Συμβουλές ασφάλειας Minecraft για τους γονείς της Minecrafters

Αν είστε γονέας ενός παιδιού ηλικίας μεταξύ 5-13 ετών, ίσως γνωρίζετε ένα παιχνίδι που ονομάζεται Minecraft. Το Minecraft είναι ένα παιχνίδι τύπου "sandbox", το οποίο είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες, τόσο σε κινητά όσο και σε Η / Υ.

Το Minecraft είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι για τα παιδιά. Τους αφήνει να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν τους δημιουργικούς τους μυς. Επίσης, τους επιτρέπει να αλληλεπιδρούν με τους άλλους σε κοινωνικό επίπεδο. Φαίνονται να αναπτύξουν μια ολόκληρη άλλη γλώσσα που γίνεται ολοένα και πιο ξένη προς τους γονείς. Creepers, Enderman, Ghast. Δεν έχω ιδέα ποια είναι τα μισά από τα πράγματα για τα οποία μιλάνε είναι, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι φαίνεται να έχουν καλό χρόνο και δεν φαίνεται να είναι πολύ τρομερά βίαιη, εκτός από τα περιστασιακά εκρηκτικά πρόβατα ή χοίρους, έτσι Δεν ανησυχώ πολύ για αυτό, αλλά έχω κάποιες ανησυχίες, όπως είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι γονείς κάνουν.

Τα παιδιά φαίνεται να περνούν ώρες και ώρες σε αυτούς τους μπλοκαρισμένους κόσμους του Minecraft online. Ως γονιός, πρέπει να αναρωτιέστε ποια είναι τα παιδιά σας παίζουν με το διαδίκτυο, τι κάνουν και υπάρχει κάτι που συμβαίνει για αυτό θα πρέπει να ανησυχώ.

Εδώ είναι 5 συμβουλές για να σας βοηθήσει να κρατήσετε το Minecrafter σας ασφαλή:

1. Διδάξτε τα παιδιά σας σχετικά με τον Online Stranger Danger

Όταν τα παιδιά μου πήραν Karate, διδάχθηκαν την έννοια του Stranger Danger. Πολλές από τις έννοιες του Stranger Danger μπορούν να εφαρμοστούν και στο διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι το Minecrafter γνωρίζει ότι δεν είναι όλοι οι φίλοι τους στο διαδίκτυο και ότι ακόμη και οι άνθρωποι που λένε ότι είναι παιδιά μπορεί να μην είναι πραγματικά παιδιά και να είναι κάποιος με τον οποίο δεν πρέπει να μιλήσουν.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να προσπαθήσουν και να τους εξαπατήσουν για την παροχή προσωπικών πληροφοριών, όπως όπου ζουν και άλλα γεγονότα γι 'αυτά. Οι απατεώνες μπορούν επίσης να στοχεύσουν τα παιδιά να προσπαθήσουν να τα πάρουν για να αποκτήσουν τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας της μαμάς ή του μπαμπά.

Συζητήστε με τα παιδιά σας σχετικά με αυτό το είδος πράγματος και βεβαιωθείτε ότι ποτέ δεν δίνουν το όνομα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τη διεύθυνση, τις σχολικές πληροφορίες ή οτιδήποτε άλλο προσωπικά και ΦΤΙΑΞΕΤΕ ότι το online ψευδώνυμό τους που χρησιμοποιείται στη Minecraft δεν περιέχει κανένα μέρος του Το πραγματικό του όνομα.

2. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής ή η συσκευή που χρησιμοποιούν για να παίξει το Minecraft είναι επιλεγμένο και ενημερωμένο

Πριν αφήσετε το Minecrafter να χρησιμοποιεί τη λειτουργία πολλαπλών παικτών (όπου συνδέεται με άλλους στο διαδίκτυο στο παιχνίδι), βεβαιωθείτε ότι η συσκευή που χρησιμοποιείτε διαθέτει τις πιο πρόσφατες ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα, το πρόγραμμα περιήγησης στο Web, το χρόνο εκτέλεσης Java και ότι η έκδοση Minecraft είναι επίσης ενημερωμένο.

3. Προσέξτε από Modes και Λήψεις Fake Minecraft - Ενημερώστε το Antimalware και εγκαταστήστε ένα Scanner δεύτερης άποψης

Εάν το παιδί σας είναι ένας μετριοπαθής έμπειρος Minecrafter και έχει συνδεθεί για λίγο, υπάρχουν πιθανότητες, έχουν ανακαλύψει τον κόσμο των Minecraft mods και άλλων λήψεων που έχουν αναπτυχθεί από τους λάτρεις της Minecraft. Τα "mods" μπορούν να είναι πραγματικά δροσερά add-on βελτιώσεις στην Minecraft, επιτρέποντας όλες τις νέες εμπειρίες που σχετίζονται με το Minecraft για το παιδί σας.

Δυστυχώς, οι χάκερ και οι απατεώνες μπορεί να δημιουργήσουν κακόβουλο λογισμικό που μεταμφιέζεται ως mods Minecraft και το παιδί σας μπορεί να το κατεβάσει και να μολύνει τον υπολογιστή του με κακόβουλο λογισμικό, spyware, ransomware και όλα τα άλλα κακά πράγματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το Minecrafter και τον υπολογιστή σας είναι να βεβαιωθείτε ότι το antimalware είναι ενημερωμένο. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την εγκατάσταση ενός Secondware Scanner Malware . Αυτή η δεύτερη γραμμή άμυνας βοηθάει να εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να χάσει ο σαρωτής μπροστινής γραμμής.

4. Εκτελέστε τυχαίες επιθεωρήσεις και έλεγχο συνομιλίας

Μερικές φορές ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε τι συμβαίνει με το παιδί σας είναι να τους παρατηρήσετε ενώ βρίσκονται στον κόσμο του Minecraft. Αναρτήστε σε αυτούς και ελέγξτε για να δείτε με ποιον συνομιλούν. Ρωτήστε τους αν μιλάνε με οποιονδήποτε δεν είναι πραγματικός φίλος στον κόσμο, μάθετε τι λένε και βεβαιωθείτε ότι δεν κουβεντιάζουν με τυχαίους ξένους.

Οι περισσότεροι διακομιστές Minecraft έχουν μια δημόσια λειτουργία συνομιλίας που βλέπουν όλοι στο διακομιστή. Αυτό ξεκινά όταν ένας χρήστης πιέσει το πλήκτρο "T". Ορισμένοι διακομιστές επιτρέπουν ιδιωτικά μηνύματα χρήστη, αλλά δεν επιτρέπουν σε όλους τους διακομιστές και δεν μπορείτε να διαπιστώσετε εάν το κάνουν, εκτός και αν δείτε τη λίστα διαθέσιμων εντολών διακομιστή (πατώντας το πλήκτρο "/").

Εάν τα παιδιά σας θέλουν να μιλήσουν με τους φίλους τους ενώ βρίσκονται σε διακομιστές Minecraft, ίσως είναι καλύτερο να τους χρησιμοποιήσετε το Curse Voice ή το Skype και να τους ζητήσετε να σας επιτρέψουν να εγκρίνετε όλα τα πρόσθετα φίλων για να βεβαιωθείτε ότι μιλούν μόνο με φίλους που εγκρίνετε και όχι τυχαίους ξένους.

5. Χρησιμοποιήστε το γονικό έλεγχο του YouTube για το φιλτράρισμα περιεχομένου Minecraft που μπορεί να μην είναι ασφαλές για τα παιδιά

Αν τα παιδιά σας είναι σαν τη δική μου, πιθανότατα θα κολληθούν στο YouTube για ώρες την ημέρα, αντί να παρακολουθούν την τηλεόραση στο σαλόνι όπως κάναμε όταν ήμασταν στην ηλικία τους (νιώθω τόσο παλιά λέγοντας ότι).

Υπάρχει ένας τόνος περιεχομένου που σχετίζεται με το Minecraft στο YouTube. Μερικοί από τους χρήστες YouTubers που παράγουν περιεχόμενο Minecraft έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι το ακροατήριό τους μπορεί να αποτελείται κυρίως από παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τη γλώσσα και το περιεχόμενο σε ένα κατάλληλο για την ηλικία επίπεδο.

Δυστυχώς, υπάρχει μια δέσμη των άλλων YouTubers που απλά δεν ενδιαφέρονται που ακούνε και θα πέσουν f-βόμβα μετά από f-βόμβα προκαλώντας τους γονείς να μαζεύουν και να τρέχουν στα δωμάτια των παιδιών τους που ψάχνουν για το σίγαση του κουμπιού.

Δεν έχω δει μια οριστική λίστα των "φιλικών προς την οικογένεια" Minecraft YouTubers, αλλά έκανα κάποια έρευνα (δηλαδή ρώτησα τα παιδιά μου) και βρήκα μερικά ονόματα που φαίνεται να είναι στην καθαρή πλευρά.

LDShadowLady. IHasCupquake. SmallishBeans, Aphmau, Stampylonghead και Paulsoaresjr, είναι μερικοί από τους καθαρότερους YouTubers που διαθέτουν περιεχόμενο σχετικό με το Minecraft (σύμφωνα με τα παιδιά μου).

Εκτός από το να ενημερώνετε τα παιδιά σας ποια άτομα θα παρακολουθήσουν και ποια να τα αποφύγετε, η άλλη επιλογή σας είναι να ενεργοποιήσετε το Γονικό Έλεγχο του YouTube, κάποιο ακατάλληλο περιεχόμενο ενδέχεται να φτάσει στο παιδί σας, αλλά τουλάχιστον είναι καλύτερο από το φιλτράρισμα περιεχομένου καθόλου. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του γονικού ελέγχου YouTube για λεπτομέρειες.