Πώς να μετακινήσετε το Blog σας από το WordPress στο Blogger

Το WordPress2Blogger δεν είναι πλέον διαθέσιμο από το 2015. Μπορεί να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα άλλα εργαλεία μετατροπής του WordPress που βρέθηκαν εδώ, αλλά φαίνεται να είναι κάπως παραμελημένα και έχουν πολύ πιο εμπλεκόμενες διαδικασίες. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να λειτουργήσουν, αν και απαιτεί τη λήψη του κώδικα και την εκτέλεση της δέσμης Python από εσάς.

Εδώ είναι η Παλαιά Διαδικασία

Η μετακίνηση ενός ιστολογίου από το WordPress στο Blogger ήταν στην πραγματικότητα αρκετά απλή, αρκεί να είχατε διοικητική πρόσβαση στο blog σας WordPress. Το γραφείο της Google στο Σικάγο φιλοξενεί μια ομάδα μηχανικών γνωστή ως Front of Liberation Front, που πραγματικά κάνει αυτό αρκετά εύκολο. Ο στόχος είναι να μεταφέρετε δεδομένα προς και από οποιοδήποτε εργαλείο Google και ενώ δεν υπάρχει ένα εργαλείο για να μετακινήσετε απευθείας τον ιστότοπό σας WordPress στο Blogger με ένα μόνο κλικ, η Google απλοποίησε τη διαδικασία και φιλοξένησε τους απαραίτητους πόρους ανοιχτού κώδικα.

Ένα πράγμα που δεν θα εισαγάγει είναι η γενική εμφάνιση και η αίσθηση του ιστολογίου σας. Αυτό χειρίζεται το θέμα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα νέο θέμα στο Blogger, αλλά δεν μπορείτε να εισαγάγετε το θέμα WordPress .

Εξαγωγή

Πρώτον, πρέπει να εξαγάγετε το ιστολόγιό σας WordPress. Εάν διατηρείτε ένα ιστολόγιο ενός ατόμου, αυτό συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα.

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας όπου και αν φιλοξενείτε. Στην περίπτωσή μας, χρησιμοποιούμε ένα blog που φιλοξενείται στον δικό μας τομέα με τη δική μας εγκατάσταση λογισμικού WordPress. Μπορεί να έχετε ξεκινήσει ένα blog στο WordPress.com. Αν ναι, η διαδικασία είναι η ίδια.
  2. Μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου.
  3. Κάντε κλικ στο Εργαλεία: Εξαγωγή
  4. Θα έχετε κάποιες επιλογές εδώ. Εάν θέλετε μόνο τις αναρτήσεις ή μόνο τις σελίδες, μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε να εξάγετε και τα δύο.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη αρχείου εξαγωγής.

Θα καταλήξετε να κατεβάσετε ένα αρχείο εξαγωγής με ένα όνομα που μοιάζει με το "nameoftheblog.wordpress.dateofexport.xml". Αυτό είναι ένα αρχείο XML ειδικά σχεδιασμένο ως αντίγραφο ασφαλείας του περιεχομένου του WordPress. Αν σκοπεύετε να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από ένα διακομιστή WordPress σε άλλο, έχετε ρυθμίσει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να μασάζ τα δεδομένα για να τα πάρουμε στη μορφή που χρειαζόμαστε.

Μετατροπή

Ενημέρωση: Αυτή είναι η διαδικασία που φαίνεται να έχει διακοπεί.

Το Front Liberation Front φιλοξενεί ένα έργο ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Μετατροπείς Blog του Google. Είναι σχεδιασμένο να κάνει ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Το εργαλείο μετατροπής του WordPress στο Blogger θα λάβει αυτό το αρχείο XML και θα αλλάξει τη σήμανση στη μορφή του Blogger.

  1. Μεταφορτώστε το αρχείο σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο WordPress στο Blogger .
  2. Πατήστε Μετατροπή.
  3. Αποθηκεύστε το αρχείο που έχετε μετατρέψει στο σκληρό σας δίσκο.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πάρετε ένα αρχείο που ονομάζεται "blogger-export.xml". Το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει πραγματικά είναι η σήμανση XML.

Εισαγωγή

Τώρα που έχετε μετατρέψει τα παλιά σας δεδομένα ιστολογίου σε μορφή για το Blogger, πρέπει να εισαγάγετε αυτό το ιστολόγιο στο Blogger. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο ιστολόγιο ή να εισαγάγετε το περιεχόμενό σας σε ένα υπάρχον ιστολόγιο. Οι ημερομηνίες των δημοσιεύσεών σας θα είναι ό, τι ημερομηνία ήταν στο WordPress. Αν είχατε ένα παλιό ιστολόγιο που ξεχάσατε ή δεν συνειδητοποιήσατε ότι θα μπορούσατε να εισαγάγετε, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να γεμίσετε το περιεχόμενό σας.

  1. Συνδεθείτε στο Blogger και μεταβείτε στις ρυθμίσεις του ιστολογίου σας. Τα βήματα που χρησιμοποιείτε για να φτάσετε εκεί ενδέχεται να διαφέρουν λίγο ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε την παλιά ή τη νέα έκδοση του πίνακα ελέγχου του Blogger.
  2. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις: Άλλο
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή ιστολογίου
  4. Θα πρέπει να περιηγηθείτε στο blogger-import.xml. Μην δοκιμάσετε το αρχικό αρχείο WordPress. Δεν θα λειτουργήσει. Μπορεί να χρειαστεί να εισαγάγετε κάποιο κείμενο CAPTCHA για να εμποδίσετε κάποιον να χρησιμοποιήσει μια δέσμη ενεργειών για να χάσει τον λογαριασμό σας και να εισάγει μια δέσμη μηνυμάτων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.
  5. Επιλέξτε αν θέλετε να δημοσιεύσετε αυτόματα όλες τις αναρτήσεις. Καταργήστε την επιλογή αυτού του πλαισίου, εάν θέλετε οι αναρτήσεις σας να εισαχθούν ως πρόχειρες δημοσιεύσεις. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή ιδέα αν θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση της εργασίας σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν εισαχθεί όπως αναμένεται.

Συγχαρητήρια, τελειώσατε. Επιθεωρήστε τις αναρτήσεις σας για να βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες και το περιεχόμενό σας έχουν κάνει το ταξίδι.

Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε όλοι το blog που έχει μετακομίσει και να αποκρύψετε το παλιό σας ιστολόγιο αφού όλα έχουν εισαχθεί με επιτυχία. Αυτό βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου στην περιοχή Ρυθμίσεις: Απόρρητο στο WordPress. Θα πρέπει τουλάχιστον να το αποκρύψετε από τις μηχανές αναζήτησης ακόμα κι αν επιλέξετε να κρατήσετε δημοσίως τις θέσεις. Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε και τα δύο ιστολόγια όπως είναι, αλλά αυτό μπορεί να προκαλεί σύγχυση στους επισκέπτες του ιστολογίου και μπορεί επίσης να επηρεάσει την τοποθέτησή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης Google, διότι το διπλό περιεχόμενο μπορεί να σας κάνει να μοιάζετε με ένα ιστολόγιο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.