Πώς να προσθέσετε έναν χρονομετρητή αντίστροφης μέτρησης συμβάντων στο Ημερολόγιο Google

Μπορείτε να προσθέσετε μια δυνατότητα στο Ημερολόγιό σας Google που εμφανίζει ένα χρονομετρητή αντίστροφης μέτρησης για την επόμενη σας συνάντηση.

Ο χρονομετρητής αντίστροφης μέτρησης, που ονομάζεται "Επόμενη συνάντηση", είναι μια απλή λειτουργία ημερολογίου που εμφανίζει τις ημέρες, ώρες και λεπτά που απομένουν πριν από την έναρξη του επόμενου προγραμματισμένου συμβάντος σε ένα εύκολο στη χρήση γραφικό στοιχείο στη δεξιά πλευρά της σελίδας του ημερολογίου.

Η λειτουργία της επόμενης συνάντησης είναι διαθέσιμη για δοκιμές από χρήστες στο Google Calendar Labs και είναι απλή ενεργοποίηση και χρήση.

Πώς να βρείτε Labs στο Ημερολόγιο Google

Εάν δεν το γνωρίζετε, το Google Labs είναι μια σελίδα που προσφέρει δυνατότητες και πρόσθετα για πολλές από τις εφαρμογές της, όπως το Ημερολόγιο Google και το Gmail. Αυτές οι λειτουργίες δεν έχουν δοκιμαστεί πλήρως και δεν έχουν μεταφερθεί στο κανονικό Ημερολόγιο Google για όλους, αλλά οι χρήστες μπορούν να τις ενεργοποιήσουν για να τις δοκιμάσουν μέσω των Εργαστηρίων Google.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ανοίξετε τα Εργαστήρια Google στο ημερολόγιό σας:

  1. Ανοίξτε τη σελίδα του Ημερολογίου Google.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις (έχει ένα εικονίδιο σφράγισης πάνω του) στην επάνω δεξιά πλευρά της σελίδας.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις από το μενού.
  4. Στο επάνω μέρος της σελίδας Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Labs .

Η σελίδα Labs θα προσφέρει πολλές δυνατότητες που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του Ημερολογίου Google με κάθε τρόπο. Να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι αυτά δεν είναι "έτοιμα για πρωταρχικό χρόνο", όπως προειδοποιεί η σελίδα. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να μην λειτουργούν τόσο ομαλά για κάθε υπολογιστή και πλατφόρμα έξω εκεί με τον τρόπο που θα δοκιμάσει πλήρως δοκιμασμένο, εφαρμοσμένο και κυκλοφόρητο χαρακτηριστικό ή προϊόν από το Google. Ωστόσο, είναι αρκετά καλά δοκιμασμένα πριν φτάσουν στη σελίδα Labs και δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο το ημερολόγιο ή τα δεδομένα σας.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε εργαστήρια στο Ημερολόγιο Google

Η Google βελτιώνει πάντα το ημερολόγιό της και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μεταβεί σε μια νέα διεπαφή χρήστη. Οι χρήστες γενικά έχουν την επιλογή να αναβαθμίσουν και να δοκιμάσουν νέες εκδόσεις και διατάξεις του Ημερολογίου Google, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα επιστροφής σε παλαιότερη έκδοση, εάν το επιλέξουν.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο Labs μετά από να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του ημερολογίου σας, ενδέχεται να έχετε αναβαθμισμένη έκδοση του Ημερολογίου Google, στην οποία δεν είναι προσβάσιμο το Google Labs.

Ωστόσο, ενδέχεται να μπορείτε να επιστρέψετε στην "κλασική" έκδοση του ημερολογίου σας και να έχετε πρόσβαση στα εργαστήρια. Για έλεγχο, κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιστροφή σε κλασικό ημερολόγιο , εάν είναι διαθέσιμη.

Προσθέτοντας τη δυνατότητα Countdown Countdown

Το χαρακτηριστικό αντίστροφης μέτρησης Ημερολογίου Google είναι έτοιμο από τη σελίδα Labs. Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για να ανοίξετε τη σελίδα Labs του Google Calendar και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία:

  1. Στη σελίδα Labs, μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε τη λειτουργία Next Meeting.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στο στοιχείο Ενεργοποίηση .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση που βρίσκεται στο κάτω μέρος ή στο επάνω μέρος της λίστας πρόσθετων.

Θα επιστρέψετε στην προβολή ημερολογίου και η αντίστροφη μέτρηση στην επόμενη σύσκεψη ή συμβάν σας θα εμφανιστεί στα δεξιά του ημερολογίου σας ως γραφικό στοιχείο στο παράθυρο εργασιών.

Εάν το παράθυρο εργασιών δεν είναι ορατό στο ημερολόγιό σας, ανοίξτε το κάνοντας κλικ στο μικρό αριστερό βέλος που βρίσκεται περίπου στο μισό του δεξιού άκρου του ημερολογίου σας. Το παράθυρο εργασιών θα ανοίξει για να εμφανιστεί η επόμενη αντίστροφη μέτρηση.

Αφαίρεση της δυνατότητας αντίστροφης μέτρησης συμβάντων

Εάν διαπιστώσετε ότι δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αντίστροφης μέτρησης της επόμενης συνεδρίασης, μπορείτε να την καταργήσετε από το ημερολόγιό σας με τον ίδιο τρόπο που προσθέσατε.

  1. Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για να μεταβείτε στη σελίδα Labs του Google Calendar.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λειτουργία της επόμενης σύσκεψης.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή Απενεργοποίηση .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στο κάτω ή το επάνω μέρος της οθόνης.

Το ημερολόγιό σας θα φορτωθεί εκ νέου και η λειτουργία αντίστροφης μέτρησης δεν θα εμφανίζεται πλέον.

Παροχή σχολίων στις λειτουργίες του Google Labs

Επειδή τα χαρακτηριστικά που προσφέρονται στα Εργαστήρια Google εξακολουθούν να ελέγχονται, ως χρήστης, τα σχόλιά σας σχετικά με αυτά είναι πολύτιμα για τη βελτίωσή τους και για να αποφασιστεί εάν έχουν υιοθετηθεί ως τυπικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αντίστροφης μέτρησης της επόμενης συνάντησης ή οποιαδήποτε άλλη λειτουργία και σας άρεσε ή δεν σας άρεσε - ή έχετε προτάσεις για τη βελτίωση της δυνατότητας, ενημερώστε την Google μεταβαίνοντας στη σελίδα Labs και κάνοντας κλικ στην επιλογή Δώστε σχόλια και να κάνετε προτάσεις σχετικά με τα Εργαστήρια Ημερολογίου πάνω από τη λίστα των δυνατοτήτων.