Πώς να κάνετε συντομεύσεις Chrome στην επιφάνεια εργασίας των Windows

Περάστε τη γραμμή σελιδοδεικτών και δημιουργήστε συντομεύσεις Chrome οπουδήποτε

Το Google Chrome σας διευκολύνει να ανοίξετε συντομεύσεις σε ιστότοπους εκεί στη γραμμή σελιδοδεικτών, αλλά γνωρίζατε ότι μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε συντομεύσεις στους αγαπημένους σας ιστότοπους, προσθέτοντάς τους στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε οποιονδήποτε άλλο φάκελο;

Αυτές οι συντομεύσεις είναι μοναδικές στο γεγονός ότι μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ανοίγουν ιστότοπους σε αυτόνομα παράθυρα χωρίς μενού, καρτέλες ή άλλα βασικά στοιχεία προγράμματος περιήγησης, παρόμοια με εκείνα μιας εφαρμογής Chrome Web Store.

Ωστόσο, μια συντόμευση του Chrome μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να ανοίγει ως τυποποιημένη ιστοσελίδα σε μια νέα καρτέλα του προγράμματος περιήγησης, αφού η επιλογή αυτόματου παραθύρου δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις των Windows .

Πώς να δημιουργήσετε συντομεύσεις του Chrome στην επιφάνεια εργασίας σας

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome.
  2. Ανοίξτε το κουμπί κύριου μενού του Chrome, το οποίο βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και αντιπροσωπεύεται από τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες κουκίδες.
  3. Μεταβείτε στα Περισσότερα εργαλεία και έπειτα επιλέξτε είτε Προσθήκη στην επιφάνεια εργασίας ... είτε Δημιουργία συντομεύσεων εφαρμογής (η επιλογή που βλέπετε εξαρτάται από το λειτουργικό σας σύστημα).
  4. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη συντόμευση ή αφήστε το ως προεπιλεγμένο όνομα, το οποίο είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας που βρίσκεστε.
  5. Επιλέξτε το παράθυρο Άνοιγμα ως , εάν θέλετε το παράθυρο να υπάρχει χωρίς όλα τα άλλα κουμπιά και τη γραμμή σελιδοδεικτών που βλέπετε κανονικά στο Chrome. Διαφορετικά, καταργήστε την επιλογή αυτής της επιλογής έτσι ώστε η συντόμευση να ανοίγει σε ένα κανονικό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.
    1. Σημείωση: Ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα κουμπιά ή επιλογές σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, όπως για παράδειγμα για να καθορίσετε πού να αποθηκεύσετε τη συντόμευση. Διαφορετικά, θα πάει κατευθείαν στην επιφάνεια εργασίας σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία συντομεύσεων του Chrome

Η παραπάνω μέθοδος δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάνετε συντομεύσεις που ανοίγουν στο Chrome. Ένας άλλος τρόπος είναι να μεταφέρετε και να αποθέσετε έναν σύνδεσμο κατευθείαν στον φάκελο της επιλογής σας. Για παράδειγμα, ενώ βρίσκεστε σε αυτήν τη σελίδα, απλώς τοποθετήστε το ποντίκι σας στην περιοχή διεύθυνσης URL και επισημάνετε ολόκληρο το σύνδεσμο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο + κρατήστε + και σύρετε το σύνδεσμο σε ένα φάκελο στον υπολογιστή σας.

Ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε συντομεύσεις ιστότοπων στην επιφάνεια εργασίας σας στα Windows είναι να κάνετε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και να επιλέξετε New> Shortcut . Καταχωρίστε τη διεύθυνση URL που θέλετε να ανοίξετε όταν κάνετε διπλό κλικ ή διπλό κλικ στη συντόμευση και, στη συνέχεια, ονομάστε την κατάλληλα.

Μπορείτε επίσης να σύρετε μια συντόμευση από την επιφάνεια εργασίας και να την ρίξετε δεξιά στη γραμμή εργασιών των Windows, ώστε να έχετε ακόμα ταχύτερη πρόσβαση σε αυτήν.

Σημείωση: Εάν καμία από τις μεθόδους αυτής της σελίδας δεν λειτουργεί για να ανοίξει το σύνδεσμο στο Chrome, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τι θεωρεί τα Windows ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στα Windows, εάν χρειάζεστε βοήθεια.