Μια λίστα των μηχανών αναζήτησης που πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντί για το Google

Δοκιμάστε αυτές τις άλλες μηχανές αναζήτησης για να βρείτε αυτό που ψάχνετε online

Όλοι γνωρίζουν ότι η Google είναι βασιλιάς όταν πρόκειται για αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αλλά αν δεν είστε όλοι που εντυπωσίασε με τα αποτελέσματα της Google που παίρνετε ή αν απλά ψάχνετε για αλλαγή σκηνικού, τότε ίσως ψάχνετε για μια λίστα με τις μηχανές αναζήτησης που περιλαμβάνουν εναλλακτικές λύσεις που είναι ίσως ακριβώς όπως καλό όπως το Google (ή ακόμα καλύτερα ανάλογα με ακριβώς τι ψάχνετε).

Η Google μπορεί να είναι η μηχανή αναζήτησης της επιλογής για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά δεν χρειάζεται να είναι δική σας εάν βρείτε κάτι άλλο που πραγματικά σας αρέσει να χρησιμοποιείτε. Ακολουθούν μερικές άλλες μηχανές αναζήτησης που αξίζουν τον έλεγχο.

Bing

Φωτογραφία © Kajdi Szabolcs / Getty Images

Το Bing είναι η μηχανή αναζήτησης της Microsoft. Ίσως να θυμάστε ότι προηγουμένως ονομάζεται Windows Live Search και το MSN Search back την ημέρα. Είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης πίσω από την Google. Το Bing είναι μια πολύ πιο οπτική μηχανή αναζήτησης, παρέχοντας στους χρήστες διαφορετικά εργαλεία και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να κερδίσουν Bing Rewards που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να λάβουν κάρτες δώρων και να συμμετάσχουν σε κληρώσεις. Περισσότερο "

Yahoo

Φωτογραφία © Ethan Miller / Getty Images

Το Yahoo είναι μια άλλη δημοφιλής μηχανή αναζήτησης που είναι στην πραγματικότητα γύρω από ακόμη περισσότερο από την Google. Δεν είναι πολύ πίσω από τον Bing ως την τρίτη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης. Αυτό που κάνει το Yahoo ξεχωρίζει από το Google και το Bing είναι ότι είναι γνωστό ως δικτυακή πύλη και όχι απλά μια αυτόνομη μηχανή αναζήτησης. Το Yahoo παρέχει στους χρήστες του ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που εστιάζουν σε όλα, από τα ψώνια και τα ταξίδια μέχρι το σπορ και την ψυχαγωγία. Περισσότερο "

Παρακαλώ

Στιγμιότυπο οθόνης του Ask.com

Ίσως θυμηθείτε μια εποχή που ο Ask ζητήθηκε να ζητήσει από τον Jeeves. Παρόλο που δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο τα δύο μεγάλα που αναφέρονται παραπάνω, πολλοί άνθρωποι το αγαπούν για την απλή μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σαν μια κανονική μηχανή αναζήτησης απλά πληκτρολογώντας σε οποιονδήποτε όρο που δεν έχει τεθεί ως ερώτηση. Θα πάρετε μια λίστα αποτελεσμάτων σε μια παρόμοια διάταξη με την Google με δημοφιλείς σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις στο πλάι. Περισσότερο "

DuckDuckGo

Στιγμιότυπο οθόνης του DuckDuckGo.com

Το DuckDuckGo είναι μια μοναδική εναλλακτική λύση για το απλό γεγονός ότι υπερηφανεύεται για τη διατήρηση της "πραγματικής ιδιωτικότητας" χωρίς καμία παρακολούθηση ιστού από τους χρήστες της. Επίσης, εστιάζει στην παροχή κορυφαίων αποτελεσμάτων αναζήτησης, βοηθώντας τους χρήστες να διευκρινίσουν τι αναζητούν και διατηρώντας το spam ανεπαρκώς. Εάν είστε εξαιρετικά επιλεκτικοί για το σχεδιασμό και θέλετε την καθαρότερη, πιο όμορφη εμπειρία αναζήτησης, το DuckDuckGo είναι ένα must-try. Περισσότερο "

IxQuick

Στιγμιότυπο οθόνης του IxQuick.com

Όπως το DuckDuckGo, το IxQuick έχει να κάνει με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, καλώντας την "την πιο ιδιωτική μηχανή αναζήτησης στον κόσμο". Υποστηρίζει επίσης ότι παρέχει αποτελέσματα αναζήτησης που είναι πιο ολοκληρωμένα και πιο ακριβή από άλλες μηχανές αναζήτησης λόγω της προηγμένης τεχνολογίας metasearch. Το IxQuick χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σύστημα αξιολόγησης πέντε αστέρων για να σας βοηθήσει να δείτε ποια αποτελέσματα σχετίζονται καλύτερα με το ερώτημά σας. Περισσότερο "

Wolfram Alpha

Στιγμιότυπο οθόνης του WolframAlpha.com

Ο Wolfram Alpha υιοθετεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση στην αναζήτηση, εστιάζοντας στην υπολογιστική γνώση. Αντί να σας δίνουμε συνδέσμους σε ιστοσελίδες και έγγραφα, σας δίνει αποτελέσματα με βάση τα δεδομένα και τα δεδομένα που βρίσκει από εξωτερικές πηγές. Η σελίδα αποτελεσμάτων θα σας δείξει ημερομηνίες, στατιστικά στοιχεία, εικόνες, γραφήματα και κάθε είδους άλλα σχετικά πράγματα σύμφωνα με ό, τι αναζητήσατε. Είναι μια από τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης για πολύ αναλυτικές ερωτήσεις που βασίζονται στη γνώση. Περισσότερο "

Yandex

Στιγμιότυπο οθόνης του Yandex.com

Το Yandex είναι στην πραγματικότητα η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται στη Ρωσία. Έχει μια καθαρή ματιά, είναι εύκολο στη χρήση και οι δυνατότητες μετάφρασής της είναι μια μεγάλη βοήθεια για τους ανθρώπους που χρειάζονται να μεταφράσουν πληροφορίες μεταξύ διαφορετικών γλωσσών. Η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης έχει μια παρόμοια (αλλά πιο καθαρή) διάταξη σε αυτό που έχει η Google και οι χρήστες μπορούν επίσης να πραγματοποιούν αναζήτηση μέσω εικόνων, βίντεο, ειδήσεων και πολλά άλλα. Περισσότερο "

Παρόμοια αναζήτηση ιστότοπου

Στιγμιότυπο οθόνης της SimilarSiteSearch.com

Αν και αυτό δεν θα αντικαταστήσει πλήρως την Google ή οποιαδήποτε άλλη τυποποιημένη μηχανή αναζήτησης, αξίζει να αναφέρουμε εδώ. Παρόμοια αναζήτηση ιστότοπου σάς επιτρέπει να συνδέσετε οποιαδήποτε δημοφιλή διεύθυνση URL ιστότοπου για να πάρετε μια σελίδα αποτελεσμάτων συγκρίσιμων ιστότοπων. Επομένως, αν θέλετε να δείτε ποιοι άλλοι δικτυακοί τόποι βίντεο υπάρχουν εκεί, μπορείτε να πληκτρολογήσετε "youtube.com" στο πεδίο αναζήτησης για να δείτε ποιες παρόμοιες τοποθεσίες εμφανίζονται. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτή η μηχανή αναζήτησης έχει ευρετηριάσει μόνο πολύ μεγάλους και δημοφιλείς ιστότοπους, επομένως είναι απίθανο να λάβετε αποτελέσματα για μικρότερους, λιγότερο γνωστούς ιστότοπους. Περισσότερο "