματικό.
    προεπιλογές γράψτε com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 1
  1. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  2. Ξεκινήστε το Safari. Το νέο μενού εντοπισμού σφαλμάτων θα είναι διαθέσιμο.

Απενεργοποιήστε το μενού εντοπισμού σφαλμάτων του Safari

Εάν για κάποιο λόγο θέλετε να απενεργοποιήσετε το μενού εντοπισμού σφαλμάτων, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας ξανά το Terminal.

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities / Terminal.
  2. Καταχωρίστε την ακόλουθη γραμμή εντολών στο τερματικό. Μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε το κείμενο στο Terminal (μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε την άκρη του τριπλού κλικ) ή απλά πληκτρολογήστε το κείμενο όπως φαίνεται. Η εντολή είναι μια ενιαία γραμμή κειμένου, αλλά το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να το σπάσει σε πολλές γραμμές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει την εντολή ως μία γραμμή στο τερματικό.
    προεπιλογή γράψτε com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 0
  1. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  2. Ξεκινήστε το Safari. Το μενού Debug θα χαθεί.

Αγαπημένα στοιχεία μενού εντοπισμού σφαλμάτων Safari

Τώρα που το μενού εντοπισμού σφαλμάτων βρίσκεται υπό τον έλεγχό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα στοιχεία μενού. Δεν είναι όλα τα στοιχεία του μενού χρήσιμα, αφού πολλά έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθούν σε περιβάλλον ανάπτυξης όπου έχετε τον έλεγχο του διακομιστή ιστού. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα χρήσιμα στοιχεία εδώ, όπως: