Τι σημαίνει το LTE;

Μακροπρόθεσμη Εξέλιξη - Ταχύτερο Ασύρματο Δίκτυο 4G

Το LTE σημαίνει Long Term Evolution και είναι ένα ασύρματο ευρυζωνικό πρότυπο 4G . Είναι το ταχύτερο ασύρματο δίκτυο για smartphones και κινητές συσκευές. Έχει αντικαταστήσει προηγούμενα δίκτυα 4G όπως το WiMax και βρίσκεται στη διαδικασία αντικατάστασης του 3G σε πολλές συσκευές.

Το LTE προσφέρει υψηλότερο εύρος ζώνης, που σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης και καλύτερη τεχνολογία που βασίζεται στις φωνητικές κλήσεις ( VoIP ) και streaming πολυμέσων. Είναι καλύτερα προσαρμοσμένο στις εφαρμογές που είναι πιο βαριές και εύρους ζώνης σε κινητές συσκευές.

Βελτιώσεις που προσφέρει η LTE

Το LTE προσφέρει καλύτερη δραστηριότητα στο διαδίκτυο με κινητές συσκευές λόγω των εξής χαρακτηριστικών:

- Αυξήθηκε σημαντικά η ταχύτητα αποστολής και λήψης.

- Χαμηλή καθυστέρηση μεταφοράς δεδομένων.

- Ενισχυμένη υποστήριξη για κινητές συσκευές.

- Είναι πιο κλιμακωτή, έτσι ώστε να υπάρχουν περισσότερες συσκευές συνδεδεμένες σε ένα σημείο πρόσβασης κάθε φορά.

- Διευκρινίζεται για φωνητικές κλήσεις, με ενισχυμένους κωδικοποιητές και βελτιωμένη εναλλαγή. Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται Voice over LTE (VoLTE).

Τι χρειάζεστε για LTE

Για να διατηρήσουμε απλή αυτή τη σελίδα, δεν θα μιλήσουμε για τις σύνθετες απαιτήσεις δικτύου σε επίπεδο παρόχων υπηρεσιών και φορέων δικτύων. Ας το πάρουμε από την πλευρά του χρήστη, από την πλευρά σας.

Πρώτον, χρειάζεστε μόνο μια κινητή συσκευή που υποστηρίζει LTE. Αυτό μπορείτε να βρείτε στις προδιαγραφές της συσκευής. Κανονικά, η ονομασία έρχεται ως 4G-LTE. Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό, αλλά έχετε μια συσκευή που δεν υποστηρίζει LTE, έχετε κολλήσει εκτός αν αλλάξετε τη συσκευή σας. Επίσης, δεν είναι αξιόπιστες όλες οι συσκευές που εμφανίζουν LTE στις προδιαγραφές τους.

Αυτό το ακρωνύμιο δυστυχώς έγινε εργαλείο για το μάρκετινγκ και συχνά παραπλανά. Μερικοί κατασκευαστές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες κατά την παροχή υλικού LTE. Πριν αγοράσετε το smartphone σας ή άλλες συσκευές, διαβάστε τις κριτικές, ελέγξτε τις ετυμηγορίες των δοκιμαστών και δώστε προσοχή στην πραγματική απόδοση LTE της συσκευής.

Στη συνέχεια, βεβαίως, χρειάζεστε έναν πάροχο υπηρεσιών που έχει σταθερή κάλυψη στην περιοχή στην οποία κυκλοφορείτε. Δεν είναι καμία χρήση επενδύοντας σε συσκευές LTE, εάν η περιοχή σας δεν καλύπτεται καλά.

Πρέπει επίσης να εξετάσετε το κόστος. Πληρώνετε για LTE καθώς πληρώνετε για οποιοδήποτε σχέδιο δεδομένων 3G. Στην πραγματικότητα, έρχεται συχνά με το ίδιο σχέδιο δεδομένων, όπως μια ενημέρωση. Αν η LTE δεν είναι διαθέσιμη σε μια περιοχή, η σύνδεση μεταβαίνει αυτόματα σε 3G.

Ιστορία του LTE

Το 3G ήταν αρκετά επανάσταση σε σχέση με το κυψελοειδές 2G, αλλά ακόμα δεν είχε το γροθιά της ταχύτητας. Το ITU-R, το σώμα που ρυθμίζει τις συνδέσεις και τις ταχύτητες, ήρθε το 2008 με ένα αναβαθμισμένο σύνολο προδιαγραφών απαιτήσεων που θα ικανοποιούσαν τις σύγχρονες ανάγκες για βελτιωμένους τρόπους επικοινωνίας και κατανάλωσης δεδομένων, όπως Voice over IP, βίντεο ροής, μεταφορά δεδομένων, συνεργασία σε πραγματικό χρόνο κλπ. Αυτή η νέα σειρά προδιαγραφών ονομάστηκε 4G, δηλαδή η τέταρτη γενιά. Η ταχύτητα ήταν μία από τις κύριες προδιαγραφές.

Ένα δίκτυο 4G, σύμφωνα με αυτές τις προδιαγραφές, θα παρέχει ταχύτητες έως και 100 Mbps κατά τη διάρκεια της κίνησης, όπως σε ένα αυτοκίνητο ή τρένο, και έως και 1Gbps όταν σταματήσει. Αυτοί ήταν υψηλοί στόχοι, και δεδομένου ότι η ITU-R δεν είχε λόγο στην εφαρμογή τέτοιων προτύπων, έπρεπε να χαλαρώσει τους κανόνες λίγο, έτσι ώστε οι νέες τεχνολογίες να θεωρηθούν 4G παρά το χαμηλό των προαναφερθέντων ταχυτήτων.

Η αγορά ακολούθησε και ξεκινήσαμε 4G υλοποιήσεις. Παρόλο που δεν είμαστε αρκετά στο σημείο ενός gigabit ανά δευτερόλεπτο, τα δίκτυα 4G σημείωσαν σημαντική βελτίωση σε σχέση με την 3G. Το WiMax ήταν μια παραλλαγή, αλλά δεν επιβίωσε κυρίως λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιούσε μικροκύματα και απαιτούσε οπτική επαφή για αξιοπρεπείς ταχύτητες.

Το LTE είναι μια τεχνολογία 4G και είναι η ταχύτερη από τώρα. Η δύναμή της έγκειται σε διάφορους παράγοντες. Χρησιμοποιεί ραδιοκύματα, σε αντίθεση με τα 3G και WiMAX, τα οποία χρησιμοποιούν μικροκύματα. Αυτό είναι που την προκαλεί να λειτουργήσει σε υπάρχον υλικό. Αυτό επίσης αναγκάζει τα δίκτυα LTE να έχουν καλύτερη διείσδυση σε απομακρυσμένες περιοχές και να έχουν μεγαλύτερη κάλυψη. Το LTE χρησιμοποιεί εν μέρει καλώδια οπτικών ινών , καλύτερο κωδικοποιητές για σήματα κωδικοποίησης και βελτιώθηκε για μεταφορά πολυμέσων και επικοινωνίες δεδομένων.