Υπάρχει διπλότυπο όνομα στο δίκτυο

Τι μπορείτε να κάνετε για την επίλυση διπλών ζητημάτων ονόματος δικτύου με συσκευές Windows

Μετά την εκκίνηση ενός υπολογιστή Microsoft Windows συνδεδεμένου σε ένα τοπικό δίκτυο , ενδέχεται να εμφανιστεί ένα από τα ακόλουθα μηνύματα λάθους :

"Υπάρχει διπλό όνομα στο δίκτυο"

"Υπάρχει διπλό όνομα"

"Δεν συνδεθήκατε επειδή υπάρχει ένα διπλό όνομα στο δίκτυο" (σφάλμα συστήματος 52)

Αυτά τα σφάλματα θα εμποδίσουν όλους τους υπολογιστές με Windows να συμμετάσχουν στο δίκτυο. Η συσκευή θα ξεκινήσει και θα λειτουργεί μόνο σε κατάσταση εκτός λειτουργίας (αποσυνδεδεμένη).

Γιατί τα ζητήματα διπλότυπων ονομάτων εμφανίζονται στα Windows

Αυτά τα σφάλματα εντοπίζονται μόνο σε δίκτυα που έχουν παλαιούς υπολογιστές με Windows XP ή χρησιμοποιούν Windows Server 2003. Οι υπολογιστές-πελάτες των Windows εμφανίζουν το "Ένα διπλό όνομα υπάρχει στο δίκτυο" όταν ανιχνεύουν δύο συσκευές με το ίδιο όνομα δικτύου. Αυτό το σφάλμα μπορεί να ενεργοποιηθεί με διάφορους τρόπους:

Σημειώστε ότι ο υπολογιστής στον οποίο αναφέρονται αυτά τα σφάλματα δεν είναι απαραιτήτως μία από τις συσκευές που έχουν διπλό όνομα. Τα λειτουργικά συστήματα των Microsoft Windows XP και Windows Server 2003 χρησιμοποιούν το NetBIOS και το σύστημα Windows Internet Naming Service (WINS) για τη διατήρηση μιας κοινόχρηστης βάσης δεδομένων όλων των ονομάτων δικτύου. Στη χειρότερη περίπτωση, οποιαδήποτε και κάθε συσκευή NetBIOS στο δίκτυο ενδέχεται να αναφέρει αυτά τα ίδια σφάλματα. (Σκεφτείτε το ως ένα ρολόι γειτονιάς όπου οι συσκευές εντοπίζουν ένα πρόβλημα στο δρόμο. Δυστυχώς, τα μηνύματα σφάλματος των Windows δεν λένε ακριβώς ποια συσκευές γειτονίας έχουν τη διαφωνία ονόματος.)

Η επίλυση του διπλού ονόματος υπάρχει σφάλματα

Για να επιλύσετε αυτά τα σφάλματα σε ένα δίκτυο των Windows, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εάν το δίκτυο χρησιμοποιεί μια ομάδα εργασίας των Windows, βεβαιωθείτε ότι το όνομα της ομάδας εργασίας είναι διαφορετικό από το όνομα ( SSID ) οποιωνδήποτε δρομολογητών ή ασύρματων σημείων πρόσβασης
  2. Προσδιορίστε ποιες δύο συσκευές Windows έχουν το ίδιο όνομα. Ελέγξτε κάθε όνομα υπολογιστή στον Πίνακα Ελέγχου.
  3. Στον Πίνακα Ελέγχου, αλλάξτε το όνομα ενός από τους παραβαίνοντες υπολογιστές σε ένα που δεν χρησιμοποιείται από άλλους τοπικούς υπολογιστές αλλά και διαφορετικό από το όνομα της ομάδας εργασίας των Windows και στη συνέχεια επανεκκινήστε τη συσκευή
  4. Σε οποιαδήποτε συσκευή όπου εξακολουθεί να υπάρχει το μήνυμα σφάλματος, ενημερώστε τη βάση δεδομένων WINS του υπολογιστή για να καταργήσετε τυχόν παρατεταμένη αναφορά στο παλιό όνομα.
  5. Εάν λαμβάνετε σφάλμα συστήματος 52 (βλ. Παραπάνω), ενημερώστε τη διαμόρφωση του διακομιστή των Windows, ώστε να έχει μόνο ένα όνομα δικτύου.
  6. Σκεφτείτε σοβαρά την αναβάθμιση οποιωνδήποτε παλαιών συσκευών των Windows XP σε μια νεότερη έκδοση των Windows.

Περισσότερα - Ονομασία υπολογιστών στα δίκτυα των Windows