Μπορεί ένα Modified Sine Wave Inverter Damage Electronics

Εξισορρόπηση τροποποιημένων τιμών κυλινδροειδών κυμάτων ημιτονοειδών με την πιθανότητα ζημιάς

Πήγατε για ψώνια για έναν καθαρό αναστροφέα ημιτονοειδούς κύματος για το τροχόσπιτο σας, ώστε να μπορείτε να τρέχετε τα ηλεκτρονικά σας ενώ βρίσκεστε στην άγρια ​​φύση. Πέρασα έναν τροποποιημένο μετατροπέα ημιτονοειδούς κύματος σε πολύ καλή τιμή, αλλά έχετε ακούσει ότι ένας τροποποιημένος μετατροπέας ημιτονοειδούς κύματος μπορεί να βλάψει πιθανώς ηλεκτρονικές συσκευές και πρέπει να γνωρίζετε την αλήθεια πριν κάνετε την αγορά σας.

Υπάρχουν μόνο δύο τύποι ηλεκτρονικών συσκευών που πρέπει να ανησυχήσετε όταν χρησιμοποιείτε έναν μετατροπέα ημιτονοειδούς κύματος: συσκευές που χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος και ορισμένες κατηγορίες ευαίσθητου ιατρικού εξοπλισμού.

Εάν τα ηλεκτρονικά σας συστήματα δεν εμπίπτουν σε καμία από αυτές τις δύο κατηγορίες, τότε είναι εξαιρετικά απίθανο ένας τροποποιημένος μετατροπέας ημιτονοειδούς κύματος να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά. Ενώ ένας καθαρός μετατροπέας ημιτονοειδούς κύματος είναι ασφαλής για χρήση σε ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών, το μεγαλύτερο κόστος που συνδέεται με τους καθαρούς ημιτονοειδείς μετατροπείς δεν αξίζει πάντα.

Πώς τροποποιούνται οι τροποποιημένοι μετατροπείς κυματοειδούς κύματος και οι μετατροπείς καθαρών κυμάτων ημιτονοειδούς κύματος

Τόσο οι καθαροί όσο και οι τροποποιημένοι μετατροπείς ημιτονοειδούς κύματος λαμβάνουν 12V DC από μια μπαταρία και την μετατρέπουν σε κάτι που προσεγγίζει την ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος που είναι συνήθως διαθέσιμη από τις πρίζες τοίχου στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Το AC αντιπροσωπεύει εναλλασσόμενο ρεύμα, το οποίο αναφέρεται στο γεγονός ότι η εναλλασσόμενη ισχύς αλλάζει περιοδικά την κατεύθυνση. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί ως ένα ημιτονοειδές κύμα που ανεβαίνει ελαφρά και πέφτει και αλλάζει αμέσως την πολικότητα όταν χτυπάει μηδενικά βολτ.

Στους μετατροπείς ημιτονοειδούς κύματος, η ισχύς εναλλασσόμενου ρεύματος που παράγεται από τον αντιστροφέα ταιριάζει πολύ με ένα πραγματικό ημιτονοειδές κύμα. Στους μετατροπείς ημιτονοειδούς κύματος, η πολικότητα μεταβάλλεται απότομα από θετική σε αρνητική. Οι απλούστεροι μετατροπείς παράγουν ένα τετραγωνικό κύμα, όπου η πολικότητα αναδιπλώνεται εμπρός και πίσω, ενώ άλλοι μετασχηματιστές ημιτονοειδούς κύματος δημιουργούν μια σειρά βημάτων που προσεγγίζουν περισσότερο ένα πραγματικό ημιτονοειδές κύμα.

Δεδομένου ότι η παραγωγή ενός τροποποιημένου ημιτονοειδούς κύματος είναι μια πολύ απλούστερη διαδικασία από τη δημιουργία ενός καθαρού ημιτονοειδούς κύματος, οι τροποποιημένοι μετατροπείς ημιτονοειδούς κύματος είναι συνήθως πολύ λιγότερο δαπανηροί. Το συμβιβασμό είναι ότι κάποια ηλεκτρονικά απλά δεν λειτουργούν σωστά ή μπορεί ακόμη και να υποστούν βλάβη εάν δεν τροφοδοτούνται από ένα καθαρό ημιτονοειδές κύμα.

Συσκευές που μπορεί να έχουν καταστραφεί από έναν τροποποιημένο μετατροπέα ημιτονοειδούς κύματος

Ενώ είστε πιθανώς ωραία χρησιμοποιώντας έναν ανέξοδη μετασχηματιστή ημιτονοειδούς κύματος στο τροχόσπιτό σας, υπάρχουν μερικά διαφορετικά πράγματα που δεν θέλετε να τρέξετε από ένα τροποποιημένο ημιτονοειδές κύμα. Οτιδήποτε χρησιμοποιεί ένα μοτέρ εναλλασσόμενου ρεύματος δεν πρόκειται να λειτουργήσει με πλήρη ισχύ σε ένα τροποποιημένο ημιτονοειδές κύμα. Συσκευές όπως τα ψυγεία, τα μικροκύματα και οι συμπιεστές που χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρες AC δεν θα λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά σε ένα τροποποιημένο ημιτονοειδές κύμα, όπως θα γινόταν σε ένα καθαρό ημιτονοειδές κύμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η λειτουργία ενός κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα τροποποιημένο ημιτονοειδές κύμα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση πλεονάζουσας θερμότητας που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον εξοπλισμό. Ίσως είστε εντάξει για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συσκευές με έναν τροποποιημένο μετατροπέα ημιτονοειδούς κύματος, αλλά το κάνετε με δική σας ευθύνη.

Το άλλο κύριο πράγμα που πρέπει να ανησυχείτε για τους τροποποιημένους ημιτονοειδείς μετατροπείς κύματος είναι ο ευαίσθητος ιατρικός εξοπλισμός. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε CPAP για να βοηθήσετε να διορθώσετε τις apneas όταν κοιμάστε, θα είστε καλύτερα με ένα καθαρό ημιτονοειδές μετατροπέα κύματος . Ορισμένοι κατασκευαστές CPAP προειδοποιούν ότι μπορείτε να καταστρέψετε το μηχάνημά σας με έναν τροποποιημένο ημιτονοειδές μετατροπέα και άλλοι προσδιορίζουν ότι η CPAP θα λειτουργήσει αλλά η μονάδα του υγραντήρα μπορεί να καταστραφεί.

Άλλοι τύποι ιατρικού εξοπλισμού, όπως συγκεντρωτές οξυγόνου, χρειάζονται επίσης ένα καθαρό ημιτονοειδές κύμα. Σε αυτούς τους τύπους περιπτώσεων, είστε καλύτερα χρησιμοποιώντας καθαρή ημιτονοειδή ισχύ ή ψάχνετε για μια μονάδα που μπορεί να τροφοδοτείται από DC χωρίς την ανάγκη για έναν μετατροπέα καθόλου, αν είναι διαθέσιμος.

Ορισμένες συσκευές υποφέρουν από ανεπιθύμητες παρεμβολές από έναν τροποποιημένο μετατροπέα ημιτονοειδούς κύματος. Μπορείτε να τροφοδοτήσετε ένα ραδιόφωνο με έναν τροποποιημένο μετατροπέα ημιτονοειδούς κύματος, αλλά μπορεί να πάρει παρεμβολές από το τροποποιημένο ημιτονοειδές κύμα, γεγονός που θα μπορούσε να δυσκολέψει την ακρόαση.

Άλλες συσκευές που μπορεί να μην λειτουργούν με έναν τροποποιημένο μετατροπέα ημιτονοειδούς κύματος

Ορισμένες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί ή δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά χωρίς καθαρό ημιτονοειδές κύμα περιλαμβάνουν:

Συσκευές που τυπικά λειτουργούν καλά με έναν τροποποιημένο μετατροπέα ημιτονοειδούς κύματος

Ο κατάλογος των ηλεκτρονικών ειδών που λειτουργούν συνήθως καλά με ένα τροποποιημένο ημιτονοειδές κύμα είναι πολύ μακρύς για να μπείτε εδώ. Αρκεί να πείτε ότι αν δεν χρησιμοποιήσει έναν ηλεκτροκινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος, δεν είναι ένα ευαίσθητο ιατρικό εξοπλισμό και δεν ταιριάζει σε κανένα από τα άλλα σενάρια που δεν υπάρχουν, πιθανότατα θα είστε στη σαφή .

Εάν η συσκευή που θέλετε να τροφοδοτείται χρησιμοποιεί έναν ανορθωτή για να αλλάξει το AC σε DC, είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα έχετε κάποια προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι ο φορητός σας υπολογιστής πιθανώς θα είναι εντάξει, αν και ορισμένοι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι η μη χρήση ενός καθαρού ημιτονοειδούς μετατροπέα κυμάτων θα συντομεύσει το λειτουργικό κύκλο ζωής του φορητού ηλεκτρικού πλίνθου.

Εάν η συσκευή που θέλετε να ενεργοποιήσετε λειτουργεί στην πρώτη θέση, όπως ένας φορητός υπολογιστής, προτιμάτε να ψάχνετε έναν τρόπο να παρακάμψετε τη μετάβαση από το DC σε AC και να επιστρέψετε στο DC. Εάν αυτό φαίνεται περίπλοκο, ίσως είναι πιο εύκολο να το σκεφτείτε από την άποψη του κινητού σας τηλεφώνου.

Όταν φορτίζετε το τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητό σας, δεν συνδέετε τον αντιστροφέα και συνδέετε τον φορτιστή τοίχου σας. Συνδέετε απευθείας την πρίζα του αναπτήρα του αυτοκινήτου σας , η οποία είναι ευκολότερη και πιο αποτελεσματική. Οι φορητοί υπολογιστές και πολλές άλλες συσκευές μπορούν επίσης να τροφοδοτούνται απευθείας από μια πηγή τροφοδοσίας συνεχούς ρεύματος ακριβώς με τον ίδιο προσαρμογέα.