Να πάρει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας στο MacBook σας

Επεκτείνετε τη διάρκεια της μπαταρίας του Mac σας με αυτές τις συμβουλές

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ο χρόνος λειτουργίας της μπαταρίας και, ίσως, το πιο σημαντικό, η απόδοση της μπαταρίας, αποτελούν μείζονα ανησυχία για τους περισσότερους χρήστες κινητών Mac. Ενώ οι φορητές συσκευές Apple έχουν πραγματικά αξιοπρεπή απόδοση μπαταρίας, μπορούν να τρέχουν πολλές ώρες με μία μόνο φόρτιση, ο χρόνος εκτέλεσης πάντα φαίνεται να είναι ελαφρώς μικρότερος από ό, τι χρειάζεστε.

Μπορείτε να επεκτείνετε την διάρκεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας μια σειρά από μεθόδους συντήρησης της μπαταρίας, από την προφανή έως την ανόητη. Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να ρίξουμε μια ματιά στις μεθόδους συντήρησης της μπαταρίας που είναι γνωστό ότι λειτουργούν, ακόμη και αν μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστες.

Επέκταση χρόνου εκτέλεσης της μπαταρίας του υπολογιστή σας Mac

Η απόκτηση του καλύτερου χρόνου εκτέλεσης από τη μπαταρία του Mac σας ξεκινά με την κατοχή μιας μπαταρίας που είναι σε καλή κατάσταση και έχει βαθμονομηθεί. Η βαθμονόμηση είναι η διαδικασία με την οποία ο εσωτερικός επεξεργαστής της μπαταρίας του Mac σας (ναι, έχουν ένα κομμάτι smarts ενσωματωμένο σε αυτά) είναι σε θέση να εκτιμήσει το υπόλοιπο φορτίο της μπαταρίας και να προβλέψει πότε θα χρησιμοποιηθεί η τρέχουσα φόρτιση. Εάν η βαθμονόμηση είναι απενεργοποιημένη, τότε ο Mac σας μπορεί είτε να σας πει ότι ήρθε η ώρα να τερματίσετε τη λειτουργία, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει αρκετή διάρκεια ζωής στη μπαταρία ή, χειρότερα, να σας πω ότι είναι καιρός να τερματίσετε τη λειτουργία του όταν είναι πραγματικά ώρα να κλείσετε , χωρίς να έχετε αρκετό χρόνο για να αποθηκεύσετε την εργασία σας και να τερματίσετε τη συνεδρία σας.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει πάντα να κρατάτε τη μπαταρία της Mac σας βαθμονομημένη, ξεκινώντας από την ημέρα που θα λάβετε το MacBook, MacBook Pro ή MacBook Air . Η Apple προτείνει επίσης να βαθμονομήσετε εκ νέου τη μπαταρία σας κάθε μήνα, αλλά διαπίστωσα ότι η ανάγκη για εκ νέου βαθμονόμηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο χρήσης του φορητού σας Mac. Με αυτό το σκεπτικό, συνιστώ σπάνια όπως μία φορά κάθε τέσσερις μήνες σε μία φορά το μήνα, ανάλογα με τη χρήση σας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό για τη βαθμονόμηση της μπαταρίας σας:

Πώς να βαθμονομήσετε το MacBook, MacBook Pro ή MacBook Air Battery

Με τη βαθμονόμηση της μπαταρίας εκτός λειτουργίας, ας δούμε μερικές συμβουλές για την παράταση του χρόνου λειτουργίας της μπαταρίας.

Απενεργοποίηση αχρησιμοποίητων υπηρεσιών

Το φορητό σας Mac διαθέτει πολλές ενσωματωμένες υπηρεσίες, όπως το AirPort και το Bluetooth, οι οποίες μπορούν να απενεργοποιηθούν αν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το AirPort ή το Wi-F i αν δεν χρησιμοποιείτε αυτή τη λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε το Mac να ελέγχει συνεχώς για ενεργά ασύρματα δίκτυα ή να κάνει αυτόματη σύνδεση σε δίκτυο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα εξοικονομήσετε ενέργεια απενεργοποιώντας το Wi-Fi.

Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε το παράθυρο Προτιμήσεις δικτύου . Στο παράθυρο Προτιμήσεις δικτύου, επιλέξτε το στοιχείο Wi-Fi στη λίστα υπηρεσιών δικτύου. Κάντε κλικ στο κουμπί Turn Turn Off Wi-Fi.

Το Bluetooth είναι μια άλλη ενεργειακή αποστράγγιση που μπορεί να απενεργοποιηθεί αν δεν το χρησιμοποιείτε. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων Bluetooth. Αφαιρέστε το σημάδι ελέγχου από το πλαίσιο Ενεργοποίηση.

Το Spotlight είναι ένα χαρακτηριστικό που ίσως να πιστεύετε ότι θα θέλατε να απενεργοποιήσετε. Μετά από όλα, αποκτά πρόσβαση στον σκληρό σας δίσκο για να παρακολουθεί τις αλλαγές στο σύστημα αρχείων. Αλλά ενώ μπορείτε να αποφύγετε λίγο επιπλέον χρόνο μπαταρίας στρέφοντας το Spotlight μακριά, δεν το συνιστώ. Πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων πολλών εφαρμογών που έχουν κάποιο είδος ενσωματωμένου συστήματος αναζήτησης, όπως το Mail, χρησιμοποιούν Spotlight . Η απενεργοποίηση του Spotlight μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία των λειτουργιών αναζήτησης σε πολλές εφαρμογές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να αναγκάσει μια εφαρμογή να μην φορτώσει ή να παγώσει όταν προσπαθείτε να την χρησιμοποιήσετε. Αλλά αν είστε αποφασισμένοι να αποσπάσετε λίγο περισσότερο χρόνο μπαταρίας, δοκιμάστε αυτόν τον απλό συμβιβασμό.

Ανοίξτε τις προτιμήσεις Spotlight, επιλέξτε την καρτέλα "Απόρρητο" και μεταφέρετε τη μονάδα σκληρού δίσκου Mac στη λίστα απορρήτου. Αυτό θα κρατήσει τη μονάδα δίσκου από την ευρετηρίαση, αλλά δεν θα απενεργοποιήσει τελείως Spotlight. Αυτό θα επιτρέψει πολλές εφαρμογές να εκτελούνται χωρίς να συντρίβονται, αν και οι δυνατότητες αναζήτησης τους ενδέχεται να μην λειτουργούν.

Διαχείριση ενεργειακής χρήσης

Το παράθυρο Προτίμηση ενέργειας στις Προτιμήσεις συστήματος σάς επιτρέπει να διαχειριστείτε την κατανάλωση ενέργειας του Mac σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης της οθόνης και της θέσης σε λειτουργία των μονάδων δίσκου. Ο παράθυρος προτιμήσεων ενέργειας είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε με τη διατήρηση της μπαταρίας:

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας

Περιστρέψτε τους σκληρούς δίσκους των Mac σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο προτιμήσεων ενέργειας για να θέσετε τους σκληρούς δίσκους σας σε κατάσταση ηρεμίας όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε ενέργεια από την μπαταρία, αλλά ένας ακόμα καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε αυτήν την συμβουλή για να προσαρμόσετε το Mac σας όταν περιστρέφει τους σκληρούς δίσκους:

Αποθηκεύστε τη μπαταρία του Mac - Ξετυλίξτε τα πιάτα του δίσκου σας

Απενεργοποιήστε τον φωτισμό του πληκτρολογίου. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα περιβάλλοντος φωτός για να καθορίσει εάν το πληκτρολόγιο πρέπει να φωτιστεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Διαπιστώνω ότι το πληκτρολόγιο φωτίζεται συχνότερα από ό, τι δεν είναι, ακόμα και όταν ο οπίσθιος φωτισμός δεν είναι απαραίτητος. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον οπίσθιο φωτισμό του πληκτρολογίου χρησιμοποιώντας το παράθυρο Προτιμήσεις πληκτρολογίου στις Προτιμήσεις συστήματος.

Μην χρησιμοποιείτε τη μονάδα οπτικού δίσκου . Η περιστροφή του δίσκου DVD είναι ένας τεράστιος χρήστης ενέργειας. Αντί να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα οπτικού δίσκου για να παρακολουθήσετε μια ταινία σε ένα ταξίδι, κάντε ένα τοπικό αντίγραφο της ταινίας χρησιμοποιώντας ένα DVD ripper. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε την ταινία και να την παρακολουθήσετε από το σκληρό δίσκο, το οποίο, ενώ εξακολουθεί να είναι ενεργός χοίρος, είναι λιγότερο από ένα από το οπτικό δίσκο.

Κάποιες ιδέες που δουλεύουν

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις φόντου. Πολλές εφαρμογές έχουν ένα βοηθητικό πρόγραμμα υπόβαθρου που εκτελείται συνεχώς για να ελέγξει εάν η εφαρμογή έχει ενημερωμένες εκκρεμότητες που πρέπει να εγκατασταθούν. Αυτές οι ενοχλητικές εφαρμογές μίνι χρησιμοποιούν τη μνήμη, τη CPU και το δίκτυο της Mac. Η απενεργοποίηση τους όταν εκτελείτε το Mac στη μπαταρία σας είναι μια θαυμάσια ιδέα στη θεωρία, αλλά δεν υπάρχει κεντρικός τρόπος να το κάνετε. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να ελέγξετε μεμονωμένες εφαρμογές για να δείτε εάν προσφέρουν μια επιλογή για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ειδοποίηση ενημερώσεων. Ελέγξτε τις προτιμήσεις ή το μενού βοήθειας της εφαρμογής.

Λευκή οθόνη μαύρης οθόνης: Αυτή η διαχείριση μπαταριών εξαντλείται, αλλά αν μπορείτε να παραμείνετε στο λευκό κείμενο σε μαύρο φόντο, αυξάνεται η διάρκεια της μπαταρίας. Οι οθόνες LCD δουλεύουν εφαρμόζοντας ενέργεια στα μεμονωμένα εικονοστοιχεία της οθόνης, προκαλώντας τους να αντανακλούν το φως. Όταν δεν υπάρχει ισχύς, τα εικονοστοιχεία αποκλείουν τον οπίσθιο φωτισμό, οπότε εμφανίζοντας ένα κυρίως μαύρο φόντο μειώνει την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί η οθόνη.

Για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να ορίσετε την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας σε ένα στερεό λευκό, χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων Desktop & Screen Saver στις Προτιμήσεις συστήματος. Μόλις το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το παράθυρο προτίμησης Universal Access για να ρυθμίσετε την οθόνη στο Λευκό σε Μαύρο. Αυτό θα αντιστρέψει τα χρώματα της οθόνης, καθιστώντας όλο το κείμενο λευκό και το λευκό φόντο μαύρο.

Προσωπικά, νομίζω ότι απλά απενεργοποιώντας τη φωτεινότητα της οθόνης είναι μια πιο λειτουργική επιλογή, αλλά μπορεί να έχετε μεγαλύτερη ανοχή στον οπτικό πόνο από ό, τι κάνω.

Ο ήχος σίγασης είναι ένας άλλος τρόπος μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας. Απενεργοποιώντας τα ενσωματωμένα ηχεία του Mac σας, η μπαταρία δεν θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία όλων των προεπιλεγμένων τσακισμάτων και των χτυπημάτων που σχετίζονται με διάφορα συμβάντα. Απλά πατήστε το κουμπί Σίγαση στο πληκτρολόγιό σας ή χρησιμοποιήστε το παράθυρο Προτιμήσεις ήχου για να απενεργοποιήσετε την έξοδο.

Απενεργοποιήστε τον αυτόματο έλεγχο του προγράμματος-πελάτη αλληλογραφίας σας για νέα αλληλογραφία. Ο έλεγχος για νέα μηνύματα χρησιμοποιεί τη σύνδεσή σας στο δίκτυο (η οποία χρησιμοποιεί μεγάλη ισχύ μπαταρίας εάν είναι Wi-Fi) και περιστρέφει το σκληρό σας δίσκο για να γράψει νέα δεδομένα αν υπάρχει νέο μήνυμα. Είναι ευκολότερο να λέγεται παρά να γίνει, αλλά ελέγχει μόνο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όταν χρειάζεται πραγματικά.

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι για τη διατήρηση της ισχύος της μπαταρίας. Ποια είναι τα αγαπημένα σας; Ενημερώστε μας προσθέτοντας τις μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας στη λίστα μας.