Εφαρμογές VoIP - Λογισμικό για κλήσεις VoIP

Λογισμικό για την πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων VoIP

Μια εφαρμογή VoIP (VoIP σημαίνει "φωνή μέσω IP", ένας όρος για τηλεφωνικές κλήσεις στο διαδίκτυο) λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως οποιοσδήποτε άλλος πελάτης VoIP. Πρόκειται για ένα λογισμικό που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε VoIP στον υπολογιστή σας και σε άλλες συσκευές, όπως το κινητό τηλέφωνο ή το tablet PC, για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή VoIP;

Αυτή η ερώτηση μας φέρνει πίσω στο γιατί χρησιμοποιούμε VoIP. Το VoIP έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των σταθερών και παραδοσιακών κινητών τηλεφώνων. Το κύριο πλεονέκτημα είναι το κόστος. Με μια εφαρμογή VoIP, μπορείτε να κάνετε κλήσεις παγκοσμίως πολύ φτηνά, και τις περισσότερες φορές δωρεάν. Εκτός αυτού, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που εμπλουτίζουν την επικοινωνιακή εμπειρία. Περιλαμβάνονται τα οφέλη που συνδέονται με τις ενοποιημένες επικοινωνίες . Οι εφαρμογές VoIP είναι επίσης ένα θεμελιώδες στοιχείο στα συστήματα επικοινωνιών του cloud .

Απαιτήσεις για τη χρήση μιας εφαρμογής VoIP

Αυτό που χρειάζεστε για τη χρήση λογισμικού VoIP είναι πιθανότατα αυτό που έχετε ήδη στο σπίτι, στο γραφείο ή στην τσέπη σας. Αυτοί είναι:

Οι εφαρμογές VoIP είναι τόσο πολυάριθμες και ποικίλες, που είναι δύσκολο να τις κατηγοριοποιήσετε. Ωστόσο, μπορούμε να τους τοποθετήσουμε κάτω από το χαρακτηριστικό που τους χαρακτηρίζει περισσότερο.

Ελεύθερες έναντι πληρωμένων εφαρμογών VoIP

Οι περισσότερες εφαρμογές VoIP είναι δωρεάν. Είναι αυτά που έρχονται με μια υπηρεσία VoIP όπως το Skype. αυτά που προσφέρονται από τους εξέχοντες κατασκευαστές λογισμικού όπως το Microsoft (Live Messenger), το Yahoo! (Messenger), Apple (iChat). και εκείνων που προσφέρονται δωρεάν για άλλα οφέλη, όπως για τη διαφήμιση ή για την προώθηση ενός ιστοτόπου, μια σειρά ενισχυμένων προϊόντων ή υπηρεσιών που πληρώνονται. Οι πληρωμένες εφαρμογές VoIP έχουν κάτι πάνω από τις ελεύθερες, πρόσθετα χαρακτηριστικά που δίνουν στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να καλούν για πληρωμή. Θα χρειαστεί να πληρώσετε για εφαρμογές VoIP, για παράδειγμα, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης στην οποία έχετε αναπτύξει ένα σύστημα VoIP για προηγμένες διαδικασίες επικοινωνίας και συνεργασίας, με λειτουργίες που σχετίζονται με την επιχείρηση, όπως καταγραφή κλήσεων, φιλτράρισμα και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με IP PBX s.

Βασισμένες σε OS εναντίον εφαρμογών VoIP που βασίζονται στο Web

Δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη κάθε εφαρμογής VoIP που χρειάζεστε. Ορισμένες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενσωματωμένες στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ένα παράδειγμα είναι η κλήση στο Gmail, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα εισερχόμενα του GMail. Επίσης, όταν κάνετε λήψη μιας εφαρμογής που θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, πρέπει να ξέρετε αν υπάρχει μια έκδοση για τη λειτουργία που χρησιμοποιείτε και να την αποκτήσετε.

PC vs. Mobile VoIP Apps

Ο τρόπος με τον οποίο κάνετε λήψη και εγκατάσταση μιας εφαρμογής VoIP δεν είναι ο ίδιος όταν το κάνετε στην κινητή συσκευή σας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συνδεθείτε από την κινητή συσκευή σας σε μια ειδική σελίδα του ιστότοπου και να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Επίσης, η υπηρεσία πρέπει να υποστηρίζει το κινητό μοντέλο που χρησιμοποιείτε και πρέπει να έχετε παράσχει μια έκδοση της εφαρμογής για αυτό.

Εφαρμογές VoIP που βασίζονται σε υπηρεσίες και βασίζονται σε SIP

Κάθε χρήστης VoIP έχει διεύθυνση ή αριθμό μέσω του οποίου επικοινωνεί ο χρήστης. Μπορεί απλώς να είναι ένα όνομα χρήστη (όπως για το Skype), ένας αριθμός τηλεφώνου ή μια διεύθυνση SIP. Οι εφαρμογές που εκδίδονται από τις υπηρεσίες VoIP σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε στις περισσότερες περιπτώσεις το όνομα χρήστη ή τον αριθμό τηλεφώνου που έχετε όταν εγγραφείτε στην υπηρεσία. Υπάρχουν εφαρμογές τρίτων που είναι ανεξάρτητες από την υπηρεσία, επιτρέποντάς σας να τις χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε υπηρεσία. Αυτοί χρησιμοποιούν διευθύνσεις SIP . Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος εφαρμογής, αναζητήστε υπηρεσίες που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο SIP.

Μειονεκτήματα της χρήσης των εφαρμογών VoIP

Οι εφαρμογές VoIP αποδείχτηκαν πολύ χρήσιμες και αποτελούν ένα πλήρες παράδειγμα στον εαυτό τους στο πλαίσιο της επικοινωνίας. Εντούτοις, υπάρχουν ενοχλήσεις με αυτά, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο είδος τεχνολογίας. Απαιτούν να έχετε έναν υπολογιστή ενεργοποιημένο (στην περίπτωση εφαρμογών που βασίζονται σε Η / Υ). Φανταστείτε να χρειαστεί να κρατήσετε το PC σας έτσι ώστε να μην χάσετε κλήσεις, ή να έχετε έναν υπολογιστή κάθε φορά που χρειάζεται να κάνετε μια κλήση. Αλλά το VoIP είναι πλέον αρκετά διαφοροποιημένο και αυτό το πρόβλημα δεν είναι τόσο οξύ, με όλους τους άλλους τύπους υπηρεσιών VoIP διαθέσιμες.