Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του iPad Pro και του Air;

Μπερδεμένος για τις επιλογές μεταξύ των δισκίων iPad Air και του iPad Pro; Εγγραφείτε στο πλήθος. Η Apple έριξε τους πελάτες λίγο καμπύλη όταν ακολούθησε το iPad Pro της 12,9 ιντσών με έκδοση 9,7 ιντσών . Πριν από το μικρότερο Pro, η σειρά iPad χωρίστηκε σε κατηγορίες που βασίζονται στο φυσικό μέγεθος του iPad, με το iPad 7,9 ιντσών να χαρακτηρίζεται "Mini", το 9,7 ιντσών να ανακατασκευάζεται ως "Air" μετά την εισαγωγή του Mini, και η νέα 12,9-ιντσών που λαμβάνει την ονοματολογία "Pro". Τρία μεγέθη, τρία ονόματα, δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε.

Αυτό είναι όπου το iPad Air "iPad Pro" γίνεται λίγο συγκεχυμένη.

Μην κάνετε κανένα λάθος γι 'αυτό, το νέο 9,7-ιντσών iPad Pro είναι σίγουρα ένα "Pro" tablet. Ενώ δεν είναι τόσο γρήγορη όσο η έκδοση των 12,9 ιντσών, είναι αρκετά κοντά ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν τη διαφορά. Αλλά τι κάνει ένα iPad ένα "Pro";

Το iPad Pro δεν είναι μόνο για την ταχύτητα

Το iPad Pro είναι γρήγορο. PC γρήγορα. Είναι χτισμένο από το έδαφος μέχρι το πολυάσχολο , το οποίο είναι ένας ιδανικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τον επιπλέον χώρο στην οθόνη στην έκδοση 12,9 ιντσών. Έχει επίσης ένα επεξεργαστή γραφικών που είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το XBOX 360, το οποίο δεν είναι κακό σε ένα tablet.

Αλλά είναι αυτό που το ξεχωρίζει από το iPad Air 2 ;

Είναι ένας μεγάλος λόγος, αλλά όχι ο μόνος λόγος. Το iPad Pro 12,9 ιντσών επίσης έκανε το ντεμπούτο του με το Smart Keyboard, το οποίο επικοινωνεί με το Pro μέσω μιας ειδικής νέας υποδοχής που παρέχει επίσης ενέργεια στο πληκτρολόγιο, ώστε να μην εξαντλούνται οι μπαταρίες. Το μολύβι της Apple έκανε επίσης ντεμπούτο παράλληλα με το Pro. Το μολύβι είναι μια ειδική γραφίδα που αλληλεπιδρά με την οθόνη για μεγαλύτερη ακρίβεια. Το 9,7 ιντσών iPad Pro έλαβε το δικό του έξυπνο πληκτρολόγιο και επίσης λειτουργεί με το μολύβι της Apple.

Αυτό βοηθά να εντοπίσουμε το κεντρικό θέμα του iPad Pro: δημιουργία περιεχομένου. Είναι ένα iPad που προορίζεται για επιχειρήσεις όσο και για παιχνίδια. Είναι το iPad που ρυθμίζετε στο γραφείο σας, πληκτρολογείτε με ένα πραγματικό πληκτρολόγιο, χειρίζεστε το κείμενο με ένα εικονικό touchpad και αντλείτε με ένα μολύβι. Και στη συνέχεια, βέβαια, το αποσυνδέετε, το κεφάλι για τον καναπέ και απολαύστε τον ήχο μιας ταινίας που περνά μέσα από αυτά τα τέσσερα ηχεία.

Ναι, είπα τέσσερις ομιλητές. Αυτό μπορεί να μην είναι ένα χαρακτηριστικό Pro-level, αλλά είναι σίγουρα μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον Air και το Mini. Το iPad ρυθμίζει τον ήχο βάσει του τρόπου με τον οποίο το κρατάτε, οπότε μην τυχαίνει να παρεμποδίζετε τυχαία τον ήχο λόγω του τρόπου με τον οποίο κρατάτε το iPad. Και ο ήχος είναι πολύ πληρέστερος από τον μικρό ήχο που βγαίνει από το iPad Air και το iPad Mini.

Το 9,7-ιντσών iPad Pro είναι το iPad Air της σειράς Pro

Μπορεί να έχει το όνομα "Pro", αλλά ενώ το iPad Pro 12,9 ιντσών προορίζεται σαφώς για την επιχείρηση, το 9,7-ιντσών Pro είναι το μέλλον του iPad. Δεν διατηρεί μόνο τον παράγοντα μορφής 9,7 ιντσών, ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος ώστε να είναι άνετος και να είναι αρκετά μικρός ώστε να είναι πολύ φορητός, υπερβαίνει πραγματικά το μεγαλύτερο Pro σε πολλές περιοχές .

Για παράδειγμα, η Pro 9,7-ιντσών Pro περιλαμβάνει μια κάμερα 12 MP που βλέπει προς τα πίσω και είναι ικανή να φωτογραφίζει βίντεο 4K. Ο μεγαλύτερος αδελφός του περιορίζεται σε μια κάμερα iSight 8 MP. Ακόμα και η κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός είναι βελτιωμένη, πηγαίνοντας από μια κάμερα "HD" 720p σε μια πλήρη κάμερα 5 MP ικανή να χρησιμοποιήσει την οθόνη ως "Retina Flash". Έτσι, βασικά, παίρνει καλύτερα selfies.

Γιατί χρειάζεται ένα "Pro" iPad να παίρνει καλύτερα selfies; Καλή ερώτηση. Και η μόνη λογική απάντηση είναι ότι το iPad Pro 9,7 ιντσών είναι το μέλλον του iPad Air. Δεν λέω ότι η Apple δεν θα βγει ποτέ με ένα άλλο iPad με το όνομα Air. Θα μπορούσε να έχει νόημα για την Apple να δημιουργήσει μια entry-level lineup των δισκίων "Air" για όσους δεν είναι έτοιμοι να πληρώσουν $ 600 για ένα δισκίο. Αλλά ενώ είναι σαφές ότι το iPad Pro 12,9-ιντσών είχε ως στόχο την επιχείρηση, είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι η Pro 9,7 ιντσών είχε ένα μάτι στους υπόλοιπους.

Το iPad Pro 9,7 ιντσών προσθέτει μια οθόνη True Tone, η οποία αλλάζει το χρώμα της οθόνης με βάση το περιβάλλον, υποστηρίζει Live Photos με την προαναφερθείσα κάμερα 12 MP, την ενεργοποίηση "Hey Siri" χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε το tablet σας και μια οθόνη που είναι λιγότερο αντανακλαστική από την οθόνη του iPad Air 2, η οποία είναι υπέροχη αν σκοπεύετε να την χρησιμοποιήσετε ενώ βρίσκεστε στον ήλιο.

Ποιο iPad είναι κατάλληλο για εσάς;

Η απόφαση για ένα iPad μπορεί να μειωθεί σε τιμή περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο παράγοντα. Το iPad Air 2 ξεκινά από $ 399, το οποίο είναι $ 200 φθηνότερο από το πρωτοποριακό iPad Pro. Τι παίρνετε για τα επιπλέον $ 200; Τα παντα. Σχεδόν κάθε χαρακτηριστικό του iPad Pro 9,7 ιντσών βελτιώνεται από το iPad Air 2. Αυτό περιλαμβάνει χώρο αποθήκευσης, ο οποίος αυξάνεται από 16 GB σε 32 GB στα μοντέλα entry-level, την οθόνη, τα ηχεία, την ταχύτητα επεξεργασίας και τη διαθεσιμότητα του Smart Keyboard και του μολυβιού της Apple.

Λίρα για λίρες και δολάρια για το δολάριο, το iPad Pro 9,7 ιντσών είναι το καλύτερο tablet στον κόσμο. Αλλά χρειάζεστε αυτά τα έξτρα; Η πρόσθετη ταχύτητα επεξεργασίας είναι μεγάλη για multitasking αλλά δεν θα κάνει streaming μια ταινία στο Netflix ομαλότερη. (Αλλά αυτά τα επιπλέον ηχεία θα κάνουν την ταινία να ακούγεται καλύτερα!) Και το μολύβι της Apple είναι ιδανικό για τους καλλιτέχνες, αλλά μια κανονική γραφίδα είναι ωραία για όσους από εμάς είναι περισσότερο ... (βήχας). Το έξυπνο πληκτρολόγιο; Είναι υπέροχο εάν θέλετε να ξοδέψετε $ 150 για ένα πληκτρολόγιο.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα σταθερό iPad χωρίς να δαπανήσετε πάρα πολλά χρήματα, το iPad Air 2 εξακολουθεί να είναι ένα καλό tablet. Θα υποστηριχτεί για τα επόμενα χρόνια και ενώ δεν έχει μερικές από τις καμπάνες και σφυρίχτρες, δεν θα απογοητευτείτε.

Αλλά αν η ιδέα των $ 600 ή περισσότερο δεν σας φοβίζει, το iPad Pro lineup είναι ο τρόπος να πάτε. Ενώ το iPad Pro 9,7 ιντσών βελτιώθηκε σε πολλές περιοχές, το iPad Pro 12,9-ιντσών είναι το απόλυτο iPad. Μόλις συνηθίσετε στη μεγαλύτερη οθόνη, οτιδήποτε άλλο θα είναι μειωτικό λόγω σύγκρισης. Και ενώ το μικρότερο Pro έχει τέσσερα ηχεία, δεν ακούγονται τόσο καλά ή εξάγουν τον ίδιο όγκο με το μεγαλύτερο Pro. Οι φωτογραφίες Live στις 9.7-ιντσών είναι ωραίες, αλλά οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε φωτογραφίες με το smartphone μας ή με τις αρχαϊκές συσκευές που ονομάζονται "κάμερες" που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Ωστόσο, το iPad Pro 9,7 ιντσών μπορεί να πάρει το προβάδισμα για εκείνους που κάνουν πολλά ταξίδια. Μια μεγαλύτερη οθόνη είναι μεγάλη συνεδρίαση στο γραφείο σας ή να είναι σύντροφος σας στον καναπέ, αλλά το μικρότερο μέγεθος είναι σίγουρα καλύτερα για τη χρήση σε αεροπλάνο ή τη συσκευασία στις αποσκευές σας.

Ακόμα αναποφάσιστοι; Διαβάστε περισσότερα για το ποιο iPad μπορεί να είναι καλύτερο για εσάς