Πότε είναι τα γενέθλια της Google;

Τα γενέθλια της Google μετατοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά επί του παρόντος γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου. Το ακριβές έτος της "γέννησης" της Google εξαρτάται από το πώς το μετράτε.

Το καλοκαίρι του 1995, ο Larry Page και ο Sergey Brin συναντήθηκαν για πρώτη φορά

Ο Larry Page σκόπευε να παρακολουθήσει το Στάνφορντ για το γυμνάσιο, και ο Σεργκέι Μπριν ήταν ο σπουδαστής δευτεροετούς διάρκειας που είχε ανατεθεί να τον δείξει. Ο Larry Page αποφάσισε να παρευρεθεί στο Στάνφορντ. Ο Brin και η Page δεν ήταν άμεσοι φίλοι - όλοι πίστευαν ότι ο άλλος ήταν «ενοχλητικός», αλλά συζητούσαν ο ένας τον άλλον για φιλία και συνεργασία. Οι δύο νέοι φοιτητές άρχισαν να συνεργάζονται για ένα νέο πρόγραμμα μηχανών αναζήτησης μαζί.

Τον Ιανουάριο του 1996, άρχισαν να εργάζονται σε μια νέα μηχανή αναζήτησης

Ο Larry Page ξεκίνησε το έργο ως διδακτορική του διατριβή. Η ιδέα ήταν να ανιχνευθούν και να ταξινομηθούν τα αποτελέσματα αναζήτησης βασισμένα χαλαρά στην ιδέα της "παραπομπής", η οποία είναι κυρίως ακαδημαϊκό νόμισμα. Στην ακαδημαϊκή έρευνα, οι ακαδημαϊκοί παρακολουθούν την καταμέτρηση των παραπομπών (που παραπέμπει στην εργασία σας) ως μέτρηση του πόσο έγκυρος είναι το γράψιμό σας. Αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα, και ο Μελετητής Google θα σας πει, μεταξύ άλλων, την καταμέτρηση των αναφορών σας. (Παρόλο που η Google Scholar σας δίνει τον αριθμό των παραπομπών, οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί προτιμούν να χρησιμοποιούν το Web of Science όταν έχουν πρόσβαση).

Ο Larry Page εργάστηκε σε αυτή τη νέα μηχανή αναζήτησης BackRub ως έναν τρόπο να μεταφράσει την ιδέα της καταμέτρησης των παραπομπών στον αυξανόμενο Παγκόσμιο Ιστό. Στην πραγματικότητα, η ιδέα να γίνει "μηχανή αναζήτησης" συνέβη μετά την εξέλιξη του έργου. Αρχικά ενδιαφέρεται για τη γραφική απεικόνιση του Παγκόσμιου Ιστού και στη συνέχεια η σελίδα και ο Brin συνειδητοποίησαν ότι αυτό θα έκανε μια φανταστική μηχανή αναζήτησης των καταναλωτών. Προηγουμένως, οι μηχανές αναζήτησης ανιχνεύθηκαν με βάση το πόσες φορές μια λέξη-κλειδί αναφέρθηκε ή ήταν πραγματικά διαχειριζόμενες πύλες, όπως το Yahoo! που ταξινόμησαν όλες τις δροσερές τοποθεσίες που γνώριζαν σε κατηγορίες.

Αυτή η νέα μηχανή αναζήτησης BackRub χρησιμοποίησε μια καινοτόμο νέα προσέγγιση για την εύρεση σελίδων που ταξινομήθηκαν ανάλογα με τη σχετικότητα. Η μηχανή αναζήτησης μετονομάστηκε σε Google και ο αλγόριθμος που χρησιμοποίησε ονομάστηκε PageRank . Ο Sergey Brin ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα και συνεργάστηκε με την Page για να αναπτύξει τον νέο κινητήρα. Το έργο έγινε τόσο μεγάλο που άρχισε να φέρνει στο δίκτυό του το Stanford στα γόνατά του.

Η σελίδα και ο Brin ήταν πεπεισμένοι να εγκαταλείψουν το σχολείο grad και να προσπαθήσουν να ξεκινήσουν το Google ως εκκίνηση. (Το Google είναι ένα όνομα που έρχεται ως παιχνίδι στη λέξη "googol", που είναι ένας αριθμός που αντιπροσωπεύεται από ένα που ακολουθείται από εκατό μηδενικά.)

Το Google εκκινεί

Ο τομέας Web www.google.com καταχωρήθηκε το 1997 , αλλά η Google άνοιξε επίσημα για τις επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο του 1998 .

Έτσι έχουμε τα 1995, 1996, 1997 και 1998 ως πιθανές ημερομηνίες έναρξης της Google.

Γενικά, η Google χρησιμοποιεί την επίσημη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Google για το 1998 για να υπολογίσει την ηλικία της σε χρόνια. Με τους περισσότερους λογαριασμούς, η αληθινή ημέρα του επίσημου ανοίγματος της Google ήταν η 7η Σεπτεμβρίου, αλλά η Google έχει μετατοπίσει την ημερομηνία γύρω, "ανάλογα με το πότε οι άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν κέικ". Πιθανόν ήταν η επέτειος του βομβαρδισμού του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου που προκάλεσε την αλλαγή της ημερομηνίας.

Τα τελευταία χρόνια, τα γενέθλια της Google γιορτάζουν γενικά στις 27 Σεπτεμβρίου . Αναμείνετε να δείτε ένα doodle Google εκείνη την ημερομηνία. Εάν θέλετε να πάρετε μια πρώιμη sneak peek της εορταστικής Google, δοκιμάστε να εξετάσετε το Google σε μια χώρα με μια παλαιότερη ζώνη ώρας.

Εδώ είναι ένα άλλο γεγονός διασκέδασης. Εάν έχετε εγγραφεί για έναν Λογαριασμό Google, θα δείτε μια προσωπική dudle γενεθλίων για τα γενέθλιά σας.