Προσαρμόστε τη γραμμή κατάστασης στο Microsoft Office

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα συμφραζόμενα σε Έγγραφα, Φύλλα, Παρουσιάσεις και Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ξέρετε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή κατάστασης στο Microsoft Office;

Πολλοί χρήστες προγραμμάτων όπως το Microsoft Word, το Excel, το PowerPoint και το Outlook βλέπουν την Γραμμή Κατάστασης κάθε μέρα χωρίς να αντιλαμβάνονται τι είναι ή ποιες πρόσθετες πληροφορίες μπορεί να παρέχει.

Αυτή η χρήσιμη γραμμή εργαλείων βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος του περιβάλλοντος χρήστη. Στο Word, για παράδειγμα, οι προεπιλεγμένες πληροφορίες πιθανόν να περιλαμβάνουν Σελίδα 2 από 10 για την τελευταία αναφορά επιχείρησής σας ή 206,017 Λόγια για το επικό φανταστικό μυθιστόρημα που γράφετε.

Αλλά οι επιλογές σας δεν τελειώνουν εκεί. Μπορείτε να επιλέξετε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τα συμφραζόμενα που σχετίζονται με τη θέση σας στο έγγραφο και πολλά άλλα. Τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία κατάστασης εμφανίζουν πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε κάπου αλλού, οπότε σκεφτείτε αυτό ως έναν τρόπο να διατηρήσετε αυτή την πληροφορία μπροστά και κέντρο. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να το προσαρμόσετε για να καλύψετε τις ανάγκες σας για ένα συγκεκριμένο έγγραφο.

Εδώ είναι πώς να κάνετε τα προγράμματα του Office ακόμη πιο εξορθολογισμένα για αυτό που χρειάζεστε.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: Οι 20 πιο πάνω προσαρμογές του Microsoft Office User Interface .

Εδώ είναι πώς:

  1. Εάν δεν εμφανίζεται η Γραμμή κατάστασης ή οι πληροφορίες που αναφέρθηκαν παραπάνω, ενεργοποιήστε την επιλέγοντας το πλαίσιο Αρχείο - Επιλογές - Προβολή - Εμφάνιση - πλαίσιο ελέγχου Γραμμή κατάστασης . Λάβετε υπόψη ότι διαφορετικές εκδόσεις του Office ενδέχεται να απαιτούν ελαφρώς διαφορετικές οδηγίες γι 'αυτό, οπότε αν αυτό δεν λειτουργεί για εσάς, κοιτάξτε κάτω από το κουμπί του Office, επάνω αριστερά.
  2. Εναλλακτικά, για να βρείτε τις επιλογές προσαρμογής, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή κατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι θα τοποθετούσατε τον κέρσορα πάνω σε ένα κομμάτι πληροφοριών, όπως τον αριθμό σελίδων ή τον αριθμό λέξεων, και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στο ποντίκι ή στο trackpad.
  3. Ανατρέξτε στη λίστα των διαθέσιμων πληροφοριών που μπορείτε να εμφανίσετε στη γραμμή κατάστασης. Όταν βρείτε ένα που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε, απλά κάντε κλικ σε αυτό για να το ενεργοποιήσετε για το έγγραφό σας.

Πρόσθετες συμβουλές:

  1. Σημειώστε ότι πρέπει να προσαρμόσετε αυτό για κάθε έγγραφο. Αν θέλετε όλα τα έγγραφα να περιέχουν προσαρμοσμένες πληροφορίες της γραμμής κατάστασης, θα πρέπει να το αλλάξετε στο κανονικό πρότυπο .
  2. Ενδέχεται επίσης να ενδιαφέρεστε για τον τρόπο εισαγωγής ή εξαγωγής προσαρμοσμένων ρυθμίσεων του Office σε άλλη εγκατάσταση αντιγράφων ασφαλείας ή επαναφορά των προσαρμογών της γραμμής εργαλείων του Microsoft Office .
  3. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές που θεωρώ χρήσιμες: