Ποια είναι τα συστήματα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας;

Τα συστήματα προειδοποίησης για την αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας είναι μια ομάδα τεχνολογιών ασφάλειας που έχουν σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για την πρόληψη ατυχημάτων μεγάλης ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομους και αυτοκινητόδρομους. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι συστημάτων προειδοποίησης για την αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, και ορισμένα από αυτά είναι πιο προληπτικά από άλλα. Προειδοποιώντας τον οδηγό ή ακόμα και με αυτόματες διορθωτικές ενέργειες, τα συστήματα αυτά μπορούν να αποτρέψουν πολλές συγκρούσεις και ατυχήματα σε τροχιά εκτός δρόμου.

Πώς λειτουργεί η Προειδοποίηση Αναχώρησης Λωρίδας;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι τεχνολογιών προειδοποίησης αναχώρησης από την λωρίδα κυκλοφορίας. Ενώ όλοι έχουν τον ίδιο γενικό σκοπό, επιτυγχάνουν αυτόν τον στόχο με ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους:

  1. Προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα (LDW) - Αυτά τα συστήματα αντιπροσωπεύουν την πρώτη επανάληψη της τεχνολογίας προειδοποίησης αναχώρησης από την λωρίδα κυκλοφορίας και είναι τα λιγότερο επεμβατικά. Όταν ένα όχημα εξοπλισμένο με αυτό το είδος συστήματος παρασύρεται μακριά από το κέντρο της λωρίδας του, ο οδηγός λαμβάνει μια προειδοποίηση. Ο οδηγός είναι τότε υπεύθυνος για τη λήψη διορθωτικών μέτρων.
  2. LSA (Lane Keeping Assist) - Επίσης γνωστό ως LKS (Lane- Keeping Assist ) και άλλα παρόμοια ονόματα, αυτή η έκδοση της τεχνολογίας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από τα αρχικά συστήματα LDW. Όταν το όχημα κινείται υπερβολικά σε μια ή την άλλη πλευρά και ο οδηγός δεν κάνει διορθωτική ενέργεια, το σύστημα θα εφαρμόσει ροπή στο τιμόνι. Εκτός αν ο οδηγός καταπολεμά ενεργά το σύστημα, αυτό μπορεί να οδηγήσει το όχημα πίσω στο κέντρο της λωρίδας.
  3. Lane Centering Assist (LCA) - Αυτή είναι η πιο επεμβατική μορφή της τεχνολογίας. Αντί να παράσχει προειδοποίηση ή να κλωτσήσει μόνο όταν το όχημα κινείται προς την άκρη της λωρίδας του, αυτός ο τύπος συστήματος είναι στην πραγματικότητα ικανός να διατηρεί πάντα ένα όχημα στο κέντρο της λωρίδας του.
Τα συστήματα προειδοποίησης και διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας μπορούν να παράσχουν ειδοποιήσεις ή να λάβουν διορθωτικά μέτρα για να κρατήσουν ένα όχημα στη λωρίδα του. Τζέρεμι Λουκκόνεν

Τα συστήματα προειδοποίησης για την αναχώρηση από την πρώιμη λωρίδα χρησιμοποίησαν συνήθως μια ενιαία βιντεοκάμερα για την παρακολούθηση των σημάνσεων των λωρίδων, αλλά τα σύγχρονα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιούν οπτικούς αισθητήρες, λέιζερ ή ραντάρ.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν αυτά τα συστήματα για την παροχή διορθωτικών ενεργειών διαφέρουν επίσης από την μία κατάσταση στην άλλη.

Ορισμένα από τα πρώτα συστήματα διατήρησης λωρίδων χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ευστάθειας για να διατηρήσουν ένα όχημα στη λωρίδα του. Αυτό επιτεύχθηκε με την εφαρμογή ελαφράς πίεσης πέδησης στους κατάλληλους τροχούς. Τα σύγχρονα συστήματα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά χειριστήρια διεύθυνσης για να παρέχουν πραγματικά μια ήπια διόρθωση διεύθυνσης.

Ποιο είναι το σημείο προειδοποίησης για την αναχώρηση από τη λωρίδα και την υποβοήθηση της λωρίδας;

Σύμφωνα με την εθνική διοίκηση οδικών μεταφορών, περίπου το 70% όλων των θανάτων από μονοκινητήριες οδούς στις Ηνωμένες Πολιτείες συμβαίνουν σε τροχαίο ατυχήματα. Δεδομένου ότι τα ατυχήματα κατά την οδήγηση σε τροχιά συμβαίνουν όταν ένα όχημα εγκαταλείπει τη λωρίδα του και οδηγείται από το οδόστρωμα, τα συστήματα προειδοποίησης για την αναχώρηση από τη λωρίδα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών θανατηφόρων ατυχημάτων.

Θεωρητικά, η προειδοποίηση για την αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας έχει τεράστιο δυναμικό. Στην πραγματικότητα, η AAA λέει ότι η προειδοποίηση για την αναχώρηση από τη λωρίδα θα μπορούσε να εξαλείψει τελείως το 50% όλων των επικεφαλίδων συγκρούσεων.

Το πρόβλημα είναι ότι τα δεδομένα δοκιμών πραγματικού κόσμου δεν έχουν μέχρι τώρα κατορθώσει να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στα σχετικά λίγα οχήματα εκεί έξω με προειδοποίηση για την αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ή θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο άλλο ζήτημα που δεν έχει ακόμη γίνει σαφές.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας;

Αν το όχημά σας διαθέτει σύστημα απογείωσης λωρίδας ή λωρίδα διατήρησης λωρίδας, είναι καλή ιδέα να υπολογίσετε τον τύπο που έχετε. Δεδομένου ότι αυτές οι δύο κατηγορίες συστημάτων απόπλου από λωρίδες προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα προστασίας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε με ποιον έχετε να αντιμετωπίσετε. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε τους περιορισμούς αυτών των συστημάτων.

Τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με σύστημα LDW θα εκδώσουν μια προειδοποίηση εάν το όχημά σας αρχίσει να παρασύρεται από τη λωρίδα του. Αν είστε εξοικειωμένοι με την ηχητική προειδοποίηση ή ψάχνετε για το οπτικό συμβόλαιο στην παύλα σας, θα είστε σε θέση να λάβετε διορθωτικά μέτρα για να αποφύγετε ένα ατύχημα.

Αν το όχημά σας είναι εξοπλισμένο με Υποβοήθηση Λειτουργίας Λιμένων, έχετε ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας. Ωστόσο, αυτά τα συστήματα δεν αποτελούν δικαιολογία για την αποσπασματική οδήγηση. Είναι σε θέση να παρέχουν μικρές ποσότητες διορθωτικού φρεναρίσματος ή διεύθυνσης, αλλά εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνετε ενήμεροι για το περιβάλλον σας κάθε φορά που βρίσκεστε στο δρόμο.

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με LKA και το προσαρμοστικό cruise control μπορεί να οδηγήσει το ίδιο, αλλά η τεχνολογία εξακολουθεί να είναι ένα κακό υποκατάστατο ενός οδηγού συναγερμού .

Επιλογή συστήματος προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας

Επειδή οι διαφορετικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν διαφορετικές προειδοποιήσεις για την αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας και τις τεχνολογίες διατήρησης λωρίδων κυκλοφορίας, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές. Έτσι, εάν βρίσκεστε στην αγορά για ένα καινούριο αυτοκίνητο και κάνετε πολλή οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη αυτά τα συστήματα.

Εδώ είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να εξετάσουμε κατά την εξέταση ενός οχήματος που περιλαμβάνει ένα σύστημα προειδοποίησης απόκλισης λωρίδας κυκλοφορίας:

Ποιοι είναι οι περιορισμοί της προειδοποίησης για την αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας και την υποβοήθηση της λωρίδας κυκλοφορίας;

Τα σύγχρονα συστήματα προειδοποίησης για την αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας είναι πιο αξιόπιστα από τις προηγούμενες επαναλήψεις της τεχνολογίας, αλλά ακόμη και τα πιο προηγμένα παραδείγματα έχουν περιορισμούς.

Αυτά τα συστήματα βασίζονται συχνά σε οπτικές πληροφορίες για την παρακολούθηση της σχετικής θέσης ενός οχήματος μέσα στη λωρίδα του, οπότε οτιδήποτε συγκαλύπτει τους δείκτες λωρίδας θα καταστήσει την τεχνολογία άχρηστη. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως δεν μπορείτε να βασιστείτε σε LDW ή LKS σε έντονη βροχή, χιόνι, ή εάν υπάρχει υπερβολικός φωτισμός από τον ήλιο.

Τα σήματα στροφών μπορούν επίσης να κλείσουν το σύστημα αναχώρησης ή λωρίδας λωρίδας. Όλα αυτά τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να απενεργοποιούνται εάν ενεργοποιείται ένα σήμα στροφής, το οποίο εμποδίζει την τεχνολογία να σας αγωνιστεί κάθε φορά που αλλάζετε λωρίδες. Αν κατά λάθος αφήσετε το σήμα στροφής μετά την αλλαγή των λωρίδων, το σύστημα θα παραμείνει αδρανές.