Τι είναι το Meme;

Όσο περισσότερο ξέρετε για τα μιμίδια, το πιο δροσερό είστε

Ένα «meme» είναι ένα πολιτισμικό σύμβολο ή μια κοινωνική ιδέα που μεταδίδεται από ιό.

Η πλειοψηφία των σύγχρονων μιμών είναι φωτογραφίες με επικάλυψη που προορίζονται να είναι αστείες, συχνά ως ένας τρόπος να γελοιοποιήσουμε δημοσίως την ανθρώπινη συμπεριφορά. Άλλα μίμμες μπορεί να είναι βίντεο και λεκτικές εκφράσεις. Μερικά μιμίδια έχουν βαρύτερο και φιλοσοφικό περιεχόμενο.

Ο κόσμος των μιμών (ο οποίος περιγράφεται με τις «ομάδες») είναι αξιοσημείωτος για δύο λόγους: είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο και τα μνήματα συμπεριφέρονται σαν μια μάζα μολυσματικής γρίπης και ψυχρών ιών, ταξιδεύοντας από άνθρωπο σε άνθρωπο γρήγορα μέσω των κοινωνικών μέσων .

Σύμφωνα με τον Cecil Adams τουStraightDope.com, η έννοια των μιμών «είναι είτε βαθιά είτε πραγματικά, πραγματικά προφανής».

Υπόμνημα παραδείγματα

Τα περισσότερα σύγχρονα μίγματα διαδικτύου έχουν κάποιο στοιχείο χιούμορ:

Τα παραδείγματα του Mme Shock

Μερικά μίμματα διαδικτύου είναι επίσης σχετικά με την αξία σοκ και το δράμα:

Παράδειγμα αστικών μύθων

Άλλα μίμεις είναι αστικοί μύθοι που μοιάζουν με κάποιο μάθημα ζωής:

Παραδείγματα Κοινωνικών Meme

Μερικά μίμματα στο διαδίκτυο είναι για βαθύτερο φιλοσοφικό περιεχόμενο ή κοινωνικό σχόλιο:

Τα παραδείγματα των συνομιλιών

Σε μερικές περιπτώσεις, ένα μίμη επιτυγχάνει φήμη ως συνομιλητική έκφραση:

Ποιος χρησιμοποιεί Memes;

Η πλειοψηφία των μιμών διαδικτύου μεταδίδεται με 20 χιλιάδες χιλιάδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι υπερ-συνδεδεμένη και ερωτευμένη με τα κοινωνικά μέσα. Η μέση ηλικία των χρηστών των meme αυξάνεται, όμως, καθώς οι χρήστες της Generation X και του Baby Boomer ανακαλύπτουν τη διασκέδαση διασκέδασης της εξάπλωσης των μιμών στα spreads τους.

Ποιος (είδος) Εμπορικών μνημών;

Η λέξη "meme" εισήχθη για πρώτη φορά από τον εξελικτικό βιολόγο Richard Dawkins το 1976. Το "Meme" προέρχεται από την ελληνική λέξη "mimema" (που σημαίνει "κάτι μιμούμενο", American Heritage Dictionary). Ο Dawkins χαρακτήρισε τα μιμίδια ως μια μορφή πολιτιστικού πολλαπλασιασμού, που είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να μεταδίδουν μεταξύ τους κοινωνικές μνήμες και πολιτιστικές ιδέες. Σε αντίθεση με τον τρόπο με τον οποίο το DNA και η ζωή θα εξαπλωθούν από τοποθεσία σε τοποθεσία, μια ιδέα μιμού θα ταξιδέψει επίσης από το μυαλό στο μυαλό.

Πώς τα Memes γίνονται δημοφιλή

Το Διαδίκτυο, με καθαρή αίσθηση της στιγμιαίας επικοινωνίας του, είναι το πώς εξάπλωσε τώρα τα σύγχρονα μνήματα στα inbox του άλλου. Ένας σύνδεσμος με ένα βίντεο του YouTube του Rick Astley, ένα αρχείο που συνοδεύει μια ταινία Star Wars Kid, μια υπογραφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα απόσπασμα του Chuck Norris ... αυτά είναι μερικά παραδείγματα σύγχρονων συμβόλων και πολιτισμών που διαδίδονται μέσω των online μέσων. Το Facebook και το Twitter , φυσικά, συνεχίζουν να οδηγούν το πακέτο για άμεσα ιικά μιμίδια.

Το μεγαλύτερο μέρος των μιμών διαδικτύου θα συνεχίσει να είναι το χιούμορ και οι κρουαζιέρες, καθώς αυτά προσελκύουν την προσοχή των ανθρώπων πιο γρήγορα από το περιεχόμενο βαθύτερων μιμνών. Αλλά καθώς οι χρήστες γίνονται πιο περίπλοκοι στη σκέψη τους, αναμένουν ότι τα μιμίδια θα γίνουν προοδευτικά πιο πνευματικά και φιλοσοφικά. Με μια δέυτερη σκέψη . . .