Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ετικέτες Nofollow και γιατί τις χρειάζεστε

Οι ετικέτες Nofollow λένε στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης ότι δεν θέλετε να δώσετε τη σύνδεση σε οποιοδήποτε "χυμό Google". Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενέργεια για μερικούς ή για όλους τους συνδέσμους στη σελίδα σας.

Το PageRank επινοήθηκε από τον συνιδρυτή και τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Larry Page, και είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για τη θέση των σελίδων στην Google. Η Google βλέπει συνδέσμους σε άλλους ιστότοπους ως ψήφοι εμπιστοσύνης ότι ο ιστότοπος έχει περιεχόμενο quaility. Δεν είναι απολύτως δημοκρατικό. Οι σελίδες που θεωρούνται σημαντικές λόγω του υψηλότερου επιπέδου PageRank , με τη σειρά τους, ασκούν μεγαλύτερη επιρροή συνδέοντας. Αυτή η μεταφορά σημασίας ονομάζεται επίσης " χυμός Google " .

Αυτό είναι υπέροχο όταν προσπαθείτε να κάνετε τις σελίδες πιο σημαντικές και είναι συνηθισμένη πρακτική όταν συνδέεστε με καλές πηγές πληροφοριών ή άλλες σελίδες στο δικό σας ιστότοπο. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν φορές που δεν θέλετε να είστε τόσο φιλανθρωπικοί.

Όταν το Nofollow λειτουργεί

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου θέλετε να συνδεθείτε με έναν ιστότοπο, αλλά δεν θέλετε να μεταφέρετε σε αυτό χυμούς Google. Η διαφήμιση και οι συνδέσεις θυγατρικών είναι ένα μεγάλο παράδειγμα. Αυτές είναι οι σύνδεσμοι στους οποίους έχετε είτε καταβληθεί απεριόριστα για να προσφέρετε έναν σύνδεσμο είτε πληρώνετε με προμήθεια για οποιεσδήποτε πωλήσεις που κάνει κάποιος άλλος ακολουθώντας τον σύνδεσμό σας. Αν η Google σας καταγράψει ότι περάσατε το PageRank από έναν πληρωμένο σύνδεσμο, το βλέπουν ως ανεπιθύμητο και θα μπορούσατε τελικά να καταργηθείτε από τη βάση δεδομένων της Google .

Μια άλλη περίπτωση μπορεί να είναι όταν θέλετε να επισημάνετε κάτι σαν ένα κακό παράδειγμα στο Διαδίκτυο. Παραδείγματος χάριν, βρίσκετε ένα παράδειγμα ενός ψεύτικου ψέματος που λέγεται στο Διαδίκτυο (κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ, έτσι;) και θέλετε να επιστήσετε την προσοχή στην παραπληροφόρηση, αλλά να μην της δώσετε κάποια ώθηση Google.

Υπάρχει μια εύκολη λύση. Χρησιμοποιήστε την ετικέτα nofollow . Η Google δεν θα ακολουθήσει τον σύνδεσμο και θα παραμείνετε σε καλή κατάσταση με τη μηχανή αναζήτησης . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μετα- ετικέτα nofollow για να ακυρώσετε συνδέσμους για μια ολόκληρη σελίδα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο για κάθε σελίδα. Στην πραγματικότητα, αν είστε blogger θα πρέπει να είστε καλός γείτονας και να δώσετε στους αγαπημένους σας ιστότοπους μια ώθηση. Εφόσον δεν σας πληρώνουν γι 'αυτό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το nofollow σε μεμονωμένους συνδέσμους απλά πληκτρολογώντας rel = "nofollow" μετά τη σύνδεση στην ετικέτα href. Ένας τυπικός σύνδεσμος θα μοιάζει με:

rel="nofollow"> Το άγκυρο κειμένου εδώ.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό.

Εάν έχετε ένα blog ή ένα φόρουμ, ελέγξτε τις ρυθμίσεις διαχείρισης. Οι πιθανότητες είναι καλές που θα μπορείτε να κάνετε όλα τα σχόλια nofollow, και ίσως να έχει ήδη ρυθμιστεί με αυτόν τον τρόπο από προεπιλογή. Αυτός είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε το spam σχολιασμό. Πιθανώς θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε ανεπιθύμητα μηνύματα, αλλά τουλάχιστον οι spammers δεν θα ανταμειφθούν με το χυμό Google. Στις παλιές μέρες του Διαδικτύου, το spam σχολίων ήταν ένα κοινό φτηνό τέχνασμα για την ενίσχυση της κατάταξης του ιστοτόπου σας.

No Limlow Περιορισμοί

Λάβετε υπόψη ότι η ετικέτα nofollow δεν καταργεί έναν ιστότοπο από τη βάση δεδομένων της Google. Η Google δεν ακολουθεί αυτήν την εμφάνιση του συνδέσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σελίδα δεν θα εμφανίζεται στη βάση δεδομένων Google από συνδέσμους που έχει δημιουργήσει κάποιος άλλος.

Όχι κάθε μηχανή αναζήτησης τιμά τους συνδέσμους που δεν ακολουθούν ή τις αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, η πλειονότητα της αναζήτησης στο Web γίνεται με την Google, οπότε έχει πολύ νόημα να τηρείτε το πρότυπο της Google σε αυτό το θέμα.