Το εργαλείο διαγνωστικού ελέγχου αυτοκινήτου OBD2 Best Budget

Εάν έχετε αξιοπρεπή γνώση των αυτοκινήτων, ίσως ήδη γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει πραγματικό υποκατάστατο των εργαλείων διαγνωστικού ελέγχου αυτοκινήτων που έχει στη διάθεσή του ένας επαγγελματίας διαγνωστικός τεχνικός. Αυτά τα εργαλεία, φυσικά, αποτελούνται συνήθως από κάτι σαν Snap-on MODIS και από μια πληθώρα προηγούμενης εμπειρίας που διαγνώσει παρόμοια προβλήματα. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν σίγουρα τρόποι για ένα αποφασισμένο do-it-yourselfer να εξοικονομήσετε χρήματα κατά τη διάρκεια δύσκολων οικονομικών περιόδων χρησιμοποιώντας τους σωστούς αναγνώστες κώδικα .

Φτάνοντας στους Κώδικες

Τα απλούστερα εργαλεία σάρωσης είναι πραγματικά μόνο αναγνώστες κωδικών OBD-II και αυτό μπορεί να είναι αυτό που το τοπικό κατάστημα ανταλλακτικών σας προσπαθεί να σας πουλήσει ή να νοικιάσει. Αυτός ο τύπος εργαλείου σάρωσης τείνει να είναι πολύ προσιτός και μπορεί να σας φτάσει στο σωστό δρόμο, αλλά γνωρίζοντας τον κωδικό προβλήματος είναι μόνο το πρώτο βήμα σε μια δυνητικά μεγάλη και πολύπλοκη διαγνωστική διαδικασία.

Ζωντανή ροή δεδομένων

Για να είναι ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο διαγνωστικού ελέγχου αυτοκινήτου, ο σαρωτής πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διασυνδέεται με τον υπολογιστή του αυτοκινήτου και να εμφανίζει ζωντανά δεδομένα. Ορισμένα εργαλεία σάρωσης σχεδιάζονται μόνο για να εμφανίζουν μια μακρά λίστα με όλες τις διαθέσιμες τιμές δεδομένων, ενώ άλλες σας επιτρέπουν να τραβήξετε συγκεκριμένα αναγνωριστικά παραμέτρων (PID) και να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη λίστα. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διάγνωσης, καθώς σας επιτρέπει να παρακολουθείτε προβλήματα κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής κίνησης.

Μπορείτε να βρείτε αξιοπρεπή σαρωτές που εκτελούν αυτές τις λειτουργίες για κάτω από εκατό δολάρια, αν και η φθηνότερη επιλογή μπορεί να είναι ένας σαρωτής ELM 327 . Αυτοί οι σαρωτές συνδέονται στη θύρα OBD2 και χρησιμοποιούν μικροελεγκτή ELM 327 για να διασυνδέσουν τον υπολογιστή στο αυτοκίνητό σας με ένα τηλέφωνο, tablet ή φορητό υπολογιστή μέσω ασύρματης σύνδεσης ή σύνδεσης USB. Αν έχετε ήδη μία από αυτές τις συσκευές, τότε θα πρέπει να μπορείτε να αγοράσετε κάποιο λογισμικό ELM 327 premium και να έρθετε ακόμα κάτω από την τιμή ενός παραδοσιακού σαρωτή.

Τα καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία αυτοκινήτου περιλαμβάνουν διαγνωστικές διαδικασίες

Το μόνο πράγμα που όλα τα προσιτά αναγνωριστικά κώδικα και τα εργαλεία σάρωσης δεν είναι η βάση γνώσεων που διαθέτουν τα καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία αυτοκινήτου, όπως το MODIS. Εκτός από το τράβηγμα των κωδικών και την προβολή των δεδομένων με έναν εξαιρετικά αποδοτικό τρόπο, οι επαγγελματίες σαρωτές παρέχουν επίσης στους τεχνικούς διαγνωστικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στη ρίζα ενός προβλήματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό περιλαμβάνει συγκεκριμένες διαδικασίες για να ελεγχθεί κατά πόσον τα διάφορα εξαρτήματα είναι σε κατάσταση λειτουργίας, ο οποίος είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η μέθοδος "ρίψε μέρη σε αυτό" της επισκευής αυτοκινήτων. Τα περισσότερα καλά καταστήματα έχουν επίσης πρόσβαση σε προγράμματα όπως το Mitchell και το Alldata που παρέχουν επίσης ανεκτίμητα διαγράμματα διαγνωστικών ροών και διαδικασίες δοκιμών.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με: Scan Tools Vs. Αναγνώστες κωδικών

Οι επαγγελματίες διαγνωστικοί τεχνικοί έχουν επίσης έναν πλούτο προσωπικής εμπειρίας για να αξιοποιήσουν και κανένα προσιτό διαγνωστικό εργαλείο αυτοκινήτου δεν πρόκειται να παράσχει είτε αυτές είτε τις διαγνωστικές διαδικασίες που θα λάβετε από ένα εργαλείο όπως το MODIS ή λογισμικό όπως το Alldata. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις τύχη. Όπως συμβαίνει σε πολλούς άλλους τομείς, το Διαδίκτυο έχει αποδειχθεί ότι είναι ευνοϊκό στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Υπάρχει μια ποικιλία δωρεάν (και αμειβόμενων) διαθέσιμων υπηρεσιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με ένα προσιτό εργαλείο σάρωσης, όπως ένα σαρωτή ELM 327, για να διαγνώσετε το φως της μηχανής ελέγχου.

Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητό σας, κάποιος άλλος πιθανότατα το έχει βιώσει πριν και πιθανότατα έχει δημοσιεύσει το θέμα στο Διαδίκτυο.