Τι σημαίνει το YOLO και πώς να το χρησιμοποιήσετε

ΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ! Μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη σωστή ετικέτα Hashtag

Έχετε δει πιθανώς την «YOLO» ή την έκδοση hashtag «#YOLO» στις σελίδες του Facebook, τις συνδέσεις Reddit και τις φωτογραφίες των meme . Αλλά τι ακριβώς σημαίνει;

Το YOLO είναι το "μόνο που ζείτε μια φορά", ένα σύγχρονο θαυμασμό του ενθουσιασμού που έχει φτάσει στη δημοτικότητα του ιού από το 2011. Αν προσθέσετε το σημάδι λίρας (hashtag), το #YOLO γίνεται μια λέξη-κλειδί με δυνατότητα αναζήτησης στο Facebook και το Twitter.

Αυτή η έκφραση είναι η εξέλιξη της φράσης «carpe diem» («καταλάβετε την ημέρα»).

Χρησιμοποιείται για να εμπνεύσει το θάρρος και τη γενναιότητα, ή να δικαιολογήσει να κάνει κάτι ηλίθιο και ενοχλητικό. Θα δείτε το γράμμα YOLO με τα τέσσερα γράμματα, καθώς και με την ένδειξη hashtag "#YOLO".

Παράδειγμα χρήσης YOLO:

(Lusinda): Έτσι λοιπόν, οι δύο από εμάς αποφάσισαν να πηδούν το σαββατοκύριακο στο εσωτερικό πάρκο.

(Dirge): Τι; Είσαι τρελός?

(Lusinda): YOLO!

(Subzero): hahaha, φοβερό! Εύχομαι να έχω τις μπάλες να το κάνω αυτό!

Παράδειγμα χρήσης YOLO:

(Χρήστης 1): Υπάρχει μια γραμμή φερμουάρ στο Λας Βέγκας που θέλω να δοκιμάσω. Έχει περίπου 8 τετράγωνα πάνω από την οδό Fremont.

(Χρήστης 2): Wha; Κρεμαστά από ένα καλώδιο;

(Χρήστης 1): Ναι, ελέγξτε το σε αυτό το βίντεο εδώ

(Χρήστης 2): Φίλε είσαι καρύδια δεν θα το έκανα ποτέ

(Χρήστης 1): YOLO!

Παράδειγμα χρήσης YOLO:

(Emma): Εντάξει, αυτό είναι πραγματικά wacky, αλλά ο Kevin και εγώ πρόκειται να πάρουμε την πρόκληση ενός τσιπ αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα παιδιά μας τολμούσαν!

(Joern): Ποια είναι η πρόκληση ενός τσιπ;

(Tigs): OMG, θα το κάνεις αυτό; Παρακολούθησα αυτό το βίντεο σε αυτό και δεν υπάρχει τρόπος να με καταφέρετε να το κάνω αυτό! https://www.youtube.com/watch?v=UAQkpcHM__I

(Emma): hahaha, YOLO! Επιπλέον, τα παιδιά μας δεν θα μας άφηναν ποτέ να το ζήσουμε αν δεν το κάνουμε, γιατί οι γονείς του Sean την έκαναν την περασμένη εβδομάδα

Παράδειγμα χρήσης YOLO:

(Greg): Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Shauna μου μίλησε για να πάω σε μια βήμα αερόμπικ βήμα απόψε

(McStraz): Ροκ, μάγκα! Αυτό θα είναι μια μεγάλη προπόνηση!

(Γκρεγκ): Ουμ, Γιόλο, σωστά; Hah, αν εμετρωθώ στο δάπεδο του αεροβικού, σας κατηγορώ ότι είπατε στον Shauna σχετικά με αυτές τις μαθήματα γυμναστικής!

Το YOLO είναι μία από τις πολλές πολιτιστικές περιγραφές που διαδίδονται ως μιμίδια και ιικές ιδιαιτερότητες στο διαδίκτυο.

Εκφράσεις παρόμοιες με το YOLO:

Πώς να κεφαλαιοποιήσετε και να σημειώσετε συντομεύσεις στο Web και σε γραπτά μηνύματα:

Η κεφαλαιοποίηση είναι μια μη ανησυχία όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ομιλία . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά γράμματα (π.χ. rofl) και η έννοια είναι ίδια. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR . Και οι δύο είναι μια αποδεκτή μορφή, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL , και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στην ανταλλαγή μηνυμάτων σας είναι να γνωρίζετε ποιος είναι το κοινό σας, γνωρίζοντας αν το περιβάλλον είναι άτυπο ή επαγγελματικό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε καλή κρίση. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία.

Από την άλλη πλευρά, αν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον που εργάζεται ή με κάποιον πελάτη ή πωλητή εκτός της επιχείρησής σας, αποφύγετε τις συντομογραφίες εντελώς. Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείτε από την πλευρά του να είστε πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τις επικοινωνίες σας με το χρόνο από το αντίστροφο.