Τέσσερις τρόποι αντιμετώπισης με κακές οσμές αυτοκινήτων

01 από 05

Κορυφή Τέσσερις τρόποι για να διορθώσετε τις κακές μυρωδιές αυτοκινήτων

Διορθώστε αυτή την κακή μυρωδιά του αυτοκινήτου προτού να βγει από το χέρι. Flynn Larsen / Συλλογή Mix / Getty

Η ενασχόληση με τις κακές μυρωδιές των αυτοκινήτων μπορεί να είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Πρώτον, πρέπει να καταλάβετε γιατί το αυτοκίνητο σας βρωμάει, και στη συνέχεια θα πρέπει να διορθώσετε το πρόβλημα. Στην περίπτωση των μυρωδιών που προκαλούνται από μηχανικά προβλήματα , αυτό μπορεί να είναι το τέλος του. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά όταν η επίπονη οσμή έχει το χρόνο να διαρρεύσει πραγματικά σε κάθε γωνιά και κεκλιμένο χώρο στο χώρο των επιβατών σας, θα μείνετε με ένα αυτοκίνητο που εξακολουθεί να εκτοξεύεται.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι που μπορεί να είναι χρήσιμες για την απομάκρυνση μιας κακής οσμής όταν έχει αντιμετωπιστεί η πηγή της οσμής, επομένως είναι συνήθως μια καλή ιδέα να ξεκινήσετε με τα βασικά και να πάτε από εκεί.

Εδώ είναι τέσσερις από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από μια κακή μυρωδιά αυτοκινήτων.

02 του 05

Ξεσπάστε το Shop Vac

Η κενού μπορεί να βοηθήσει να πάρει μυρωδιές από χαλί και ταπετσαρίες. Άλαν Θορντόν / Πέτρα / Getty

Πιστέψτε το ή όχι, η ηλεκτρική σκούπα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από πολλές διαφορετικές κακές μυρωδιές αυτοκινήτων. Μπορεί να μην κάνει το κόλπο μόνο από μόνο του, αλλά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Εάν έχετε ένα κενό κατάστημα ή μια ισχυρή φορητή μονάδα, τότε είστε έτοιμοι. Εάν δεν το κάνετε, τότε θα θέλετε να αναζητήσετε ένα συνεργείο επισκευής, βενζινάδικο ή πλυντήριο αυτοκινήτων που έχει ένα κενό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να περάσετε και τα χαλιά και την ταπετσαρία, προσέχοντας να χτυπήσετε κάθε τετραγωνική ίντσα.

Η κενού συχνά κάνει το τέχνασμα, αλλά ιδιαίτερα οι επίμονες οσμές μπορεί να απαιτούν καθαρισμό με ατμό. Ή μπορείτε να προχωρήσετε σε μια από τις άλλες μεθόδους και να αφήσετε τον καθαρισμό με ατμό για αργότερα.

03 του 05

Απορροφήστε και Εξουδετερώστε τη μυρωδιά

Η σόδα ψησίματος μπορεί να απορροφά οσμές στο αυτοκίνητό σας όπως και σε ένα ψυγείο. Tom Kelley / Αρχείο φωτογραφιών / Getty

Οι παρατεταμένες οσμές που μοιάζουν να κρεμούν στον αέρα, ακόμη και μετά την ηλεκτρική σκούπα και την ταπετσαρία, μπορούν συχνά να απορροφηθούν ή να εξουδετερωθούν με κάρβουνο, σόδα ψησίματος ή με διάφορα εμπορικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για το σκοπό αυτό.

Ο άνθρακας είναι ένας τύπος άνθρακα που έχει πολύ μεγάλη επιφάνεια σε σχέση με το μέγεθός του, γεγονός που του επιτρέπει να απορροφά οσμές σε μοριακό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει με κάτι που ονομάζεται δύναμη van der Waals, το οποίο είναι το ίδιο φαινόμενο που επιτρέπει στα ζώα όπως οι αράχνες και οι γκέκο να περπατούν επάνω τους τοίχους.

Εάν αισθάνεστε λιτή, μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά κομμάτια κανονικού παλαιού κάρβουνο στο αυτοκίνητό σας και να τα αφήσετε εκεί για λίγο. Ή μπορείτε να αγοράσετε ένα εμπορικό προϊόν απομάκρυνσης οσμών άνθρακα που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό.

Η σόδα ψησίματος είναι επίσης καλή στην απομάκρυνση των οσμών, γι 'αυτό και οι άνθρωποι επιθυμούν να διατηρήσουν ένα ανοιχτό κουτί των ειδών στο ψυγείο τους. Αντί να μην αφήνετε ένα κουτί σόδα ψησίματος στο αυτοκίνητό σας, όμως, θα θέλετε να το πασπαλίζετε σε δύσοσμο χαλί, να το αφήνετε να το τοποθετήσετε για λίγο και στη συνέχεια να το ανασηκώσετε.

Άλλα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να χτυπήσουν τις κακές οσμές στο σπίτι σας, όπως οι ψεκασμοί που εξουδετερώνουν την οσμή και τα τζελ απορρόφησης οσμών, μπορούν επίσης να κάνουν την ίδια δουλειά στο αυτοκίνητό σας.

04 του 05

Χρησιμοποιήστε έναν καθαριστή αέρα ή μια γεννήτρια ιόντων

Τα φίλτρα αέρα, οι καθαριστές και οι ιονιστές μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των μυρωδιών, ειδικά σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους. Φωτογραφία εφέμερα / Στιγμή / Getty

Οι καθαριστές αέρα μεγέθους αυτοκινήτου και οι γεννήτριες ιόντων συνήθως δεν διαθέτουν την απαραίτητη ενέργεια για την αντιμετώπιση πραγματικά ανθεκτικών οσμών, αλλά υπάρχουν καταστάσεις όπου λειτουργούν καλά. Αν το κάρβουνο και η σόδα ψησίματος δεν κάνουν το τέχνασμα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τις επιλογές καθαρισμού του αυτοκινήτου σας.

Ενώ οι καθαριστές αέρα των αυτοκινήτων και οι γεννήτριες ιόντων δεν λειτουργούν πάντα , υπάρχουν καταστάσεις όπου ο σωστός μπορεί να κάνει το τέχνασμα.

05 του 05

Πάρτε το σε έναν επαγγελματία

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, πάρτε το σε έναν επαγγελματία. Westend61 / Getty

Ο καλύτερος τρόπος για να χτυπήσετε μερικές ανθεκτικές οσμές, όπως ο καπνός και το ωίδιο, είναι το όζον. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι λεγόμενοι καθαριστές αέρα και φίλτρα αέρα που παράγουν όζον που μπορείτε να αγοράσετε για οικιακή χρήση δεν είναι ικανοποιημένοι με την εργασία.

Στην πραγματικότητα, η EPA έχει προειδοποιήσει πραγματικά ότι η χρήση φίλτρων αέρα που παράγουν όζον μπορεί να αποτελέσει έναν κυριολεκτικό κίνδυνο για την υγεία σας.

Το όζον είναι υπέροχο όταν βρίσκεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα, προστατεύοντάς μας από τις υπεριώδεις ακτίνες. Κάτω εδώ πιο κοντά στο έδαφος, είναι μια διαφορετική ιστορία. Το γεγονός είναι ότι το όζον είναι στην πραγματικότητα τοξικό και εκθέτοντας τον εαυτό σας στα επίπεδα που απαιτούνται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επίμονων οσμών θα ήταν πολύ επικίνδυνο.

Έτσι, ενώ οι γεννήτριες όζοντος είναι διαθέσιμες στο κοινό, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε έναν επαγγελματία που έχει εμπειρία που χτυπά τα επίμονα αυτοκίνητα μυρίζει με το όζον.