Ο θάνατος του ραδιοφώνου HD

Οι περισσότερες συνομιλίες που αφορούν το ραδιόφωνο HD σε οποιοδήποτε ουσιαστικό τρόπο τείνουν να περιλαμβάνουν δηλώσεις όπως "το ραδιόφωνο HD πεθαίνει" ή "το ραδιόφωνο HD είναι νεκρό" ή " τι είναι το ραδιόφωνο HD, ούτως ή άλλως; "Το θέμα είναι ότι, ανάλογα με το ποιος ρωτάς, το HD Radio" πεθαίνει "για όσο καιρό ζούσε, πράγμα που σημαίνει ότι το σχήμα έχει ουσιαστικά βρεθεί στο hospice για το μεγαλύτερο μέρος μιας δεκαετίας. Το αν είναι πραγματικά αληθές είναι αμφισβητήσιμο και εάν το HD Radio στην πραγματικότητα πεθαίνει, με οποιαδήποτε ουσιαστική έννοια, είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που συνδέεται με τη ζήτηση των καταναλωτών, τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και τους κυβερνητικούς κανονισμούς. Πολύ σημαντικότερο, ίσως, από την άποψη του καταναλωτή, είναι το αν πράγματι έχει σημασία αν το ραδιόφωνο HD ζει ή πεθαίνει.

Η γέννηση μιας μορφής που κανείς δεν ζήτησε

Όταν η FCC καθιέρωσε τη μετάβαση από αναλογικές σε ψηφιακές τηλεοπτικές εκπομπές στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξυπηρετήθηκαν δύο στόχοι: το εύρος ζώνης OTA ελευθερώθηκε για άλλες χρήσεις και οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ήταν σε θέση να προσφέρουν ψηφιακό προγραμματισμό υψηλής ευκρίνειας. Μπορεί να υπήρξε μια δύσκολη μετάβαση για μερικούς ανθρώπους, με κάποιους ορισμένους νικητές και ηττημένους στην εξίσωση, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για την έντονη διαφορά μεταξύ μιας αναλογικής εκπομπής τυπικής ευκρίνειας και μιας ψηφιακής εκπομπής υψηλής ευκρίνειας όταν προβάλλεται σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Τι έχει να κάνει όμως με το ραδιόφωνο HD; Λοιπόν, έχει πολλά να κάνει με αυτό, και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτό, και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέλεξε την τεχνολογία iBiquity σε κανάλι (IBOC) ως τη μοναδική μορφή ψηφιακών ραδιοφωνικών εκπομπών στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2002 και ενώ ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός έγινε ψηφιακός το επόμενο έτος, οι περισσότερες αγορές δεν είδαν μεγάλη δράση μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Την εποχή εκείνη, το ευρύ κοινό ήταν πολύ εξοικειωμένο με τον ψηφιακό διακόπτη στην τηλεοπτική εκπομπή και την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, αλλά το mindshare δεν ήταν ακριβώς εκεί με το ραδιόφωνο HD.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ακόμα μια τεράστια σύγχυση σήμερα για το τι είναι ακριβώς το ραδιόφωνο HD και το όνομα δεν βοηθά πραγματικά. Σε αντίθεση με την τηλεόραση HD, όπου το HD αντιπροσωπεύει υψηλή ευκρίνεια , το iBiquity καταγράφει ότι το HD σε HD Radio δεν αξίζει τίποτα . Είναι απλά ένας όρος επωνυμίας και ενώ είναι αλήθεια ότι το HD Radio μπορεί να προσφέρει υψηλότερη ποιότητα ήχου από το αναλογικό ραδιόφωνο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Μέχρι σήμερα, οι καταναλωτές συχνά μπερδεύουν το ραδιόφωνο HD και το δορυφορικό ραδιόφωνο και πολλοί άνθρωποι που διαθέτουν ραδιοφωνικούς δέκτες HD δεν το αντιλαμβάνονται καθόλου - επειδή τα ραδιόφωνα υψηλής ευκρίνειας συχνά συνοδεύονται από δορυφορικά ραδιόφωνα και άλλα χαρακτηριστικά στις μονάδες κεφαλής OEM. Ένα τεράστιο κομμάτι του προβλήματος είναι ότι κανένας, τουλάχιστον κανένας στο γενικό κοινό που ακούει, δεν ζήτησε πραγματικά ψηφιακό ραδιόφωνο.

Έτσι ποιος το ρώτησε; Λοιπόν, το iBiquity έκανε σίγουρα, αλλά η τεχνολογία τους δεν αναπτύχθηκε σε κενό. Η πραγματική κινητήρια δύναμη πίσω από το ψηφιακό ραδιόφωνο ήταν η ίδια η βιομηχανία ραδιοφώνου, από την κορυφή προς τα κάτω, παρά λόγω της πραγματικής ζήτησης των καταναλωτών. Δημιουργήθηκε κυρίως ως μέσο για να ανταγωνιστεί το δορυφορικό ραδιόφωνο, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της βάσης των καταναλωτών και από τότε έχει αγωνιστεί - ή πεθαίνει, αν προτιμάτε.

Είναι το ραδιόφωνο HD πραγματικά πεθαίνει;

Εάν ακούσετε τους υποστηρικτές του HD Radio, η μορφή είναι ισχυρή και η βάση εγκατάστασης αυξάνεται μόνο κάθε χρόνο. Και υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Σύμφωνα με τον Bob Struble της iBiquity, ένα στα τρία αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν το 2013 περιελάμβανε έναν ραδιοφωνικό δέκτη HD και, ασφαλώς, αυτό είναι εξαιρετικό τόσο για το iBiquity όσο και ίσως για το ραδιόφωνο ολόκληρο. Αλλά αν ακούσετε τους contrarians, θα ακούσετε μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι η GM έβγαλε ραδιόφωνα HD από διάφορα οχήματα στη σειρά 2015, υπέρ της μελλοντικής 4G-LTE και της Wi-Fi λειτουργικότητας , προφανώς σημαίνει ότι το τέλος είναι σχεδόν το ίδιο για τη μορφή.

Η πραγματική ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη από τη ροζ εικόνα που ζωγραφίστηκε από την iBiquity ή από την καταστροφή και τη θλίψη που συνηθίζεται αλλού και όλες οι σχέσεις πίσω από το σημείο όπου προέρχεται το HD Radio - και πού πηγαίνει. Αν και ουσιαστικά κάθε αυτοκινητοβιομηχανία έχει τουλάχιστον ένα μοντέλο με ραδιόφωνο HD, δεν οφείλεται στην ζήτηση των καταναλωτών και οι πιθανότητες είναι ότι εάν ένα καινούργιο αυτοκίνητο έχει ή όχι δεν πρόκειται να αποτελέσει σημείο συγκράτησης για κανέναν . Στην πραγματικότητα, η Consumer Reports μάλιστα έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να σας συστήσει να αποφύγετε αυτό το χαρακτηριστικό και η ευαισθητοποίηση του κοινού έχει αποδυναμωθεί και εξαντληθεί κατά τη διάρκεια των ετών, αντί να δείχνει συνεχή ανάπτυξη.

Για όλα αυτά, όμως, το HD Radio δεν πάει πουθενά οποτεδήποτε σύντομα. Το γεγονός ότι η GM επέλεξε να προσθέσει το χαρακτηριστικό σε ορισμένα μοντέλα μπορεί να είναι κακό σημάδι, δεδομένου ότι η υιοθέτηση του format από τους καταναλωτές είναι τόσο εγγενώς συνδεδεμένη με τις νέες αγορές αυτοκινήτων, αλλά υπάρχουν ήδη πολλά ραδιόφωνα HD στο φυσικό περιβάλλον, και Η GM είναι μόνο μία αυτοκινητοβιομηχανία σε μια τεράστια θάλασσα που, προς το παρόν, εξακολουθεί να είναι ψηφιακή. Και παρά τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει η μορφή και τις προκλήσεις που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει, μπορεί ακόμα να βγει στην κορυφή.

Ο δρόμος μπροστά για το ραδιόφωνο HD

Αν το ραδιόφωνο HD έχει σκληρό έλκηθρο, τουλάχιστον ένα μέρος αυτού οφείλεται στο γεγονός ότι το ίδιο το ραδιόφωνο μπορεί να κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τα ταμπλό των καινούργιων αυτοκινήτων και φορτηγών. Ο θάνατος του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου έχει διακηρυχθεί δυνατά και επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, ορισμένοι ΚΑΕ έχουν δεσμευτεί να καταργήσουν συνολικά τα ραδιόφωνα AM / FM και άλλοι έχουν ταφεί τη λειτουργικότητα του ραδιοφωνικού δέκτη των μονάδων κεφαλής τους σε σκοτεινά δευτερεύοντα μενού, υπέρ άλλες, πιο μοντέρνες πηγές ήχου.

Ωστόσο, οι φήμες για το θάνατο του ραδιοφώνου αυτοκινήτου και ο θάνατος του ραδιοφώνου HD μπορεί να έχουν υπερβληθεί. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενδέχεται να συνεχίσουν να κινούνται προς πιο συνδεδεμένα αυτοκίνητα, με δυνατότητες όπως η σύνδεση 4G-LTE και Wi-Fi, αλλά η βιομηχανία ραδιοφώνου έχει το συμφέρον να διατηρήσει το μερίδιο των ωρών διατηρώντας τους δέκτες AM / FM στις κεντρικές μονάδες και η iBiquity έχει δείξει προθυμία με τα χρόνια να ασκούν πίεση στους ΚΑΕ για να βεβαιωθούν ότι οι δέκτες είναι ψηφιακοί. Έτσι, αν θέλετε ή όχι το ραδιόφωνο HD, ή ακόμα και γνωρίζετε ή ενδιαφέρεστε τι είναι, υπάρχει ακόμα μια αρκετά καλή πιθανότητα ότι το επόμενο αυτοκίνητό σας θα έχει ένα. Και αν αυτό δεν συμβαίνει, πιθανότατα θα είστε σε θέση να ακούσετε τον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό HD μέσω του ραδιοφώνου Internet ή ακόμα και στο αυτοκίνητό σας με τη σωστή ραδιοφωνική εφαρμογή , η οποία είναι η κατεύθυνση της GM που πηγαίνει με το ασύρματο HD αυτοκίνητα ούτως ή άλλως.