Κατανόηση των διαφορετικών τμημάτων της οθόνης Excel 2010

Γνωρίστε τα μέρη, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε πιο παραγωγικά

Αν είστε νέος στο Excel, η ορολογία του μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Ακολουθεί μια επισκόπηση των κύριων τμημάτων της οθόνης του Excel 2010 και περιγραφές του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται αυτά τα τμήματα. Πολλές από αυτές τις πληροφορίες είναι επίσης εφαρμογή σε νεότερες εκδόσεις του Excel.

Active Cell

Τμήματα της οθόνης Excel 2010. © Ted French

Όταν κάνετε κλικ σε ένα κελί στο Excel, το ενεργό κελί αναγνωρίζεται από το μαύρο περίγραμμα του. Εισάγετε δεδομένα στο ενεργό κελί. Για να μετακινηθείτε σε άλλο κελί και να το ενεργοποιήσετε, κάντε κλικ πάνω του με το ποντίκι ή χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιο.

Καρτέλα αρχείου

Η καρτέλα Αρχείο είναι νέα στο Excel 2010 - είδος. Πρόκειται για αντικατάσταση του κουμπιού του Office στο Excel 2007, το οποίο αντικατέστησε το μενού αρχείων σε παλαιότερες εκδόσεις του Excel.

Όπως το παλιό μενού αρχείων, οι επιλογές καρτέλας Αρχείο σχετίζονται κυρίως με τη διαχείριση αρχείων, όπως το άνοιγμα νέων ή υπαρχόντων αρχείων φύλλου εργασίας, την αποθήκευση, την εκτύπωση και μια νέα λειτουργία που παρουσιάζεται σε αυτή την έκδοση: αποθήκευση και αποστολή αρχείων Excel σε μορφή PDF.

Φόρμουλα μπαρ

Η γραμμή τύπων βρίσκεται πάνω από το φύλλο εργασίας, αυτή η περιοχή εμφανίζει τα περιεχόμενα του ενεργού κελιού. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εισαγωγή ή επεξεργασία δεδομένων και τύπων.

Όνομα κουτί

Βρίσκεται δίπλα στη γραμμή τύπων, το πλαίσιο ονομάτων εμφανίζει την αναφορά κυψέλης ή το όνομα του ενεργού κελιού.

Γραμματοσειρές στήλης

Οι στήλες λειτουργούν κατακόρυφα σε ένα φύλλο εργασίας και το καθένα αναγνωρίζεται από ένα γράμμα στην επικεφαλίδα της στήλης.

Αριθμοί γραμμών

Οι σειρές τρέχουν οριζόντια σε ένα φύλλο εργασίας και αναγνωρίζονται με έναν αριθμό στην επικεφαλίδα σειράς .

Μαζί ένα γράμμα στήλης και ένας αριθμός σειράς δημιουργούν μια αναφορά κυψέλης. Κάθε κελί στο φύλλο εργασίας μπορεί να αναγνωριστεί από αυτόν τον συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών όπως το A1, F456 ή AA34.

Καρτέλες φύλλων

Από προεπιλογή, υπάρχουν τρία φύλλα εργασίας σε ένα αρχείο Excel, αν και μπορεί να υπάρχουν περισσότερα. Η καρτέλα στο κάτω μέρος ενός φύλλου εργασίας σας λέει το όνομα του φύλλου εργασίας, όπως το φύλλο1 ή το φύλλο2.

Κάντε εναλλαγή μεταξύ φύλλων εργασίας κάνοντας κλικ στην καρτέλα του φύλλου που θέλετε να έχετε πρόσβαση.

Η μετονομασία ενός φύλλου εργασίας ή η αλλαγή του χρώματος της καρτέλας μπορεί να καταστήσει ευκολότερη την παρακολούθηση των δεδομένων σε μεγάλα αρχεία υπολογιστικών φύλλων.

Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης

Αυτή η γραμμή εργαλείων μπορεί να προσαρμοστεί για να κρατήσει τις εντολές που χρησιμοποιούνται συχνά. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος στο τέλος της γραμμής εργαλείων για να εμφανίσετε τις επιλογές της γραμμής εργαλείων.

Ταινία

Η Κορδέλα είναι η λωρίδα κουμπιών και εικονιδίων που βρίσκονται πάνω από την περιοχή εργασίας. Η Κορδέλα είναι οργανωμένη σε μια σειρά καρτελών, όπως Αρχείο, Αρχική σελίδα και Φόρμες. Κάθε καρτέλα περιέχει έναν αριθμό συναφών λειτουργιών και επιλογών. Πρώτη εισαγωγή στο Excel 2007, η Κορδέλα αντικατέστησε τα μενού και τις γραμμές εργαλείων που βρέθηκαν στο Excel 2003 και παλαιότερες εκδόσεις.