Πώς να προβάλετε την προέλευση HTML μιας ιστοσελίδας στο Safari

Θέλετε να δείτε πώς δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα; Δοκιμάστε να δείτε τον πηγαίο κώδικα.

Η προβολή της πηγής HTML μιας ιστοσελίδας είναι ένας από τους ευκολότερους (και ακόμα πιο αποτελεσματικούς) τρόπους για να μάθετε HTML, ειδικά για τους νεότερους επαγγελματίες του διαδικτύου που ξεκινούν απλά από τη βιομηχανία. Αν δείτε κάτι σε έναν ιστότοπο και θέλετε να μάθετε πώς έγινε, δείτε τον πηγαίο κώδικα για αυτόν τον ιστότοπο.

Αν σας αρέσει ακριβώς η διάταξη ενός ιστότοπου, βλέποντας την πηγή για να δείτε πώς επιτυγχάνεται αυτή η διάταξη, θα σας βοηθήσει να μάθετε και να βελτιώσετε τη δουλειά σας. Με τα χρόνια, πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές έχουν μάθει πολλά HTML μόνο με την προβολή της πηγής των ιστοσελίδων που βλέπουν. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους αρχαρίους να μάθουν HTML και για έμπειρους επαγγελματίες του διαδικτύου για να δουν πώς μπορούν να εφαρμοστούν νέες τεχνικές σε έναν ιστότοπο.

Θυμηθείτε ότι τα αρχεία προέλευσης μπορούν να είναι πολύ περίπλοκα. Μαζί με τη σήμανση HTML για μια σελίδα, πιθανότατα θα υπάρχουν πολλά CSS και αρχεία σεναρίων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της εμφάνισης και της λειτουργικότητας του ιστότοπου, οπότε μην απογοητεύεστε αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει αμέσως. Η προβολή της πηγής HTML είναι μόνο το πρώτο βήμα. Μετά από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως η επέκταση Web Developer του Chris Pederick για να δείτε τα CSS και τα σενάρια καθώς και να επιθεωρήσετε συγκεκριμένα στοιχεία του HTML.

Αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari, μπορείτε να δείτε τον πηγαίο κώδικα μιας σελίδας για να δείτε πώς δημιουργήθηκε.

Πώς να δείτε την προέλευση HTML στο Safari

  1. Ανοίξτε το Safari.
  2. Μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να εξετάσετε.
  3. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω γραμμή μενού. Σημείωση: Αν το μενού Ανάπτυξη δεν είναι ορατό, μεταβείτε στις Προτιμήσεις στην ενότητα Προχωρημένους και επιλέξτε Εμφάνιση μενού ανάπτυξης από τη γραμμή μενού.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση πηγής σελίδας . Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο κειμένου με την πηγή HTML της σελίδας που βλέπετε.

Συμβουλές

  1. Στις περισσότερες ιστοσελίδες μπορείτε επίσης να δείτε την πηγή κάνοντας δεξί κλικ στη σελίδα (όχι σε μια εικόνα) και επιλέγοντας Εμφάνιση προέλευσης σελίδας. Αυτό θα εμφανιστεί μόνο αν το μενού Ανάπτυξη είναι ενεργοποιημένο στις Προτιμήσεις.
  2. Το Safari διαθέτει επίσης μια συντόμευση πληκτρολογίου για την προβολή της πηγής HTML - κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα εντολών και επιλογών και πατήστε U (Cmd-Opt-U.)

Είναι νόμιμη η προβολή του πηγαίου κώδικα;

Ενώ αντιγράφετε τον κώδικα χονδρικής ενός δικτυακού τόπου και απορρίπτετε τον δικό σας σε έναν ιστότοπο, σίγουρα δεν είναι αποδεκτό, χρησιμοποιώντας αυτόν τον κώδικα ως εφαλτήριο για να μάθετε από πόσες εξελίξεις γίνονται σε αυτόν τον κλάδο. Στην πραγματικότητα, θα είναι δύσκολο να πιέσετε να βρείτε ένα επαγγελματικό web επαγγελματικό σήμερα που δεν έχει μάθει κάτι από την προβολή μιας πηγής ενός δικτυακού τόπου!

Στο τέλος, οι επαγγελματίες του διαδικτύου μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον και συχνά βελτιώνουν τη δουλειά που βλέπουν και εμπνέουν, οπότε μην διστάσετε να δείτε τον πηγαίο κώδικα του ιστότοπου και να τον χρησιμοποιήσετε ως εκπαιδευτικό εργαλείο.