Ποιος δημιούργησε το Διαδίκτυο;

Ο όρος Internet σήμερα αναφέρεται στο παγκόσμιο δίκτυο δημόσιων υπολογιστών που εκτελούν το πρωτόκολλο Internet . Το Διαδίκτυο υποστηρίζει το δημόσιο WWW και πολλά ειδικά λογισμικά προγράμματα-πελάτη / διακομιστή. Η τεχνολογία Internet υποστηρίζει επίσης πολλά ιδιωτικά εταιρικά intranets και ιδιωτικά τοπικά δίκτυα LAN .

Πρόδρομοι στο Διαδίκτυο

Η ανάπτυξη των τεχνολογιών που έγιναν το Διαδίκτυο ξεκίνησε πριν από δεκαετίες. Ο όρος "Διαδίκτυο" δημιουργήθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1970. Την εποχή εκείνη, εφαρμόστηκαν μόνο οι πολύ πενιχρές αρχές ενός δημόσιου παγκόσμιου δικτύου. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, της δεκαετίας του 1980 και της δεκαετίας του 1990, διάφορα μικρότερα εθνικά δίκτυα στις ΗΠΑ εξελίχθηκαν, συγχωνεύθηκαν ή διαλύθηκαν, ενώ στη συνέχεια προσχώρησαν τελικά με διεθνή δίκτυα για να διαμορφώσουν το παγκόσμιο Internet. Βασικά μεταξύ αυτών

Η ανάπτυξη του τμήματος του Διαδικτύου (WWW) του Διαδικτύου συνέβη πολύ αργότερα, αν και πολλοί θεωρούν ότι αυτό συνώνυμο με τη δημιουργία του ίδιου του Διαδικτύου. Όντας το πρωταρχικό άτομο που συνδέεται με τη δημιουργία του WWW, ο Tim Berners-Lee λαμβάνει μερικές φορές πίστωση ως εφευρέτης του Διαδικτύου για το λόγο αυτό.

Δημιουργοί τεχνολογιών Διαδικτύου

Συνοπτικά, κανένα άτομο ή οργανισμός δεν δημιούργησε το σύγχρονο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του Al Gore, του Lyndon Johnson ή οποιουδήποτε άλλου ατόμου. Αντ 'αυτού, πολλοί άνθρωποι ανέπτυξαν τις βασικές τεχνολογίες που αργότερα έγιναν το Διαδίκτυο.