Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Xbox One

Το Xbox One διαθέτει ενσωματωμένες δυνατότητες λήψης στιγμιότυπων οθόνης και βίντεο, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά εύκολη την εκκίνηση μιας δράσης για να μοιραστείτε με τους φίλους σας αργότερα. Είναι τόσο γρήγορο και τόσο εύκολο, που με λίγη πρακτική, θα τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης ακριβώς στη ζέστη της μάχης χωρίς να χάσετε ένα κτύπημα.

Μόλις πάρετε κάποιες φωτογραφίες που αξίζει να μοιραστείτε ή εικόνες βίντεο, το Xbox One παρέχει επίσης έναν απλό τρόπο να τα ανεβάσετε στο OneDrive ή ακόμα και να τα μοιραστείτε απευθείας στο Twitter .

Κάθε στιγμιότυπο οθόνης και βίντεο που συλλαμβάνετε είναι επίσης διαθέσιμο για λήψη στον υπολογιστή σας μέσω της εφαρμογής Xbox, το οποίο καθιστά εύκολη την αρχειοθέτηση των αγαπημένων σας στιγμών και τη διανομή τους σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων εκτός του Twitter.

Λαμβάνοντας ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Xbox One

Η λήψη ενός στιγμιότυπου Xbox One απαιτεί μόνο να σπρώξετε δύο κουμπιά. Στιγμιότυπα οθόνης / Capcom / Microsoft

Πριν λάβετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Xbox One, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι αυτή η λειτουργία λειτουργεί μόνο όταν παίζετε ένα παιχνίδι. Δεν μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης ή να τραβήξετε βίντεο, εκτός εάν ένα παιχνίδι εκτελείται.

Η λειτουργία οθόνης απενεργοποιείται επίσης κάθε φορά που μεταφέρετε το Xbox One σε έναν υπολογιστή, οπότε αν κάνετε streaming και θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, θα πρέπει πρώτα να σταματήσετε τη ροή.

Με όλα αυτά εκτός από το δρόμο, η λήψη ενός στιγμιότυπου στο Xbox One είναι εξαιρετικά απλή:

  1. Πατήστε το κουμπί Xbox .
  2. Όταν εμφανιστεί η επικάλυψη οθόνης, πατήστε το κουμπί Y.
    Σημείωση: Αν προτιμάτε να τραβήξετε τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα παιχνιδιού ως βίντεο, πατήστε το κουμπί X αντί.

Η λήψη ενός στιγμιότυπου στο Xbox One είναι πραγματικά τόσο εύκολο. Η επικάλυψη οθόνης θα εξαφανιστεί αφού πατήσετε το κουμπί Y, επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε αμέσως στη δράση και θα δείτε ένα μήνυμα ότι το screenshot σας έχει αποθηκευτεί.

Κοινή χρήση ενός στιγμιότυπου στο Xbox One

Το Xbox One σας επιτρέπει να μοιράζεστε στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο απευθείας από την κονσόλα. Καταγραφή οθόνης / Capcom / Microsoft

Η κοινή χρήση στιγμιότυπων οθόνης και βίντεο που λαμβάνετε με το Xbox One είναι επίσης πολύ εύκολη.

  1. Πατήστε το κουμπί Xbox .
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα Broadcast and Capture .
  3. Επιλέξτε Πρόσφατες συλλήψεις .
  4. Επιλέξτε ένα βίντεο ή μια εικόνα για κοινή χρήση.
  5. Επιλέξτε OneDrive για να ανεβάσετε το βίντεο ή την εικόνα στο λογαριασμό OneDrive που σχετίζεται με την Gamertag σας.
    Σημείωση: Εάν συνδεθείτε στο Twitter με το Xbox One, μπορείτε να επιλέξετε το Twitter από αυτό το μενού για να μοιραστείτε μια εικόνα απευθείας με τα κοινωνικά μέσα. Οι άλλες επιλογές είναι να μοιραστείτε την εικόνα ή το βίντεό σας με τη ροή δραστηριότητάς σας, μια λέσχη ή με ένα μήνυμα προς έναν από τους φίλους σας.

Καταγραφή 4K HDR στιγμιότυπων και βίντεο κλιπ στο Xbox One

Το Xbox One S και το Xbox One X σάς επιτρέπουν να καταγράφετε στιγμιότυπα οθόνης και παιχνίδια σε 4k. Screenshots / Microsoft

Εάν το Xbox One σας έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει βίντεο 4K και η τηλεόρασή σας μπορεί να εμφανίζει 4Κ, τότε μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης και να τραβήξετε βίντεο σε 4K.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι η ανάλυση της εξόδου τηλεόρασής σας έχει οριστεί σε 4K και ότι η τηλεόρασή σας είναι ικανή αν εμφανίζει βίντεο 4K. Αν η τηλεόραση σας έχει υψηλή δυναμική εμβέλεια (HDR), η συλλογή σας θα αντικατοπτρίζει αυτό.

Εάν είστε βέβαιοι ότι παίζετε παιχνίδια σε 4K, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις λήψης του Xbox One:

  1. Πατήστε το κουμπί Xbox .
  2. Μεταβείτε στο System > Settings .
  3. Επιλέξτε Προτιμήσεις > Broadcast & Capture > Resolution κλιπ παιχνιδιού .
  4. Επιλέξτε μία από τις επιλογές 4K.

Σημαντικό: Αυτό θα αυξήσει δραματικά το μέγεθος των στιγμιότυπων οθόνης και των βιντεοκλίπ σας.

Εάν θέλετε να μοιραστείτε τα στιγμιότυπα οθόνης 4K σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, ίσως χρειαστεί να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων πρώτα.

Πρόσβαση και κοινή χρήση των στιγμιότυπων και βίντεο του Xbox One από έναν υπολογιστή

Εάν δεν σας αρέσει το Twitter, η εφαρμογή Xbox σάς επιτρέπει να κατεβάσετε τα στιγμιότυπα οθόνης του Xbox One, ώστε να τα μοιράζεστε όποτε θέλετε. Στιγμιότυπα οθόνης / Capcom / Microsoft

Ενώ είναι εύκολο να μοιραστείτε στιγμιότυπα οθόνης απευθείας από το Xbox One, ίσως θέλετε να αρχειοθετήσετε τις αγαπημένες σας στιγμές ή ακόμα και να τις δημοσιεύσετε μόνο σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης εκτός από το Twitter.

Ένας τρόπος για να το πετύχετε είναι να φορτώσετε τα πάντα στο OneDrive και στη συνέχεια να κατεβάσετε τα πάντα από το OneDrive στον υπολογιστή σας, αλλά μπορείτε επίσης να κόψετε τον μεσάζοντα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Xbox.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Xbox για να κάνετε λήψη στιγμιότυπων και βίντεο του Xbox One σε υπολογιστή Windows 10:

  1. Κάντε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής Xbox αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  2. Εκκινήστε την εφαρμογή Xbox .
  3. Κάντε κλικ στο Παιχνίδι DVR .
  4. Κάντε κλικ στο Xbox Live .
  5. Επιλέξτε το στιγμιότυπο οθόνης ή το βίντεο που θέλετε να αποθηκεύσετε.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη .
    Σημείωση: Κάνοντας κλικ στο στοιχείο Κοινή χρήση, μπορείτε να μοιραστείτε το στιγμιότυπο οθόνης ή το βίντεο απευθείας στο Twitter, τη ροή δραστηριότητάς σας, μια λέσχη ή ένα μήνυμα σε ένα φίλο.

Αφού κάνετε λήψη κάποιων στιγμιότυπων και βίντεο του Xbox One στον υπολογιστή σας Windows 10, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση στα εξής:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Xbox .
  2. Κάντε κλικ στο Παιχνίδι DVR .
  3. Κάντε κλικ σε αυτόν τον υπολογιστή .
  4. Επιλέξτε το στιγμιότυπο οθόνης ή το βίντεο που θέλετε να προβάλετε.
  5. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα φακέλου .

Αυτό θα ανοίξει το φάκελο στον υπολογιστή σας όπου αποθηκεύεται η εικόνα ή το αρχείο βίντεο, ώστε να μπορείτε να το μοιράζεστε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που σας αρέσει. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να οργανώσετε και να αρχειοθετήσετε τις αγαπημένες σας μνήμες παιχνιδιών.