Πώς να απενεργοποιήσετε την προστατευμένη λειτουργία στον Internet Explorer

Βήματα για την απενεργοποίηση της προστατευμένης λειτουργίας σε IE 7, 8, 9, 10 και 11

Η Προστασία προστατεύει το κακόβουλο λογισμικό από την εκμετάλλευση τρωτών σημείων στον Internet Explorer, προστατεύοντας τον υπολογιστή σας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημά σας.

Εξίσου σημαντική με την Προστατευόμενη Λειτουργία, είναι γνωστό ότι προκαλεί προβλήματα σε συγκεκριμένες καταστάσεις, οπότε η απενεργοποίηση του χαρακτηριστικού μπορεί να αποβεί επωφελής για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων.

Μην απενεργοποιείτε την Προστατευόμενη Λειτουργία εκτός αν έχετε λόγους να πιστεύετε ότι προκαλεί σημαντικό πρόβλημα στον Internet Explorer.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να απενεργοποιήσετε την προστατευμένη λειτουργία του Internet Explorer:

Χρόνος που απαιτείται: Η απενεργοποίηση της Προστατευόμενης Λειτουργίας στον Internet Explorer είναι εύκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά

Πώς να απενεργοποιήσετε την προστατευμένη λειτουργία στον Internet Explorer

Αυτά τα βήματα ισχύουν για τις εκδόσεις 7, 8, 9, 10 και 11 του Internet Explorer, όταν είναι εγκατεστημένα στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 ή Windows Vista .

  1. Ανοίξτε τον Internet Explorer.
    1. Σημείωση: Εάν δεν προτιμάτε να μεταβείτε στον Internet Explorer για να απενεργοποιήσετε την Προστατευόμενη λειτουργία, ανατρέξτε στην ενότητα Συμβουλή 2 στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για μερικές εναλλακτικές μεθόδους.
  2. Από τη γραμμή εντολών του Internet Explorer, επιλέξτε Εργαλεία και στη συνέχεια επιλογές Internet.
    1. Σημείωση: Στον Internet Explorer 9, 10 και 11, το μενού Εργαλεία μπορεί να δει πατώντας το πλήκτρο Alt μία φορά. Δείτε ποια έκδοση του Internet Explorer έχω; αν δεν είστε βέβαιοι.
  3. Στο παράθυρο " Επιλογές Internet" , κάντε κλικ στην καρτέλα " Ασφάλεια ".
  4. Κάτω από το επίπεδο ασφαλείας για αυτήν την περιοχή ζώνης και ακριβώς πάνω από τα κουμπιά Προσαρμοσμένο επίπεδο ... και προεπιλεγμένο επίπεδο , καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Ενεργοποίηση προστατευμένης λειτουργίας .
    1. Σημείωση: Η απενεργοποίηση της Προστατευόμενης Λειτουργίας απαιτεί επανεκκίνηση του Internet Explorer, όπως ίσως έχετε δει δίπλα στο πλαίσιο ελέγχου σε αυτό το βήμα.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο Επιλογές Internet .
  6. Αν σας ζητηθεί Προειδοποίηση! διαλόγου, συμβουλεύοντας ότι Οι τρέχουσες ρυθμίσεις ασφαλείας θα θέσουν σε κίνδυνο τον υπολογιστή σας. , κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  7. Κλείστε τον Internet Explorer και στη συνέχεια ανοίξτε το ξανά.
  8. Προσπαθήστε ξανά να επισκεφθείτε τις τοποθεσίες Web που προκαλούσαν τα προβλήματά σας, για να δείτε εάν βοήθησε την επαναφορά των ρυθμίσεων ασφαλείας του Internet Explorer στον υπολογιστή σας.
    1. Συμβουλή: Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η προστατευμένη λειτουργία είναι πραγματικά απενεργοποιημένη ελέγχοντας ξανά τη ρύθμιση, αλλά θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένα σύντομο μήνυμα στο κάτω μέρος του Internet Explorer που λέει ότι είναι απενεργοποιημένο.

Περισσότερα βοήθεια & amp; Πληροφορίες σχετικά με την προστατευμένη λειτουργία IE

  1. Η προστατευμένη λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη με τον Internet Explorer όταν είναι εγκατεστημένη στα Windows XP . Τα Windows Vista είναι το παλαιότερο λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει προστατευμένη λειτουργία.
  2. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ανοίξετε τις επιλογές Internet για να αλλάξετε τη ρύθμιση Protected Mode. Το ένα είναι με τον Πίνακα Ελέγχου , αλλά μια ακόμη πιο γρήγορη μέθοδος γίνεται μέσω μιας γραμμής εντολών ή του πλαισίου διαλόγου "Εκτέλεση", χρησιμοποιώντας την εντολή inetcpl.cpl . Ένας άλλος είναι μέσω του κουμπιού μενού του Internet Explorer στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος (το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε με τη συντόμευση πληκτρολογίου Alt + X ).
  3. Θα πρέπει πάντα να διατηρείτε ενημερωμένο το λογισμικό όπως τον Internet Explorer. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ενημέρωσης του Internet Explorer αν χρειάζεστε βοήθεια.
  4. Η προστατευμένη λειτουργία είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή μόνο στις ζώνες Αξιόπιστες τοποθεσίες και Τοπικοί intranet , γι 'αυτό πρέπει να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Ενεργοποίηση προστατευμένης λειτουργίας στις ζώνες Internet και Περιορισμένες τοποθεσίες .
  5. Ένας προηγμένος τρόπος απενεργοποίησης της προστατευμένης λειτουργίας στον Internet Explorer είναι μέσω του μητρώου των Windows . Οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται στην ομάδα HKEY_CURRENT_USER , μέσα στο κλειδί \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Internet Settings \ , μέσα στο δευτερεύον κλειδί Zones .
    1. Εντός των ζωνών υπάρχουν δευτερεύοντα κλειδιά που αντιστοιχούν σε κάθε ζώνη, όπου τα 0, 1, 2, 3 και 4 αφορούν τις ζώνες Τοπικό υπολογιστή, Ενδοδίκτυο, Αξιόπιστες τοποθεσίες, Διαδίκτυο και Περιορισμένες τοποθεσίες , αντίστοιχα.
    2. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα τιμή REG_DWORD που ονομάζεται 2500 μέσα σε οποιαδήποτε από αυτές τις ζώνες για να ορίσετε αν πρέπει να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί η Προστατευόμενη Λειτουργία, όπου μια τιμή 3 απενεργοποιεί την Προστατευόμενη λειτουργία και μια τιμή 0 ενεργοποιεί την Προστατευόμενη Λειτουργία.
    3. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των ρυθμίσεων προστατευμένης λειτουργίας με αυτό τον τρόπο σε αυτό το νήμα Super User.
  1. Ορισμένες εκδόσεις του Internet Explorer σε ορισμένες εκδόσεις των Windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λεγόμενο Enhanced Protected Mode. Αυτό βρίσκεται επίσης στο παράθυρο " Επιλογές Internet" , αλλά στην καρτέλα "Για προχωρημένους ". Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Enhanced Protected Mode στον Internet Explorer, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να εφαρμοστεί.