Μάθετε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε επιπλέον διαστήματα από το Excel

Κάντε το υπολογιστικό σας φύλλο να φαίνεται ωραίο και καθαρό

Όταν τα δεδομένα κειμένου εισάγονται ή αντιγράφονται σε ένα φύλλο εργασίας του Excel, μερικές φορές μπορούν να συμπεριληφθούν επιπλέον κενά μαζί με τα δεδομένα κειμένου. Η λειτουργία TRIM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση των επιπλέον διαστημάτων μεταξύ των λέξεων ή άλλων συμβολοσειρών κειμένου στο Excel - όπως φαίνεται στο κελί Α6 στην παραπάνω εικόνα.

Η λειτουργία απαιτεί, ωστόσο, τα αρχικά δεδομένα να παραμένουν κάπου αλλιώς η έξοδος της λειτουργίας θα εξαφανιστεί.

Συνήθως, είναι καλύτερα να διατηρήσετε τα αρχικά δεδομένα. Μπορεί να είναι κρυμμένο ή να βρίσκεται σε άλλο φύλλο εργασίας για να μην το ξεπεράσει.

Χρησιμοποιώντας τις τιμές επικόλλησης με τη λειτουργία TRIM

Εάν, ωστόσο, το αρχικό κείμενο δεν είναι πλέον απαραίτητο, η επιλογή τιμών πακέτου του Excel καθιστά δυνατή τη διατήρηση του επεξεργασμένου κειμένου κατά την αφαίρεση των αρχικών δεδομένων και της λειτουργίας TRIM.

Πώς λειτουργεί αυτό, όπως περιγράφεται παρακάτω, είναι ότι οι τιμές παστών χρησιμοποιούνται για την επικόλληση της εξόδου TRIM πίσω από τα αρχικά δεδομένα ή σε οποιαδήποτε άλλη επιθυμητή θέση.

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης TRIM

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης.

Η σύνταξη για τη λειτουργία TRIM είναι:

= TRIM (κείμενο)

Κείμενο - τα δεδομένα από τα οποία θέλετε να αφαιρέσετε κενά. Αυτό το επιχείρημα μπορεί να είναι:

Παράδειγμα λειτουργίας TRIM

Στην παραπάνω εικόνα, η λειτουργία TRIM - που βρίσκεται στο κελί A6 - χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει επιπλέον διαστήματα από μπροστά και από μεταξύ των δεδομένων κειμένου που βρίσκονται στο κελί A4 του φύλλου εργασίας.

Στη συνέχεια, η έξοδος της λειτουργίας στο A6 αντιγράφεται και επικολλάται - χρησιμοποιώντας τις τιμές επικόλλησης - πίσω στο κελί A4. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ένα ακριβές αντίγραφο του περιεχομένου στο Α6 στο κελί Α4 αλλά χωρίς τη λειτουργία TRIM.

Το τελευταίο βήμα θα ήταν να διαγράψετε τη λειτουργία TRIM στο κελί Α6 αφήνοντας μόνο τα επεξεργασμένα δεδομένα κειμένου στο κελί A4.

Εισαγωγή της λειτουργίας TRIM

Οι επιλογές για την εισαγωγή της συνάρτησης και το όρισμα της περιλαμβάνουν:

  1. Πληκτρολογήστε την πλήρη λειτουργία: = TRIM (A4) στο κελί A6.
  2. Επιλογή της συνάρτησης και των παραμέτρων της χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας TRIM .

Τα παρακάτω βήματα χρησιμοποιούν το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας TRIM για να εισαγάγετε τη λειτουργία στο κελί A6 του φύλλου εργασίας.

  1. Κάντε κλικ στο κελί A6 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ θα εντοπιστεί η λειτουργία.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες του μενού κορδέλας .
  3. Επιλέξτε Κείμενο από την κορδέλα για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο TRIM στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.
  5. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στη γραμμή κειμένου .
  6. Κάντε κλικ στο κελί A4 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυττάρου ως το όρισμα κειμένου της λειτουργίας.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.
  8. Η γραμμή Αφαίρεση πρόσθετων διαστημάτων μεταξύ λέξεων ή κειμένου θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί A6, αλλά με μόνο ένα κενό μεταξύ κάθε λέξης.
  9. Εάν κάνετε κλικ στο κελί A6, η πλήρης λειτουργία = TRIM (A4) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Επικόλληση των αρχικών δεδομένων με τις τιμές επικόλλησης

Βήματα για να αφαιρέσετε τα αρχικά δεδομένα και τελικά τη λειτουργία TRIM στο κελί A6:

  1. Κάντε κλικ στο κελί A6.
  2. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + c στο πληκτρολόγιο ή κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας - τα επιλεγμένα δεδομένα θα περιβληθούν από τα μυρμήγκια.
  3. Κάντε κλικ στο κελί A4 - η θέση των αρχικών δεδομένων.
  4. Κάντε κλικ στο μικρό βέλος στο κάτω μέρος του κουμπιού Επικόλληση στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού Επιλογές επικόλλησης.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή " Τιμές " στο αναπτυσσόμενο μενού - όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα - για να επικολλήσετε το επεξεργασμένο κείμενο στο πίσω μέρος του κελύφους A4.
  6. Διαγράψτε τη λειτουργία TRIM στο κελί A6 - αφήνοντας μόνο τα επεξεργασμένα δεδομένα στο αρχικό κελί.

Εάν η λειτουργία TRIM δεν λειτουργεί

Σε έναν υπολογιστή, ένας χώρος ανάμεσα στις λέξεις δεν είναι μια κενή περιοχή αλλά ένας χαρακτήρας και, πιστεύω ή όχι, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τύποι διαστημικού χαρακτήρα.

Η λειτουργία TRIM δεν θα καταργήσει όλους τους χαρακτήρες διαστήματος. Συγκεκριμένα, ένας κοινώς χρησιμοποιούμενος χαρακτήρας διαστήματος που δεν θα αφαιρεθεί από το TRIM είναι ο μη σπασμένος χώρος () που χρησιμοποιείται στις ιστοσελίδες.

Εάν έχετε δεδομένα ιστοσελίδας με επιπλέον διαστήματα που το TRIM δεν μπορεί να καταργήσει, δοκιμάστε αυτόν τον εναλλακτικό τύπο φόρμας TRIM που μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.