Τι είναι το Feathercoin;

Το Feathercoin είναι μια κρυπτογράφηση που κυκλοφόρησε ως εναλλακτική λύση στο ευρέως δημοφιλές bitcoin .

Η Feathercoin δημιουργήθηκε γύρω στο 2013 και παραμένει ενεργή παρά το σχετικά μικρό όγκο συναλλαγών. Μια διακλάδωση του litecoin , δεν προσέφερε πολλά όσον αφορά τη μοναδικότητά του σε σύγκριση με το bitcoin και τους άλλους προκατόχους του με μπλοκ αλυσίδα και θεωρήθηκε απλώς ένας άλλος κλώνος σε αυτό που γρήγορα γίνεται μια πλημμυρισμένη αγορά αλκοολών ανοιχτού κώδικα.

Ακόμα κι έτσι, το feathercoin κρεμασμένο γύρω από το ψηφιακό νόμισμα χώρο αρκετά μεγάλο για να εμφανιστεί σε μεγάλες ανταλλαγές εικονικών νομισμάτων και εξακολουθεί να προσφέρεται σε αρκετές μέχρι σήμερα. Η ομάδα ανάπτυξης πίσω από το feathercoin είχε μεγαλοπρεπή σχέδια για μερικά ενδιαφέροντα έργα αρχικά, συμπεριλαμβανομένων των πορτοφολιών t-shirt και των φυσικών κερμάτων που χαρακτηρίζουν τη χάραξη με λέιζερ, αλλά οι περισσότεροι έπεσαν από το δρόμο καθώς η δημοτικότητά του έπεσε.

Χαρακτηριστικά κλειδιού Feathercoin

Αν και παρόμοια με bitcoin και litecoin με πολλούς τρόπους, feathercoin διαφέρει σε μερικές βασικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των εξής.

Τι άλλο κάνει το Feathercoin διαφορετικό;

Το Feathercoin χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο κατακερματισμού NeoScrypt για την επίλυση των προαναφερθέντων κρυπτογραφικά προστατευμένων τεμαχίων, όχι τόσο περίπλοκο όσο ο σχεδιασμός SHA-256 που χρησιμοποιείται από το bitcoin, αλλά πολύ εντατικό στον επεξεργαστή. Αυτός ο αλγόριθμος ήταν μοναδικός για το feathercoin σε ένα σημείο, αλλά αργότερα υιοθετήθηκε από άλλα altcoins που επιθυμούν να επωφεληθούν από τα οφέλη του.

Πώς να μου Feathercoin

Δεδομένου ότι το feathercoin χρησιμοποιεί το NeoScrypt, μπορεί να εξορύσσεται χρησιμοποιώντας την ισχύ του επεξεργαστή τόσο από τις CPU όσο και από τις κάρτες γραφικών (GPUs). με το τελευταίο να είναι το πιο αποδοτικό. Μπορείτε να επιλέξετε να δική σας με το δικό σας υπάρχον υλικό ή μια εξόρυξη εξόρυξης που χτίστηκε ειδικά για να κατακερματιστεί με NeoScrypt ή παρόμοιοι αλγόριθμοι.

Ενώ οι πιο προχωρημένοι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν να δουν μόνοι τους, οι περισσότεροι ξεκινούν με την είσοδό τους σε μια εξορυκτική πισίνα feathercoin όπου η εξουδετερωτική δύναμή σας συνδυάζεται με άλλους για να λύσουν τα μπλοκ ταχύτερα και να μοιραστούν τις ανταμοιβές ανάλογα. Παρόλο που το feathercoin δεν κατατάσσεται ακόμη στα κορυφαία 100 altcoins από την άποψη του μεριδίου αγοράς, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά δραστήρια ορυχεία γύρω από το The Blocks Factory, Give Me Coins και P2Pool.

Πού να αγοράσετε Feathercoin

Εάν η προοπτική εξόρυξης δεν σας ενδιαφέρει, το feathercoin μπορεί να αγοραστεί, να διακινηθεί και να πωληθεί για άλλα κρυπτοσυστήματα όπως bitcoin καθώς και για το fiat νόμισμα, συμπεριλαμβανομένων των δολαρίων σε πολλαπλά χρηματιστήρια. Δύο από τις πιο γνωστές ανταλλαγές που βλέπουν έναν αξιοπρεπή αριθμό συναλλαγών feathercoin είναι το Bittrex και η Cryptopia.

Πορτοφόλια Feathercoin

Ενώ τα χαρτονομίσματα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά είναι (ή μπορούν να αποθηκευτούν) σε φυσικό πορτοφόλι, τα κρυπτοσυστήματα, όπως όλα τα ψηφιακά νομίσματα, πρέπει να αποθηκεύονται σε ψηφιακό πορτοφόλι που βασίζεται σε λογισμικό. Παρόλο που θα βρείτε συνδέσμους για τα πορτοφόλια feathercoin σε όλο τον ιστό, ο μόνος ασφαλής τρόπος να γνωρίζετε ότι κάνετε λήψη της τελευταίας και σωστής έκδοσης είναι να μετακινηθείτε στο κάτω μέρος της επίσημης αρχικής σελίδας του νομίσματος και να επιλέξετε το κουμπί για το συγκεκριμένο λειτουργικό σας σύστημα. Τα πορτοφόλια Feathercoin διατίθενται για πλατφόρμες Android, Linux, macOS και Windows.

Εξερευνώντας το μπλοκ αλυσίδα Feathercoin

Παρόμοια με άλλα εικονικά νομίσματα που χρησιμοποιούν ένα δημόσιο blockchain, όλες οι συναλλαγές feathercoin μπορούν να προβληθούν σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός block explorer όπως το Fsight ή το BitInfoCharts, ο τελευταίος που κατατάσσει τις πιο πολυσύχναστες και πλουσιότερες διευθύνσεις.